Ses kalitesi daha iyi olur, ama ses şiddetinde 60mm göre düşük kaldığı yerler olabilir. Ayrıca kablosuz kulaklıklar, kalitesi de olsa her zaman kabloluya göre bir miktar ses şiddeti veya kalite kaybı yaşarsınız. Ama bu kalite kaybı, sesi net duymama değil de sanki yumuşatılmış gibi diyebilirim. İçindeki ses kartı ATK N9 PRO ile aynı yani her türlü Havit'in çoğu ürününden daha iyi. Ama belirttiğim gibi ses şiddeti falan hoşunuza gitmeyebilir.
Kabaca biraz alışma süresi tanımanız gerekiyor. Ben IEM kulaklıklara ilk geçtiğimde garip geldi, alışınca H2015 PRO denemelik aldım o da garip geldi. Ortalama 1 hafta tanıdım ve alışınca gayet rahat ses kasılabildiğini ve iyi bir müzik dinleme deneyimi sunduğunu söyleyebilirim. Sadece %80 üstünde bassların titremesini hissediyorsunuz. Ben o kadar yüksek sesli kullanmıyorum ve bass olayını da çok sevmiyorum. Her müzikte olmuyor onu da belirteyim.
ATK uygulaması da çalıştığından, EQ ayarları ile bayağı iyi oluyor.
Alıntıyı görüntüle
Kulak pedleri şu ana kadar Havit'in yerele getirdiği kablosuzlardan daha konforlu. Önceden yaptığımız H2002BG üst kısmı gibi kumaş yapmamışlar, çünkü H2002BG üst kısmının kumaş olması kafaya felaket baskı yapıyordu. Üst kısımda deri ped daha iyi oluyor. Hatta H2002U PRO'daki gibi gözlük bezine benzeyen yüzeyden kullansalar keşke. En ideali kulakta kumaş ped üst kısımda o söylediğim bez gibi yüzey.
Onun dışında şu konuda yazmıştım, oraya da bakabilirsiniz.
Normalde ürün indirim konusuydu, tekrar inceleme konusu açmak yerine buraya yazdıklarım insanlara ulaşsın diye başlığı değiştirdim.
Mini inceleme:
Ses kasmada CS2 ve Valorant'da yeterli. BF6 tarafında da kasılsa da, ben IEM ve ses kartı ikilisine göre biraz yetersiz buldum. Uygulaması kötü bence, daha fazla EQ ayarı ve net fark ettiren ayarlar sunabilirlerdi. Bence hiç uygulama yüklemeyin.
Elimde aynı markanın kablosuz H2002BG'si var. Ona göre konforu daha rahat, kulak pedleri daha büyük. Sadece sağ tarafında bir tasarım hatası var. Bu hatadan dolayı kulağa tam oturmuyor. Ama böyle...
Ha ben yine de yazın kulakiçi tercih etmenizi ve IEM yönelmenizi öneririm, kablolu ama konforlu ve ses kalitesi olarak her türlü oyuncu kulaklarından daha iyi.