RTX 5070 Ti Bazı Oyunlarda Dlss Preset Değişmeme Sorunu

ekmek17.

80+
Reaksiyon skoru
23
RTX 5070 Ti Bazı Oyunlarda DLSS Preset Değişmeme Sorunu

Arkadaşlar selam, RTX 5070 Ti kullanıyorum. Bazı oyunlarda DLSS preset (önayarlarını) dilediğim gibi değiştirebilirken, Cyberpunk 2077 ve yeni çıkan Doom: The Dark Ages gibi oyunlarda ne yaparsam yapayım istediğim moda geçiremiyorum.

Doom: The Dark Ages'ı 4K Ultra Kabus + Path Tracing + FG 4X modunda akıcı oynuyorum fakat alevlerde ve crosshairda bozulmalar var. Bu bozulmaların DLSS 4.5 Preset M ile düzeldiğini biliyorum.

Denediğim ama işe yaramayan yöntemler:

• NVIDIA App üzerinden ayar zorlamak
  • DLSS Swapper kullanmak (Sadece FG'yi model B'ye çekebiliyorum, normal DLSS'i etkilemiyor)
  • Sürücüleri DDU ile temizleyip sıfırdan kurmak
Rdr2 deyken oyun içinden performanstan kalite alsam. Preset modu M den K ya geçiş yapıyor ama bu iki oyunda kesinlikle çalışmıyor?
Ne yapmalıyım çözümünüz var mı?

Zotac solid sff 5070 ti
Asus rog ryujin iii 240 LCD Liquid Cooling
Asus rog strix 850w PSU
Asus rog strix xg32ucds 4K OLED
Asus tuf b450m pro
Asus tuf gt301 case
Ryzen 7 5700x
Samsun 970 evo plus 500gb
Seagate BarraCuda 2TB 3.5 hdd
Longline sata 500 gb ssd

bozulmanın sebebi 4x fg çünkü baz fps'in çok düşük onu düşür yada pt kapat.

Son düzenleme:
iyi de benim takıldığım nokta o değil işte benim takıldığım dlss 4.5 çalışmıyor. aynı şekil pragmata yı da 4x te bitirdim onda bütün teknolojiler kusursuz çalıştı pt 4k açık oynadım sonuna kadar. baz fps yle alakalı değil yani. bir de zaten dlss 4.5 un amacı zaten var olan 2x üstü fg bozulmalarını temizlemek.

sebebi dlss ray recontruction. dlss rr açınca dlss preset giremiyorum. ama onun yerine karıncalanma giderici ayarına aldığımda ise kare üretmeyi kapatıyor. aynı olayı cyberpunk ta da yaşamıştım şimdi aklıma geldi.

görüntü bozulamalarınında bir sebebini buldum. ben dlss swaper üzerinden kare oluşturmayı preset b ye çekmiştim. oyun otomatik preset a kullanıyor. ben preset b ye çektim diye olmuş. şuan 5x 200 fps ile görüntü kayıpsız oynuyabiliyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

her şey ultra kabus, 4k, PT açık şekilde oynuyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,227,042
Üyeler
199,275
Son üye
chokqu

Geri