Yardım Akilli Prizle Bilgisayar Uyandirma

exitlude

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar, laptopumdan evimdeki kasayi kullanabilmek icin bir akilli priz aldim pc yi surekli acik birakmamak adina. Uygulama uzerinden bilgisayarim acikken prizi kapattigimda bilgisayarim yine prize guc gelince uyanabiliyor ama windowsu kapat yapip ustunden zaman gectikten sonra prizi ac kapat yapinca geri uyanmiyor. Gigabyte anakart kullaniyorum AC back ayarim acik bunun disinda birkac ayar denedim ama sonuc ayni yardim edebilirseniz sevinirim.

Merhabalar, laptopumdan evimdeki kasayi kullanabilmek icin bir akilli priz aldim pc yi surekli acik birakmamak adina. Uygulama uzerinden bilgisayarim acikken prizi kapattigimda bilgisayarim yine prize guc gelince uyanabiliyor ama windowsu kapat yapip ustunden zaman gectikten sonra prizi ac kapat yapinca geri uyanmiyor. Gigabyte anakart kullaniyorum AC back ayarim acik bunun disinda birkac ayar denedim ama sonuc ayni yardim edebilirseniz sevinirim.
hızlı başlatmayı kapatıp dene ayrıca neden wake on lan kullanmıyorsun merak ettim?

Aylarca evden uzak olacagim o yuzden bir sorunla karsilasirsam duzeltemem manuel bir sistem olsun istedim. bunun onune gecmek icin wake on lan kullanmak istemiyorum. Fast boot disabled mis zaten ,yanit icin tesekkur ederim yine hocam.

Aylarca evden uzak olacagim o yuzden bir sorunla karsilasirsam duzeltemem manuel bir sistem olsun istedim. bunun onune gecmek icin wake on lan kullanmak istemiyorum. Fast boot disabled mis zaten ,yanit icin tesekkur ederim yine hocam.
bios ayarlarını kontrol et o zaman

biostan kontrol etmistim ilk zaten windowsta acikmis onu kapatip test ettim ama yine olmadi

ben wakeonlan ile bilgisayarımı açıyorum ama onun yerine esp32 alıp açma kapama kontrolünde ona geçmeyi düşünüyorum. bir defasında bilgisayar dondu ve hiç bir şekilde uzaktan erişememiştim bir de yurtdışındayken başıma geldi bu olay

esp32 ile acip kapatma ugrastirici duruyor transistor falan baglayip devre kurmak lazimmis sanirim ama bu sorunu cozemezsem denenebilir gibi

bu ayarı power on yaptın mı? ayrıca erp readyyi kapatıp dene birde
1784466950790.webp

ac back always on ve erp kapaliymis zaten hocam

Ekler

• WhatsApp Image 2026-07-19 at 16.50.49.webp
    WhatsApp Image 2026-07-19 at 16.50.49.webp
    111 KB · Hit: 9
Benim de ayarlarım bu şekilde hocam. Akıllı priz bende yok. Onun yerine Keenetic router kullanıyorum. Router'de domain ile uzaktan modeme erişim özelliği var. Modem arayüzüne uzaktan bağlanıp Wake on LAN (WoL) ile bilgisayara start veriyorum. Sonrasında da Anydesk ile bilgisayara uzaktan bağlanıyorum. Senin kullandığın routerde de böyle bir özellik varsa sende bu tarz bir yöntem kullanabilirsin.

2.webp

1.webp

Yanitiniz icin tesekkur ederim hocam. Yukaridaka bahsettigim sebepten dolayi wol kullanmak istemiyorum ama bir cozum bulamazsam deneyebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,332
Üyeler
199,340
Son üye
nympetria

Geri