🍊 En Doğru Anime Çeviri Gurubu ❓

KaptanMC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,967
Sa,

Beyler en iyi hangisi demiyorum en doğrusunu soruyorum yani bazıları komik olsun diye kendi kafasına göre yazıyor işte bazılarıda türkçeye daha uygun olsun diye bize göre çeviriyor ama bana ham çeviri lazım acaba bire bir aynı şekilde çeviren ham çeviri yapan var mı
(bazı kelimler veya cümleler tam çevirilmiyor biliyorum onlar istisna zaten)

@BixiBlake kardesm anime işinin vakkosudur bilirse bu adam bilir

Doğru çevirenler de çok az anime çeviriyor, birkaç grup biliyorum... Biraz konu dışı oluyor ama lise çağıma dönebilsem ilk yapacaklarımdan birisi İngilizceyi derinlemesine öğrenmeye çalışmak olurdu sanırım.

Doğru çevirenler de çok az anime çeviriyor, birkaç grup biliyorum... Biraz konu dışı oluyor ama lise çağıma dönebilsem ilk yapacaklarımdan birisi İngilizceyi derinlemesine öğrenmeye çalışmak olurdu sanırım.
Ya ingilizcem kötü değil aslında ama zaten hızlı geçiyor bazı altyazılar o yüzden Türkçe okumak hızlı ve kolay oluyor

Bu arada 2X izleyenlerin 10K saati var galiba nasıl yerişiyorlar la 2x de zevk bile almam animeden (ki bazı animeler çok yavaş onlar istisna daha hızlı olan animelerden bahsediyorum)

Sa,

Beyler en iyi hangisi demiyorum en doğrusunu soruyorum yani bazıları komik olsun diye kendi kafasına göre yazıyor işte bazılarıda türkçeye daha uygun olsun diye bize göre çeviriyor ama bana ham çeviri lazım acaba bire bir aynı şekilde çeviren ham çeviri yapan var mı
(bazı kelimler veya cümleler tam çevirilmiyor biliyorum onlar istisna zaten)
eskiden çalıyordu ama düzgün çalıp insanları mahçup bırakmayan diziwatch baba vardı

tranime kendi çeviri ekibi

sitede alucard driver ve çeviri ekibinide tavsiye ederim

sibnet çeviri ekibi ve driver ı üzmez bir çok driver bozulurken hala çalışıyor ama eski arayüz olması tek sorunu

ben bir çok anime izledim , çevirisini bir dönem animecix ekibine yardım ettim bir çok farklı grub vardı ama bilinki doğru çeviri yapmak zor çoğunlukla ai la çevirip eksikler düzeltiliyor , bunun en büyük sebepleri japonca da bir kaç kelime hariç , bir sürü anlama gelen kelime çok fazla bunu anlamak içinde 24 dk lık bölümü birden fazla kez izlemen gerek , bu izleme esasında çeviri yapıyorsunuz yani oluyor 24 dk lık video 3 saat , buda tek izleme de geçen zaman , zamanın kısa olduğunu da göze almak lazım , her bir bölümün getirisi genellikle reklamdır , reklam kullanmıyorsanız sitenin rayting sistemine bağlı olması gerek değilse para kazanmanız zor , bunun gibi daha bir çok sorun var ve geliri cidden az bir çok heves eden arkadaş anlıcak ki artık ai kullanıp anlam bozukluklarını düzeltip seri video yüklemek zorunda kalıyor , şikayetini anlıyorum ama TÜRKİYEDE resmi lisansa sahip bir anime kanalı yok , prime ve netfilix kendi bir kaç anime lisanslarını kiralayıp yayınlıyor böyle rayting le kazanıyorlar , buda bir kaç anime ye yetiyor , çünkü ham çeviri yaparsan alcaağın ücret aylık asgari ücretin 4 te 1 i bile etmez ve geçinimini sağlıyamazsın , uzun yazdım özeti şikayetinde haklısın ama teşvik yada destek olmadan bu olmaz

Ya ingilizcem kötü değil aslında ama zaten hızlı geçiyor bazı altyazılar o yüzden Türkçe okumak hızlı ve kolay oluyor

Bu arada 2X izleyenlerin 10K saati var galiba nasıl yerişiyorlar la 2x de zevk bile almam animeden (ki bazı animeler çok yavaş onlar istisna daha hızlı olan animelerden bahsediyorum)
eskiden hala orjinalli olan bazen komik olan cringe kısımları geçmek için x2 çok tatlı. Skip atıyorum hatta. Ztn anime süreleri azalmış mı ne, sanki bir bölümün 7 dakikasını fln izliyorum ya da izlemiyorum gibi oluyor.

eskiden hala orjinalli olan bazen komik olan cringe kısımları geçmek için x2 çok tatlı. Skip atıyorum hatta. Ztn anime süreleri azalmış mı ne, sanki bir bölümün 7 dakikasını fln izliyorum ya da izlemiyorum gibi oluyor.

Hocam anime süreleri eskiden dolu dolu geçtiği için bize uzun geliyordu, hatta bazen 20 dakikalık bölümü 40 dakika gibi izlerdik.

Şimdiki yeni animelerde ise tempo hızlı ama olaylar aşırı yavaş ilerliyor. Mesela JJK'den örnek vereyim; 20 dakikalık bölümün 15 dakikası iç sesler, planlar, yürüyüşler ve özetlerle geçiyor. Dövüş sahnesi desen, aradaki boş diyalogları çıkarınca topu topu 3-5 dakika kalıyor. Tam dövüş başladı derken bölüm bitiyor; diğer bölümün ilk birkaç dakikasında dövüş anında bitip yine aynı boş muhabbet döngüsüne giriyor. Bir de üstüne seri 12 bölüm olunca sezon sonu bir bakıyorsun: Koskoca sezonda sadece bir küreye girip 2-3 önemsiz düşmanla savaşılmış, hikaye gıdım ilerlememiş. "1-2 yıl bunu mu bekleyeceğim?" deyip kalıyorsun.

