Raijintek Cratos 850w Psu'dan Gelen Ses

Reaksiyon skoru
5
32 gün önce Raijintek Cratos 850w PSU aldım ama bilgisayar kapalıyken veya açıkken ara sıra ince bir ses geliyor. 3 metre uzaklıktan bile net bir şekilde duyuluyor. Aslında eski tip kasada kullanıyordum hiç ses yoktu sonra yeni mesh bir kasaya ve stok fandan Phantom Spirit 120 SE ye geçtim nedense bu ses gelmeye başladı. Ne yapmalıyım?

Ses: https://recorder.coloros.com/s/tSpszIrajCvJ_3

İşte millete enermax, raijintek, 1stplayer gibi nispeten 2.kalite markalara pek yönelmeyin deyince kızıyorlar...

En az 6-7 yıl kullanılacak bir üründe 2K fazla verirsin Asus, MSI, Corsair, Nzxt, Lian-Li gibi sorun çıkarma olasılığı çok daha az markalara yönelirsin. PSU dan bütçe kısılmaz bir türlü öğrenemedi millet.
Asus rog g1000 var bende de var napacağız şimdi?Marka marka diye kölesi oldunuz bi bitmediniz.

İşte millete enermax, raijintek, 1stplayer gibi nispeten 2.kalite markalara pek yönelmeyin deyince kızıyorlar...

En az 6-7 yıl kullanılacak bir üründe 2K fazla verirsin Asus, MSI, Corsair, Nzxt, Lian-Li gibi sorun çıkarma olasılığı çok daha az markalara yönelirsin. PSU dan bütçe kısılmaz bir türlü öğrenemedi millet.
Kral teknoloji şans işidir kapalı kutu ürünün içini ne alıcı ne de satıcı bilmiyor. İlla 100 üründen birinde sorun çıkar bu da gayet normal. 50-100K ya aldığın sıfır kutu telefon bile sorunlu çıkabiliyor. Garantide tam bunun için var konuyu açan arkadaşın ürününün garantisi varsa satıcı değişim yapar zaten. Şahsen bu psuyu çocukluk arkadaşıma önerdim geçtiğimiz yılbaşında kaç aydır kullanıyor sorunsuz.

cw'nin benim bildiğim bi çözümü yok. ama ses sizin normal bilgisayar başındayken ya da bilgisayar kapalıyken normal oturduğunuz yerde sizi rahatsız edecek kadar mı? eğer öyle abartı bir cw varsa değişime alabilirler belki. ama psu'nun dibinde ses geliyorsa onu almazlar

cw'nin benim bildiğim bi çözümü yok. ama ses sizin normal bilgisayar başındayken ya da bilgisayar kapalıyken normal oturduğunuz yerde sizi rahatsız edecek kadar mı? eğer öyle abartı bir cw varsa değişime alabilirler belki. ama psu'nun dibinde ses geliyorsa onu almazlar
Odanın her yerinden duyuluyor.

O zaman 5VSB hattı coil whine yapıyor. Yapabileceğiniz bir şey yok.

Bu arada yukarıdaki kişiye söyleyeyim; 5VSB hattında coil whine olayları 20.000TL'ye satılan ASUS ROG THOR 1200W modellerinde de çıkıyor. Hatta kullanan kişi iade edip yenisi alınmıştı yine çıkmıştı. Markayla bir ilgisi yok yani.
Klasik ürün kötüleme, marka hastalığı,
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben de hiç duymadım

Kablolara baktın mı acaba bir temassızlık falan var mı

Bunun tam olarak markayla ilgisi nedir? Şu millete sırf marka ismi var diye kötü ürün aldırmamaya çalışıyoruz. Siz kazıklanmaya devam edebilirsiniz.

Konuda yaşanan soruna ben hiç rastlamadım Cratos kullanan kişilerde. Çok yüksek ihtimalle Üniteye özgü bir durum.

Bilgisayar kapalıyken güç kaynağının çalışan tek yeri 5VSB hattı. Orası coil whine yapabilir duruma göre.

Anakart üzerinden ErP ayarını kapayın bakalım gidecek mi.
Marka ile ilgili olmayacak da ne ile ilgili olacak? Asus cwt, great wall, seasonic gibi markalara üretim yaptırıyor, keza Corsair de ağırlıklı olarak cwt ve great wall ile çalışıyor, MSI da aynı şekilde ağırlıklı cwt. NZXT cwt ve seasonic. Bu liste böyle uzar gider, bunlar piyasanın en iyileri. Tabi yine kaliteli üretim yapan firmalarda var o ''marka ismi var'' dediğiniz şey kalite aslında. Gidin ASUS diye 10K ya TUF alın demiyoruz o paraya C1200 var misal yine CWT üretimi piyasanın en iyilerinden biri ama gözünüzü seveyim şu saçma sapan raijintek, 1stplayer, enermax gibi markaları önermeyin bunlar da kötü değil ama sorun çıkarma olasılığı yüksek, fanından ses yapar, sağından solundan ses yapar çünkü kalite olarak saydığım firmalara yakın bile değiller.

