Öneri FPS Oyunları İçin Laptop Önerisi

Rout

80+
Reaksiyon skoru
78
Bütçe
55000
Valorant cs apex legends gibi oyunlar için laptop bakıyorum bütçe 50-55k çok zorlasam max 60k sorun çıkartmayacak uzun yıllar kullanabileceğim bir laptop arıyorum taksit olursa güzel olur yapıkredi worldcard var

Valorant cs apex legends gibi oyunlar için laptop bakıyorum bütçe 50-55k çok zorlasam max 60k sorun çıkartmayacak uzun yıllar kullanabileceğim bir laptop arıyorum taksit olursa güzel olur yapıkredi worldcard var
Bunu alabilirsiniz taksit de bol

Yapı krediye 3 ay peşin taksitleri var. Ayrıca Trendyol vb. satıyor olabilirler, oralarada bir bakın.

Bağlantıdaki kanalın öneri videolarına da bakabilirsiniz. Yayın olarak yaptığından öne çıkmıyor, ama bayağı detaylı ele alıyor. Güncel öneri videoları daha ideal olabilir.

Eğer üniversite için değilse, FPS ve uzun yıl kullanım için dizüstü önermem.

Dizüstüler oyun için en dandik cihazlar olabilirler, bileşenlerinden bağımsız soğutmaları berbat ve çok bakım isteyen bir ürün. Telefonlarda PUBG falan oynamak bile dizüstünden daha ideal. Windows tarafında zaten Apple'ın işlemcileri gibi bir şeyler yok. Masaüstü işlemcilerini kırpmak ve küçük cihaza ayarlamak da soğutma sorununu çözemediklerinden bir işe yaramıyor.

Dizüstü alacaksanız ayrıca şu konulara da göz atın. Yıllarca ortalama bir dizüstü ile oyun oynadım, kabaca dizüstü kullanmak esktra özen göstermeyi gerektiriyor. Sürücü yükle ve oyna olmuyor.

Yapı krediye 3 ay peşin taksitleri var. Ayrıca Trendyol vb. satıyor olabilirler, oralarada bir bakın.

Bağlantıdaki kanalın öneri videolarına da bakabilirsiniz. Yayın olarak yaptığından öne çıkmıyor, ama bayağı detaylı ele alıyor. Güncel öneri videoları daha ideal olabilir.

Eğer üniversite için değilse, FPS ve uzun yıl kullanım için dizüstü önermem.

Dizüstüler oyun için en dandik cihazlar olabilirler, bileşenlerinden bağımsız soğutmaları berbat ve çok bakım isteyen bir ürün. Telefonlarda PUBG falan oynamak bile dizüstünden daha ideal. Windows tarafında zaten Apple'ın işlemcileri gibi bir şeyler yok. Masaüstü işlemcilerini kırpmak ve küçük cihaza ayarlamak da soğutma sorununu çözemediklerinden bir işe yaramıyor.

Dizüstü alacaksanız ayrıca şu konulara da göz atın. Yıllarca ortalama bir dizüstü ile oyun oynadım, kabaca dizüstü kullanmak esktra özen göstermeyi gerektiriyor. Sürücü yükle ve oyna olmuyor.

