Ekran Kartı Boşta 60-62 Derece

efeleow

80+
Reaksiyon skoru
31
Arkadaşlar selam. Ekran kartım boştayken 60-62 dereceye çıkıyor ve ben de aşağıdaki ayarı kullanıyorum. Sizce fanlar sürekli çalıştığından aşırı bir zararı oluyor mudur yoksa 60 derecede kalması normal sayılır mı?
Sistem özellikleri: GIGABYTE AMD RX6600, R5 5500, A520M DS3H, 2x16GB RAM, MSI G244F E2 (sıcaklık monitörün 180hz olmasından kaynaklanıyor)
Alıntıyı görüntüle

Arkadaşlar selam. Ekran kartım boştayken 60-62 dereceye çıkıyor ve ben de aşağıdaki ayarı kullanıyorum. Sizce fanlar sürekli çalıştığından aşırı bir zararı oluyor mudur yoksa 60 derecede kalması normal sayılır mı?
Sistem özellikleri: GIGABYTE AMD RX6600, R5 5500, A520M DS3H, 2x16GB RAM, MSI G244F E2 (sıcaklık monitörün 180hz olmasından kaynaklanıyor)
Alıntıyı görüntüle
180 hz olmasından kaynaklanmazki 6600 o kadar ısınmaz boştayken eskiden bendede var boşta 35-40 derece idi oyundayken bile zor 60 gördü bende

Alıntıyı görüntüle
İsterse 720 hz olsun o sıcaklık bosta normal değil

Bazı AMD kartlarda Hz değeri yüzünden kart boşta olması gerekenden fazla watt çekiyor. Bu durumu çok yaşadım bu yüzden ısınıyor muhtemelen. Bazı değil neredeyse kullandığım her AMD kartta durum böyleydi.
Bu konuya bakabilirsin.
Özel çözünürlük oluşturup bu durumu çözüyordum.

Normal hocam VRAM hz yükseldiği zaman artıyor ve sıcaklık da artıyor.
1783417761609.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

180 hz olmasından kaynaklanmazki 6600 o kadar ısınmaz boştayken eskiden bendede var boşta 35-40 derece idi oyundayken bile zor 60 gördü bende
Bilmiyorum hocam monitörü aldığım gibi sıcaklık bu şekilde artmaya başlamıştı ve VRAM saat hızı yükseldikçe arttığını fark ettim.
60Hz:
1783417923206.webp

60Hz'e aldığım zaman direkt düşmeye başlıyor sıcaklık:
1783418150130.webp

180Hz:
1783417761609.webp

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle
Nasıl normal hocam herkesin ekran kartı 60 derece olsun o zaman bosta

Bazı AMD kartlarda Hz değeri yüzünden kart boşta olması gerekenden fazla watt çekiyor. Bu durumu çok yaşadım bu yüzden ısınıyor muhtemelen. Bazı değil neredeyse kullandığım her AMD kartta durum böyleydi.
Bu konuya bakabilirsin.
Benim 6800 bosta 39 dereceydi

Nasıl normal hocam herkesin ekran kartı 60 derece olsun o zaman bosta

Benim 6800 bosta 39 dereceydi
Bilmiyorum fazla güç tüketmeye başladığı için ısındığını düşünüyorum. Macundan kaynaklı da olabilir ama 180Hz kullandığımdan beri artıyor sıcaklık.

Bilmiyorum fazla güç tüketmeye başladığı için ısındığını düşünüyorum. Macundan kaynaklı da olabilir ama 180Hz kullandığımdan beri artıyor sıcaklık.
sürücü problemi muhtemelen kendi 6000 serisi kartımda boyle bir problem yoktu. Genel bir sorun olsa internet yıkılırdı bu konuda

Bu konuya bakabilirsin.
Normal, framebuffer'a daha çok veri gideceği için 60Hz'den daha yüksek güç tüketimi beklemek gerçekçi bir süreç.

Alıntıyı görüntüle

Bilmiyorum hocam monitörü aldığım gibi sıcaklık bu şekilde artmaya başlamıştı ve VRAM saat hızı yükseldikçe arttığını fark ettim.
60Hz:
Alıntıyı görüntüle
60Hz'e aldığım zaman direkt düşmeye başlıyor sıcaklık:
Alıntıyı görüntüle
180Hz:
Alıntıyı görüntüle
bendeki asus dual modeliydi 165hz kullanıyodum hemde 60hz den geçtim monitöre hiç artmadı bende fan da çalışmadan boşta 35-40 arası idi sende fan 1600rpm gene 37 derece

En son ne zaman bakım yaptın?
Hadi kasa kapalı, hava sirkülasyonu zayıf ve yaz ayları vs desek bile o kartın normal şartlarda boş halde maks 50 civarını geçmemesi lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,375
Üyeler
198,960
Son üye
varzeake

Geri