AMD Ryzen 5 7500f 3.70ghz 6 Çekirdek 32mb Önbellek Soket Am

Soru çok değişik alınır mı derken am5 en giriş işlemcilerinden biri bu ama f/p bir işlemci siz 8400f den filan yükseltmemi yapacaksınız yoksa sıfırdan am5 sistem mi topluyorsunuz soruyu biraz detaylandırırsanız daha iyi olur

Soru çok değişik alınır mı derken am5 en giriş işlemcilerinden biri bu ama f/p bir işlemci siz 8400f den filan yükseltmemi yapacaksınız yoksa sıfırdan am5 sistem mi topluyorsunuz soruyu biraz detaylandırırsanız daha iyi olur
YENİ SİSTEM TOPLİCAM 60K BÜTCEM VAR

Ne için kullanacağınıza bağlı, ama oyunlarda gayet yeterlidir. CS2 ve Valorant'da gayet 32 MB önbellekten dolayı 200-400 FPS (CS2 biraz sorunlu onda 200 düşer de Valorant'da 300-400 civarı gezer) alırsınız. Ama Tarkov, Rust falan oynayacaksanız X3D önbellek daha öne çıkıyor. Bir de BF6 veya yeni COD oyunları, işlemci çok tüketiyor. Fiziksel işlemcinin fazla olması buradada bir rahatlık sağlıyor. Arada bir işlemci alayım dersen 9700X ileride yükseltme de yapabilirsiniz.

Ama bütçenizde açıkçası 7500F ile başlamak mantıklı.

Gerçi yukarıdaki hazır sisteme göre kafamdan bir sistem topladım da, ayrı ayrı alacaksanız boşa öneri oldu. Ama ayrı ayrı alınacaksa iyi bir anakart, CL30 6000 MHz bellek ve Gen3 üstü bir SSD yeterli olur. Kasa, işlemci soğutması (aşağıdaki sisteme sonradan eklediğim ürün iyi) ve PSU'yu da düzgün seçin.

Bağlantıya tıkladıktan sonra biraz aşağı indirirseniz, benim yaptığım yükseltmeleri yapıyor. İkinci bağlantıda kasa ve soğutma için de bir öneri yaptım. Bütçeyi bence ₺63K zorlayıp öyle alın. Sonradan bu sisteme SSD ve bellek takviyesi yaparsınız. Axess kart bulabilirseniz birinden peşin fiyatına 6 ay taksit sağlıyormuş. Taksite göre de belki bellek yükseltmesi de yapılabilir size kalmış tamamen.

Bütçenize göre bu sistemde anakart ve SSD değiştirip almanızı öneririm.

2026-07-23_07-35.webp

2026-07-23_07-35_1.webp

Kasa'dan anlamıyorum ama bütçeyi biraz zorlayabilirseniz kasa ve soğutucuyu da şöyle değiştirin. Hem PSU güvenilir olur hem kasa ve işlemci soğutucusu ileride yapacağınız yükseltmelerde size ekstra ücret çıkarmaz. Kabaca ₺63K buluyor böyle.

2026-07-23_07-37_1.webp

2026-07-23_07-37.webp

YENİ SİSTEM TOPLİCAM 60K BÜTCEM VAR
Eğer peşin alacaksanız 2nci el bakın taksitli ise hazır sistemlerde kampanya bekleyebilirsiniz mesela cuma gaming gecesinde belki güzel bir sistem gelebilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,760
Üyeler
200,505
Son üye
VHoruseus

Geri