Naruto veya One Piece gibi uzun animeler yavaş aksa da filler'lar hariç diyalogları boşa harcamaz, su gibi akıp giderdi. Bu yeni 12 bölümlük animelerin her dakikayı dolu işlemesi gerekirken tam tersini yapıyorlar. Derleri mangası bitmemiş seriden alelacele bir sezon çıkarıp parasını yemek, o sırada vakit kazanmak.

Mesela Spy x Family’nin ilk sezonu + filmi gayet doluydu ama 2. ve 3. sezon genel olarak boş. Yani 24 bölüm varsa 5-6 tanesi kayda değer. Ama en azından bolca cringe ve komik sahne koyuyorlar, bu sayede vakit daha dolu geçiyor. Çoğu animede bu yol da yok, işte bu yüzden bölümler bomboş ve hızlıca geçip gidiyor.

Hocam anime süreleri eskiden dolu dolu geçtiği için bize uzun geliyordu, hatta bazen 20 dakikalık bölümü 40 dakika gibi izlerdik.

Şimdiki yeni animelerde ise tempo hızlı ama olaylar aşırı yavaş ilerliyor. Mesela JJK'den örnek vereyim; 20 dakikalık bölümün 15 dakikası iç sesler, planlar, yürüyüşler ve özetlerle geçiyor. Dövüş sahnesi desen, aradaki boş diyalogları çıkarınca topu topu 3-5 dakika kalıyor. Tam dövüş başladı derken bölüm bitiyor; diğer bölümün ilk birkaç dakikasında dövüş anında bitip yine aynı boş muhabbet döngüsüne giriyor. Bir de üstüne seri 12 bölüm olunca sezon sonu bir bakıyorsun: Koskoca sezonda sadece bir küreye girip 2-3 önemsiz düşmanla savaşılmış, hikaye gıdım ilerlememiş. "1-2 yıl bunu mu bekleyeceğim?" deyip kalıyorsun.

Naruto veya One Piece gibi uzun animeler yavaş aksa da filler'lar hariç diyalogları boşa harcamaz, su gibi akıp giderdi. Bu yeni 12 bölümlük animelerin her dakikayı dolu işlemesi gerekirken tam tersini yapıyorlar. Derleri mangası bitmemiş seriden alelacele bir sezon çıkarıp parasını yemek, o sırada vakit kazanmak.

Mesela Spy x Family’nin ilk sezonu + filmi gayet doluydu ama 2. ve 3. sezon genel olarak boş. Yani 24 bölüm varsa 5-6 tanesi kayda değer. Ama en azından bolca cringe ve komik sahne koyuyorlar, bu sayede vakit daha dolu geçiyor. Çoğu animede bu yol da yok, işte bu yüzden bölümler bomboş ve hızlıca geçip gidiyor.
Naruto'nun konuşmaları da sıksa da önemli bilgiler olabiliyordu. En basitinden (hala bilmeyen insanlarla karşılaşıyorum, örneğin tüm seriyi izledim diyen kardeşim xD) Nagato'nun Rinneganları aslında Madara'nın. Tüm olayları ayarlayan kişilerin birkaç kişi olması bana göre Naruto evreninde en çekici şeylerden biri... öbür türlü zaten zetsu ayarladı dersin tüm işleri geçersin. OnePiece direk eğlenceli, yine bir şeyler geçebiliyor arada, bir kere evreni o kadar ilginç ki bütün mental hastalıklarım çıldırıyor, yani ben bir kurgu yapsam, insansı köpekbalığı ırkı koyamam arkadaş, hem estetiksel olarak hem de geleneksel aklımdan dolayı :ROFLMAO:

Şimdi 12 bölüm animelerin hepsi dediğin gibi para sanırsam ama bence arkadaki en büyük amaç "devamı gelin manga veya novelimizi alın okuyun" Hatta çoğunlukla noveldir, o 12 bölüm animelerin mangaları bile duruyor bir noktada, hatta şuraya yazıyorum ilk birkaç ayda 30-40 bölüme ulaşır, vol 1-2 artık neyse, sonra 3 yılda ancak 70 bölüme gelir. SpyxFamily'i bilemiyorum ama açıkçası o da Crunchyroll'un işidir, platformda sunulacak bir şey lazım sonuçta ve ben açıkçası animasyonunu pek beğenmedim, mangaya bakmadım çizimler nasıl ama ben 2020 fln herhalde bu yeni tarz göz animasyonlarından sonra tamamen bıraktım, ilk sanırım DxD 4 season da gördüm, saç animasyonları fln ıyy. SpyxFamily de bir nevi sitcom/slice of life hoşlanıyorsan izlersin np. Şu an bu konuda tek ilgimi çeken "anime sektöründe" Daily life of Immortal King, onunda novelini okudum ilk fena komik ya To be Power in the Shadows(Eminence in the Shadows) gibi
Ben novele ve belki bir ihtimal mangaya devam. Kendi hayal dünyam daha iyi :ROFLMAO: Ara sıra okuduklarım anime oluyor tekrar izliyorum ve genellikle üzmüyorlar da.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,715
Üyeler
199,896
Son üye
Lumpus135

Geri