Bir Ram'in Çip Üreticisi Ne Kadar Önemli(Tartışma)

dombikpanda

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
345
Bu forum başlığında hız (mhz) ce gecikme(cl) değeri tartışma konusu değildir sadece çip üretici firması tartışma konumuz olacaktır ben burada SK hynix taraftarı olmak istiyorum ama sizden de fikirlerinizi bekliyorum. Saygılı bir tartışma olsun istiyorum ama bir yandan da kan gövdeyi götürsün. Bu fikri atan @Connorde teşekkür eder ve tartışma katılmasını talep ediyorum.

Buralar karışacak vaziyet alın v2

Bu forum başlığında hız (mhz) ce gecikme(cl) değeri tartışma konusu değildir sadece çip üretici firması tartışma konumuz olacaktır ben burada SK hynix taraftarı olmak istiyorum ama sizden de fikirlerinizi bekliyorum. Saygılı bir tartışma olsun istiyorum ama bir yandan da kan gövdeyi götürsün. Bu fikri atan @Connorde teşekkür eder ve tartışma katılmasını talep ediyorum.
Çip ürecisi değil çip türü önemli. Her markada iyi ve kötü çipler var sınıflandırıyorlar her segmente satıyorlar.

DDR4'te B-Die A1 kalıp rakipsiz. 5 biraz daha otursun bakalım.

Ddr5 de hynix a-die öbürü m-die. Başka alternatif ne var? Ddr5 de samsung çipler önde değil bu yüzden direkt kafadan eliyorum. Micron zaten artık yok

Ddr4 gibi hynix-samsung-micron gibi 3 farklı skala çeşitliliğin yok

Neredeyse 1 seçeneğin var ddr5 de. Ya hynix ya hynix 😃 ddr5 olup samsung çipli varsa yada satışta olan varsa ben bilmiyorum

Ddr5 de hynix a-die öbürü m-die. Başka alternatif ne var? Ddr5 de samsung çipler önde değil bu yüzden direkt kafadan eliyorum. Micron zaten artık yok

Neredeyse 1 seçeneğin var ddr5 de. Ya hynix ya hynix 😃 ddr5 olup samsung çipli varsa yada satışta olan varsa ben bilmiyorum
Çıktığı zaman 5600 MHz'lik kitler vardı ama şimdi yok hiç görmüyorum.

Bu dediklerinize örnek verebilir misiniz link olarak tarattığımda direk bulamadım

Şu muhabbetten sıkılmadınız da ya, güncel piyasada sanki seçme şansın varmış gibi

Şu muhabbetten sıkılmadınız da ya, güncel piyasada sanki seçme şansın varmış gibi
Tabikide seçme şansımız var seri numaraları ile anakart üreticilerin destek kısmından ve ya biraz bilginiz var ise MHZ ve CL değerinden hangi çip olduğunu anlayabiliyorsunuz. Örneğin 7000mhz üstü herhangi bir ram SK Hynix ve ya CL 26-28-30-32 bunlar kesin hynix gibi

Tabikide seçme şansımız var seri numaraları ile anakart üreticilerin destek kısmından ve ya biraz bilginiz var ise MHZ ve CL değerinden hangi çip olduğunu anlayabiliyorsunuz. Örneğin 7000mhz üstü herhangi bir ram SK Hynix ve ya CL 26-28-30-32 bunlar kesin hynix gibi
Hacım fiyattan bahsediyorum ben, 20k ve altına düşen 32 Gb rami 6000 MHz olduktan ve Cl40’tan yüksek olmadıktan sonra alın geçin. Bir tek Expo olmasına dikkat edin Amd kullanıyorsanız

Hacım fiyattan bahsediyorum ben, 20k ve altına düşen 32 Gb rami 6000 MHz olduktan ve Cl40’tan yüksek olmadıktan sonra alın geçin. Bir tek Expo olmasına dikkat edin Amd kullanıyorsanız
Expo olmasına neden dikkat edeceğiz ki internet de çok daha iyi ayarlar sunuluyor bir çok insanda bunu rahatça yapabilir

Çok önemli tabikide , latency yüksek kim kullanmak isterki bukadar paralar döküyoruz sonuçta en iyisini hepimiz hak ediyoruz kimisi 500kya sistem alır kimisi 50kya ama herkes bütçesinin en iyi sistemini almak ister, Hynix a die rakipsiz şu anda, aktif soğutma uygularsan eğer %1ler çok iyi seviyelere geliyor ve oyundaki o kaymaklık hissini gerçekten farkediyosun, adanda olan varsa gelip benim pcde bir valo-cs-lol oynasa bidaha kendi pcsine bakmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,616
Üyeler
199,196
Son üye
cloudshusoo

Geri