"Dizüstüler oyun için en dandik cihazlar olabilirler, bileşenlerinden bağımsız soğutmaları berbat ve çok bakım isteyen bir ürün." 2026 yilinda bu fikre katilamayacagim.
iyi laptoplarda yuksek donanim ve guc tuketimi ile bile kaliteli heatsink, termal tasarim, faz degisimli termal pad, kaliteli termal putty uygulamalari ile gpu yu 80 derece altinda, islemci sicakliklarini 90 derece altinda tutabiliyorsunuz rahatlikla ayriyetten gunumuz cihazlar VRM, VRAM gibi diger komponentleride cok iyi sogutabiliyorlar. Ayrica faz degisimli termal pad + kaliteli bir putty kullandiginizda (thermal grizzy phasesheet + thermal grizzly putty advance/pro onerimdir) 1-2 yil kafaniz rahat bakim yapmaniz gerekmiyor. Cok toz alan bir ortamda iseniz en fazla fan bakimi yaparsiniz. Tabi laptop kullanmayi bilmeniz gerekiyor, islemci/ekran karti sicakliklarini yuk altinda zaman zaman gozlemlemek gerekiyor. Butun bunlar yapildiginda 10 yil bile kullanabilirsiniz cihazi bozmadan. Performans acisindan masaustune verdiginiz fiyattan bir laptop aldiginizda butceye gore %30-50 arasi fark olusabiliyor ancak tasinabilirlik, klavye ve ekran isin icine girince laptop almak sadece universite ogrencisi olunan durumda mantikli bir secenek olmaktan cikip keyfende alinabilecek bir sey.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ayriyetten konusu gecen lenovoyu onermem. 13-14.nesil ozellikle hx serisi intel islemciler genel olarak tum laptoplarda kronik sorunlu. Bu seriye sahip cogu dizustu bir suru sorunu beraberinde getirdi. Her ne kadar yeni nesil kasalarda gelen modelleri eskiden cikis yapanlara kiyasla daha guvenilir olsada. Guc tuketimi basina verdikleri performans, yeni nesile kiyasla vasat kaliyor. Ayriyetten intel in bu islemciler icin getirdigi guncellemeler yuzundende performanslari iyice dustu. Zaten daha guclu bir islemcisi olan Arkadasin onerdigi ERAZER model laptop suanda en iyi secenek gibi gozukuyor.

Siz harici çözümleri söylemişsiniz. Basit kullanıcıların %90 bu tarz şeylerin riskini almıyor. Dizüstüler soğutmaya çağ atlatamadığı sürece, oyun için bence konsol, telefon, el konsolları, masaüstü bilgisayarlara göre en kötü cihazlar. Bu görüşüm soğutma düzelmediği sürece değişmeyecek.

Hatta şunu da ekleyeyim basit kullanıcı için en kullanışsız cihaz bence. Tek avantajı dizüstünde taşınması ki, genel kullanımda Windows yerine parasını kıyıp Apple cihaz öneririm.

Siz harici çözümleri söylemişsiniz. Basit kullanıcıların %90 bu tarz şeylerin riskini almıyor. Dizüstüler soğutmaya çağ atlatamadığı sürece, oyun için bence konsol, telefon, el konsolları, masaüstü bilgisayarlara göre en kötü cihazlar. Bu görüşüm soğutma düzelmediği sürece değişmeyecek.

Hatta şunu da ekleyeyim basit kullanıcı için en kullanışsız cihaz bence. Tek avantajı dizüstünde taşınması ki, genel kullanımda Windows yerine parasını kıyıp Apple cihaz öneririm.
yani açıkçası borsa kripto ile ilgileniyorum bu alanlarda kullanmak için bakıyordum ilk bir de seneye üniye geçeceğim orda da işime yarar diye düşündüm ilk macbook baktım ama bu işlerden artan vakitte de oyun oynamak için macbook pek mantıklı gelmedi o yüzden böyle bir konu açtım

yani açıkçası borsa kripto ile ilgileniyorum bu alanlarda kullanmak için bakıyordum ilk bir de seneye üniye geçeceğim orda da işime yarar diye düşündüm ilk macbook baktım ama bu işlerden artan vakitte de oyun oynamak için macbook pek mantıklı gelmedi o yüzden böyle bir konu açtım
O tarafta sorunum yok ya, ben sadece bilgilendirme için yazdım. Zaten ona göre de öneri sundum. Arkadaşla tartışıyoruz yani size yazmıyorum yanlış anlamayın. Yukarıda bir cihaz önerisi attım, ama Cihaz TV güncel öneri yayınların bakın. Detaylı ele alıyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: Rout
Geri