Alpha45
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 2,535
Attığın hiçbir kurallı ihlal etmiyorBeyler benim düşüncem daha önce ben google mail banı diye bir olay duymadım , şifre çok denenirse bloke eder belki geçici ne bileyim bi terorist örgütü kullanıyorsa felan müdahele eder veya dolandırıcılık operasyonu felan filan diye düşünüyorum şahsen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Evet, Google kurallara uyulmadığı takdirde Gmail/Google hesaplarını askıya alabilir, devre dışı bırakabilir veya tamamen "banlayabilir".
Google, kullanıcı güvenliğini ve hizmet kalitesini korumak için çok sıkı politikalara sahiptir. Genellikle bir hesap banlandığında "Hesabınız devre dışı bırakıldı" uyarısıyla karşılaşırsınız.
Bir Gmail hesabının banlanmasına yol açabilecek en yaygın nedenler şunlardır:
1. Kötüye Kullanım ve Spam Gönderimi
- Kısa sürede çok fazla kişiye reklam, tanıtım veya toplu e-posta göndermek.
- Otomatik botlar veya yazılımlar kullanarak e-posta gönderme eylemleri.
- Kullanıcıların sizin gönderdiğiniz mailleri sürekli "Spam" olarak işaretlemesi.
2. Dolandırıcılık ve Kimlik Avı (Phishing)
- Başkalarının şifrelerini, kredi kartı bilgilerini veya kişisel verilerini ele geçirmeye yönelik (oltalama) e-postalar göndermek.
- Kendini bir banka, resmi kurum veya başka bir kişiymiş gibi tanıtarak insanları aldatmak.
3. Ciddi İçerik ve Yasa Dışı Faaliyet İhlalleri
- Çocukların cinsel istismarı veya istismarına yönelik içerik paylaşımı (Bu durumda hesap anında ve kalıcı olarak kapatılır, veri indirmeye bile izin verilmez).
- Terör propagandası, şiddet içeren veya yasa dışı faaliyetlerin e-posta yoluyla organize edilmesi veya paylaşılması.
4. Güvenlik ve Hesap Ele Geçirme
- Hesabınızın başkaları tarafından hacklenmesi ve bu hesap üzerinden zararlı yazılımlar (virüs vb.) yayılması.
- Kendi hesabınız olmamasına rağmen başka hesaplara yetkisiz giriş denemeleri yapmak.
5. Uzun Süreli Hareketsizlik (İnaktiflik)
- Google'ın güncel politikalarına göre, 2 yıl boyunca hiç giriş yapılmayan ve kullanılmayan hesaplar "etkin olmayan hesap" durumuna düşer ve tamamen silinebilir.