Masaya Vurunca Kernel Power 41 Yiyorum

Herkes kablolardan bahsetmiş fakat bende aynı durumu geçmişte yaşadım. Anakartın RAM slotu sıkıntılı olduğundan aşırı bastırmadığınız sürece ufak çıkık kalıyordu. Bundan dolayı masaya vuruncada sistem gidiyordu. RAM'leri bir kontrol et derim. Hatta elinizle dokunun sistem gidiyorsa ondandır.

Ufak darbede bilgisayar kapanması reset atması = kablolarda, anakarta bağlanan güç girişlerinde, psu kablosunda montaj hatası var demektir

İnanın başka bir şeyin problemi değil. Siz kontrol ettim dersiniz eminsinizdir ama iş öyle değildir

Kasamın psu kablosunu macun değiştirmek için belki 10 dan fazla çıkarıp takmışımdır. Bi gün sanırsam 11. Kez çıkarıp taktım sistemi çalıştırdım sıkıntısız oynuyorum

Ama ne hikmetse pubgye girdiğimde her defasında oyunun ortasında bazen geç safhada bazen erken safhada bilgisayarı komple kapatıyor. Deli olmalık bi durum. Senelerce aynı kasada oynadığım bilgisayarda aynı oyunda sorun yoktu ne hikmetse o 11. De gümleyip oyunu kapatıyordu. Uyku modlarından tut biostan yapmadığım ayar kalmadı bütün overclocklara kadar geri aldım yapay zeka bile yardımcı olamadı.

İşin kötü tarafı başka oyunda kapanmıyoken sadece PUBG de kapanması yapay zekanın bile suçu PUBGye atmasına sebep oldu

Sorun neyden çıktı biliyo musun? 😃
anakart üzerindeki 8 pin CPU güç girişiyle psunun kablosunu çıkarıp tekrar öküz gibi oturttum. Bir daha asla pubgde bilgisayarı kapatmadı. Yani 8 pin cpu güç girişiyle psunun kablosunu tekrar çıkarıp oturttum sorun kalmadı. Demekki “gözümüzle görmediğimiz bir temassızlıktan dolayı atıyormuş”

Siz komple garanti olsun anakart üzerinde takılı olan bütün güç girişlerini sata kablolarını vs geri çıkarıp takın ve psu kablosunuda tekrar takın ve uyguladığınız baskı biraz fazla olsun. Fan kablolarını çıkarmanıza gerek yok

Sorun çözülecektir eminim
Valla ben CPU , gpu ve 24 pinleri kontrol ettim hocam. Şimdi elleyesim gelmiyor bir tane abimi çağırdım benim eller pek hayırsız belli ki o gelsin o ellesin düzelir😁
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İnşallah sorunum çözülür. Ama ekran geldi ve sistem açıkken işleyişinde bir sorun yoktu. Bence sistemde bir sorun yok bilmiyorum...

Valla ben CPU , gpu ve 24 pinleri kontrol ettim hocam. Şimdi elleyesim gelmiyor bir tane abimi çağırdım benim eller pek hayırsız belli ki o gelsin o ellesin düzelir😁

İnşallah sorunum çözülür. Ama ekran geldi ve sistem açıkken işleyişinde bir sorun yoktu. Bence sistemde bir sorun yok bilmiyorum...

Yok yok kesinlikle kabloları tekrar en baştan çıkarıp sağlam taksın. Hatta mümkünse kablolar aşırı bükük, burgu makarna gibi 3-4 tur atarak bağlanmasın

Ama en büyük unsur psu kablosu. Priz kısmı değil psuya takılan kısım. Orayı öyle bi yapıştırır gibi takınki ve alt kısmı bükük falan olmasın. Psu kablosunun ağız kısmı hariç 90 derece şelale iner gibi şak diye inmesin o büküklük bile sorun yaratabilir. Biraz düz durması için bişeyler yapın.

Çünkü 2 2 daha 4. Masaya vuruyosunuz darbe sonucu bilgisayar kapanıp geçiyor. Darbe almadığında cillop çalışıyor darbe alınca hop ben gittim. Fiziksel temastan öteye gitmez bu problem. Yani tekrar taktım alakası yok diyemeyiz

Ben kaç defa psu kablomu tak çıkar yaptım pubgyi senelerce oynadım ulan tekrar psu kablosu tak çıkar yapıp oyuna bi giriyorum bilgisayar kapanıyor. Meğerse işte o kaçıncı takışımdan sonra taktığım temassız yaratmış :)

Bf5 oynarken sinirlenip masaya hafifçe vursam bile sistem kapanıp kendi kendine yeniden başlıyor. Ya da bazen oyundan atıyor. Bazen kendi kendine yeniden başlıyor. Anlamadım gitti.
bende masaya vurunca klavyenin kablosu gidip geliyor pc 2 3 saniye donuyor buna benzer biseydir belkis

Valla ben bu sistemi anlamadım kafasına göre istediği zaman açılıyor istediği zaman açılmıyor

:D masa bana ne vuruyorsun lan ben bilgisayarmıyım diyor
Valla millet yok benim mouse um masaya Vurunca tıklıyor yok benim klavyem masaya Vurunca tıklıyor diye 50 kere masa yumrukluyor biz azcık okşayınca hemen küsüyor hocam😄😄

Daha sağlam bir Masa al. Vurunca sarsmasın. SSD arızalanmış olabilir. Çok korktu çünkü.

Daha sağlam bir Masa al. Vurunca sarsmasın. SSD arızalanmış olabilir. Çok korktu çünkü.
Masa sağlam zaten masalık bişe yok.

3lü priz gelsin de bir değiştireyim kesin 3lü prizden

Geri