50 Binden Mezuna Bırakmak Mantıklımı?(Netler Png Halde Aşağıda)

iMusabTR

80+
Reaksiyon skoru
12
12.sınıfım ilk defa girdim tyt türkçe ilk defa böyle geldi anlamadım neden böyle nasıl geliştircem sürem ideal 33 34 dk da bitiyor,tyt mat çok sıkıntı 30 üstü görmedim desen yeri var maks 28 29 net yaptım aytde 68 tyt 74 (3 net fenden hızlı çözeceğim diye kaybettim) neler önerebilirsiniz kalmak mantıklımı ve nasıl artıracağım netleri

Ekler

• IMG_1533.webp
    IMG_1533.webp
    169.7 KB · Hit: 59
12.sınıfım ilk defa girdim tyt türkçe ilk defa böyle geldi anlamadım neden böyle nasıl geliştircem sürem ideal 33 34 dk da bitiyor,tyt mat çok sıkıntı 30 üstü görmedim desen yeri var maks 28 29 net yaptım aytde 68 tyt 74 (3 net fenden hızlı çözeceğim diye kaybettim) neler önerebilirsiniz kalmak mantıklımı ve nasıl artıracağım netleri
Ayt netin iyi aslında. Zamanında daha az fen netiyle 50k yapmıştım kolay bir sınav mıydı? Soruna dönecek olursak var mı bölüm hedefin?

Mezuna bırakma.
Mezun psikolojisi hiçbir şeye benzemez.
İş olanağı olan bir yer yaz git.

Ayt netin iyi aslında. Zamanında daha az fen netiyle 50k yapmıştım kolay bir sınav mıydı? Soruna dönecek olursak var mı bölüm hedefin?
23 e benziyordu diyorlar.bence türkçesi en zor yks tyt türkçesiydi matı 25 gibiydi tıp istiyordum aslında,ege tıp falandı hedefim çünkü yurt dışında uzmanlık yada eğitim falan almak hayalim(USMLE fln) en rahat egeden giderdim diye düşünüyordum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mezuna bırakma.
Mezun psikolojisi hiçbir şeye benzemez.
İş olanağı olan bir yer yaz git.
eczacılık ve birçok müh geliyor ama bilmiyorum

Hedefine bağlı. Sayısal 50 bin ile tıp gelmez, diş gelmez, iyi mühendislikler gelmez. Mühendislikten kastın bilgisayar mühendisliğiyse mesela bu bölümü ODTÜ, İTÜ, Hacettepe, YTÜ, Bilkent vb yerlerde okumadıktan sonra ne fayda yani gidip Muğla Sıtkı Koçmanda mı okuyacaksın? Ortalama bir yerde okursun. Hedefin için yeterliyse yaz ama mezuna kalmak kötü bir şey değil. 40 senen gideceğine 1 senen gitsin. Temelinde var zaten. Oturup yine güzelce çalışırsan çok daha iyi bir sonuç elde edebilirsin. En kötü senaryoda ise yine 50 bin yaparsın. Sana kalmış.

Hedefine bağlı. Sayısal 50 bin ile tıp gelmez, diş gelmez, iyi mühendislikler gelmez. Mühendislikten kastın bilgisayar mühendisliğiyse mesela bu bölümü ODTÜ, İTÜ, Hacettepe, YTÜ, Bilkent vb yerlerde okumadıktan sonra ne fayda yani gidip Muğla Sıtkı Koçmanda mı okuyacaksın? Ortalama bir yerde okursun. Hedefin için yeterliyse yaz ama mezuna kalmak kötü bir şey değil. 40 senen gideceğine 1 senen gitsin. Temelinde var zaten. Oturup yine güzelce çalışırsan çok daha iyi bir sonuç elde edebilirsin. En kötü senaryoda ise yine 50 bin yaparsın. Sana kalmış.
evet haklısın galiba mezuna kalacağım ama TYT matematiği nasıl halledeceğimi hâlâ bilemiyorum en baştan başlasam sağlam 2 kaynaklı falan götürsem. O zaman iyi bir temel atmış olur muyum acaba

Ya mühendislik kısmında haklısın ben sadece yok atlas’ta sıralamamı yazdığım zaman çıkan Sonuçlara göz atmıştım

90 OBP ile 50Kda bile geriye atması şaka gibi, mühendislik veya veterinerlik yaz geç

Gelecek sene daha da fazla yığılma olacak sıralamayı ne kadar çekebilirsiniz düşünmek lazım, hedefiniz çok iyi bir üniversite değilse burslu mühendislik falan yazın gidin bence.

hedefinin hangi bölüm ve hangi üniversite olduğuna bağlı ben olsam kalıp 1 sene daha stres çekmezdim bi de 2027 çok yığılmalı olacak diyorlar

23 e benziyordu diyorlar.bence türkçesi en zor yks tyt türkçesiydi matı 25 gibiydi tıp istiyordum aslında,ege tıp falandı hedefim çünkü yurt dışında uzmanlık yada eğitim falan almak hayalim(USMLE fln) en rahat egeden giderdim diye düşünüyordum

eczacılık ve birçok müh geliyor ama bilmiyorum
Zamanında senle benzer sıralamaları yapmıştım. Şuanda da elektrik ve elektronik mühendisliği okuyorum son sınıfa geçtim. Bizim hocalar bizim bölümü zorluyor ve tamamen İngilizce. 3.30 ortalamayla 35-40 a yakın yerden red yedim. Çevremdende gördüğüm kadarıyla bu iş tanıdık işi olmuş. İş konusunda da çok farklı olacağını düşünmüyorum. Hatta mezun olunca yks girip tıp mı okusam diye düşünüyorum. Ben mezuna kalmadığım için pişmanım açıkçası. Gelecek kaygısı var bölüm zor ama sonucunda staj ve iş sıkıntı. Bölümü okurken genelde her hafta quiz filan derken yoruluyor insanda. Hem mental hem fiziksel yorucu. Eğer yapabileceğine inanıyorsan mezuna kal ve tıp oku.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,231,932
Üyeler
200,806
Son üye
ozeman43

Geri