Hepsini geçtim piyasada custom platform üretim yapan firmalara bile baksan ne demek istediğimi yine anlarsın. Standart platformun üzerine custom özelleştirmeler yapıp platformu iyileştirebilen kaç firma var? sanıyorsunuz ki her firma direkt üretim yaptırıp üzerine etiket basıyor. Bak bakalım Corsair in, Asus un kaç tane standart platform ünitesi var ondan sonra konuş...

NZXT nin şuan öve öve bitiremedikleri, sorunsuz seri olan C serisi ATX 3.1 PSU ları da custom platform yani HEC e üretim yaptırıp da herkesin standart kullandığı bir platform değil, aynı platformun üzerine raijintek marka basıp satsa belki türlü türlü sorunlar olacak ama adamlar HEC e üretim yaptırıp platformuı da kendileri elden geçirmişler ortaya da muazzam bir PSU çıkmış.

Neyse isteyen istediğini alır beni ilgilendirmiyor ama lütfen SPL den platform, tier falan bakıp aaa aynı ya bunlar diye millete PSU önermeyin.

söylediği markalarda psu üreten marka yok :ROFLMAO:
Woooww kanka süpersin ya valla. TR de kimse platform üreticisi diye bir şey bilmiyordu harbi müthişsin. Eğeğeğe ASUS üretmiyor ki eğeğğeğe o.O2

Benim sol kulağımdan da covid zamanından beri bu kadar tiz ses geliyor bendede coil whine var galiba

Marka ile ilgili olmayacak da ne ile ilgili olacak? Asus cwt, great wall, seasonic gibi markalara üretim yaptırıyor, keza Corsair de ağırlıklı olarak cwt ve great wall ile çalışıyor, MSI da aynı şekilde ağırlıklı cwt. NZXT cwt ve seasonic. Bu liste böyle uzar gider, bunlar piyasanın en iyileri. Tabi yine kaliteli üretim yapan firmalarda var o ''marka ismi var'' dediğiniz şey kalite aslında. Gidin ASUS diye 10K ya TUF alın demiyoruz o paraya C1200 var misal yine CWT üretimi piyasanın en iyilerinden biri ama gözünüzü seveyim şu saçma sapan raijintek, 1stplayer, enermax gibi markaları önermeyin bunlar da kötü değil ama sorun çıkarma olasılığı yüksek, fanından ses yapar, sağından solundan ses yapar çünkü kalite olarak saydığım firmalara yakın bile değiller.

Hepsini geçtim piyasada custom platform üretim yapan firmalara bile baksan ne demek istediğimi yine anlarsın. Standart platformun üzerine custom özelleştirmeler yapıp platformu iyileştirebilen kaç firma var? sanıyorsunuz ki her firma direkt üretim yaptırıp üzerine etiket basıyor. Bak bakalım Corsair in, Asus un kaç tane standart platform ünitesi var ondan sonra konuş...

NZXT nin şuan öve öve bitiremedikleri, sorunsuz seri olan C serisi ATX 3.1 PSU ları da custom platform yani HEC e üretim yaptırıp da herkesin standart kullandığı bir platform değil, aynı platformun üzerine raijintek marka basıp satsa belki türlü türlü sorunlar olacak ama adamlar HEC e üretim yaptırıp platformuı da kendileri elden geçirmişler ortaya da muazzam bir PSU çıkmış.

Neyse isteyen istediğini alır beni ilgilendirmiyor ama lütfen SPL den platform, tier falan bakıp aaa aynı ya bunlar diye millete PSU önermeyin.
Tamam hoca ben sizin kim olduğunuzu anladım Bu arada ilginç olan bahsettiğiniz Lian Li, üst seviye güç kaynaklarının çoğunluğunu Helly'e ürettiriyor. Daha da ilginci, 1st Player ise neredeyse tüm güç kaynaklarını Helly'e ürettiriyor???? O zaman 1st Player'ı önermiyorsanız, aynı mantıkla Lian Li'yi de önermeyeceksiniz.

MSI'da düşük serilierini neredeyse tüm ünitelerinde sorun çıkartan Hedy'e de ürettiriyor? Onu ne yapacağız? %110 yük gibi düşük bir güç aşımında ana trafo eriyor? Yangın çıkarma ihtimali bile var. Veya yeni çıkan A-PL, A-PLS serilerinide Huntkey üretiyor? Şimdi sırf Huntkey üretiyor diye bomba mı diyelim. Çöp mü diyelim.

ENERMAX'ın kendisi platformlar üzerinde özelliştirmeler yapabiliyor. Adamlar zaten güç kaynağı üreticisiydi eskiden. Corsair veya MSI gibi büyük firmalardan bir zahmet daha deneyimli olsun. Ki MSI bu markaların yanında bebek bile değil. Adamlar daha 6 yıldır bu piyasadalar.

Ayrıca özelleştirmeyle ne alakası var güç kaynağının kalitesi...

Dedikleriniz sürekli değişiyor bu arada. Geçen ENERMAX Platimax'ı öneriyordunuz şimdi ENERMAX'ı önermiyorsunuz. Bir dediğiniz iki etmiyor.

Ne diye sürekli banlanıp buraya dönüyorsunuz hala anlamıyorum ama neyse...

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,205
Üyeler
198,711
Son üye
atillacergutay

Geri