Segotep Fz6 Pro Ryzen 5 7600 80 Dereceler Normal mi?

esd rpg

80+
Reaksiyon skoru
28
Arkadaşlar soğutucunun kendi termal macunu ile montaj yaptım. FC 26'da falan 80 dereceleri görüyor işlemci. Cinebench R23 testinde de 77-78 dereceler görünüyor.

Boştayken de 52-53 derecelerde dolaşıyor.

Bana açıkçası fazla geldi. Kasa havalandırması diyeceğim ama gpu 66-67'yi aşmıyor mesela.

Arkadaşlar soğutucunun kendi termal macunu ile montaj yaptım. FC 26'da falan 80 dereceleri görüyor işlemci. Cinebench R23 testinde de 77-78 dereceler görünüyor.

Boştayken de 52-53 derecelerde dolaşıyor.

Bana açıkçası fazla geldi. Kasa havalandırması diyeceğim ama gpu 66-67'yi aşmıyor mesela.
Ekran kartına bakıp kıyaslamak doğru değil. Kasanın marka modelini öğrenebilir miyiz ? Peki kule tipi soğutucuyu acaba doğru montajlayabildin mi? Resimlerle destekler misin ? Detay verirsen konuşup tartışırız.

Ekran kartına bakıp kıyaslamak doğru değil. Kasanın marka modelini öğrenebilir miyiz ? Peki kule tipi soğutucuyu acaba doğru montajlayabildin mi? Resimlerle destekler misin ? Detay verirsen konuşup tartışırız.
Hocam kasa Zalman N3, eve geçince fotoğraf atayım, bir bakın.

Şöyle bir şey de oldu, soğutucudan çıkan macun çok katıydı, dağınık şekilde sürdüm, soğutucuyu yerleştirdim, sonra kaldırıp aparatın yönünü değiştirdim. Yani macunla bakır kısım tema etti, sonra bir kez kaldırıp bir daha yerleştirdim. Ben de bundan şüpheleniyorum.

Ben 5600x ile maks 55 dereceyi gördüm yükte mx7 kullandım tabi sen daha fazla görürsün ama 80 derece normal değil

Yaz ayı + kasa vb derken normaldir. 7600 bozuk zaten ya. Bende de var soğumuyor. Rahatsız ediyorsa biostan CO verip TDP kısabilirsin.

7600 ile bende 4 borulu kule tipi ile 80 dereceleri görüyorum bazen. Havalar ısındığı için normal gibi.

Yaz ayı + kasa vb derken normaldir. 7600 bozuk zaten ya. Bende de var soğumuyor. Rahatsız ediyorsa biostan CO verip TDP kısabilirsin.
Hocam UV yaptım -25, cinebench skoru 14150 geldi. Ama sıcaklık yine aynı gibi. CO ve TDP ne tam olarak? Sıcaklık aslında çok önemli değil, 95'e kadar rahat çalışıyormuş zaten de artık fan sesi sinir ediyor.

Eski kasamda 75-76 dereceyi geçmezdi saatlerce pubg oynarken, soğutucu James Donkey 240mm sıvı soğutucu çok da mükemmel bir soğutucu değildi. Montajı yaparken herşeyi doğru yaptığınıza emin misiniz?

Hocam UV yaptım -25, cinebench skoru 14150 geldi. Ama sıcaklık yine aynı gibi. CO ve TDP ne tam olarak? Sıcaklık aslında çok önemli değil, 95'e kadar rahat çalışıyormuş zaten de artık fan sesi sinir ediyor.
Hocam CO, yapmış olduğunuz -25. Yanlış hatırlamıyorsam bunun TDP ( Maks güç diyelim) 95W olması lazım. Bunu 80-85 lere limitleyebilirsin. 1 sene önce haftalarca kafayı yercesine çözüm aradım ama bulamadım. Bu sıcaklık mevzusu çok parametreye bağlı. Mesela Antalya/Klimasız oda + Kasanın hava akışı + iç bileşenler derken mantık aramayı bırakıp pes ettim. Eğer klimali/serin odada bu şekildeyse belki biraz daha peşine düşebilirsin.

Thermalright assasins ile işlemci bazlı oyunda çok rahat +80 görüyor. Normalde canavar gibi soğutucu. Dediğim gibi ben antalya + oda şartlarına yorup saldım.

++ FPS limit koyarak da dizginleyebilirsin.

Son düzenleme:
Hangi termal macunu kullandın?

Hangi termal macunu kullandın?
Direkt segotepten çıkanı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eski kasamda 75-76 dereceyi geçmezdi saatlerce pubg oynarken, soğutucu James Donkey 240mm sıvı soğutucu çok da mükemmel bir soğutucu değildi. Montajı yaparken herşeyi doğru yaptığınıza emin misiniz?
Hocam montaj esnasında macunu sürdüm, bloğu yerleştirdim, vida sıkarken aparatı ters koyduğumu fark ettim, bloğu kaldırıp bir daha yerleştirdim. Bundan şüohe ediyorum biraz.

sıcak havalarda hafif uv + oc'li 7600'üm 360mm asus sıvı soğutma ile 71 derece max görüyorum oyunlarda. genelde 70 stabil. hava soğutmaya göre normal gibi çünkü havalar aşırı sıcak. çok etkisi oluyor pclere.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,292
Üyeler
199,331
Son üye
alfa398

Geri