Bilgisayarım Oyun Sırasında Kendiliğinden Yeniden Başlıyor

Bende de var benzer bir sorun. Pc ilk açıldığında donuyor herhangi bir şey yapamıyorum. kapatıp açınca düzeliyor. Bazen çok sık bazen az yapıyor. 120bin de para gömdüm yani can sıkıcı. İnternette de bir şey bulamadım. Yakında bende konu açacağım buradan. Bir gün denk gelip sorunun videosunu çekmeye çalışıyorum. Cpt nin dediği ram hatasından tut dediği her şeyi yaptım olmadı. En son bana '' PCle/SSD initialization problemi '' olabilir dedi. Sende bir bak istersen bu sorundur belki sende de . Cpt biosdan ssd çalışma hızını gen3 e düşürünce problemin kalkabileceğini söylemişti
benım ssd zaten gen3 ama teşekkür ederim yinede çok sağolun

debug ettim ama hamachi.sys tarzı bir isim bu dump'ta görünmüyor.

hamachi yüklü değilse hamachi çıkmaması normal ki zaten hamachinin driver ismi hamachi.sys değil, hamdrv.sys. sende farklı bir driverden kaynaklanıyor olabilir. claude'a atarsan o da bulabilir sorunun kaynağını. ayrıca bende driver kaynaklıydı ama sende de aynı şekilde driver kaynaklı mı ondan tam %100 emin değiliz.

kernel 41 güç kaynağını değiştircen hocam sorun düzelicek

Hayır sakın! Adama boş yere masraf ettirmeyin

Her kernel power 41 psu sorunu anlamına gelmez. Tamamen sağlıklı bi sistemde elektrik gidip gelsin kernel power 41 yine düşürür. Oyundayken yeniden başlasın veya mavi ekran yesin yine kernel power 41 atar (sistemdeki psu dahil her şey sapasağlam çalıştığı halde)

Bende yeni sisteme geçtiğimde pubgde sürekli kernel power 41 yiyordum bilgisayar reset atıyordu sonra derinine inince whea18 cpu çekirdek hatası alıyormuşum meğerse ve all core -30 curve optimizer ı 20 ye geçince bi daha asla yeniden başlatma yaşamadım. Düşük voltajdan sistem yeniden başlatıyormuş meğerse. Kernel power 41 bir sonuçtur hocam sebep değil

Konunun daha derinine inip olay görüntüleyicisindeki WHEA 18 hatalarını söylemesi lazım konu sahibinin

Son düzenleme:

Her kernel power 41 psu sorunu anlamına gelmez. Tamamen sağlıklı bi sistemde elektrik gidip gelsin kernel power 41 yine düşürür. Oyundayken yeniden başlasın veya mavi ekran yesin yine kernel power 41 yer.

Bende yeni sisteme geçtiğimde pubgde sürekli kernel power 41 yiyordum bilgisayar reset atıyordu sonra derinine inince whea18 cpu çekirdek hatası alıyormuşum meğerse ve all core -30 curve optimizer ı 20 ye geçince bi daha asla yeniden başlatma yaşamadım. Düşük voltajdan sistem yeniden başlatıyormuş meğerse

Konunun daha derinine inip olay görüntüleyicisindeki WHEA 18 hatalarını söylemesi lazım konu sahibinin
Şey acaba discord kullanıyormusunuz varsa atarmısınız cünkü gerçekten yardıma ihtiyacım var bu doğruysa beni büyük bi masraftan kurtarırsınız Allah razı olsun vallaha
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Her kernel power 41 psu sorunu anlamına gelmez. Tamamen sağlıklı bi sistemde elektrik gidip gelsin kernel power 41 yine düşürür. Oyundayken yeniden başlasın veya mavi ekran yesin yine kernel power 41 yer.

Bende yeni sisteme geçtiğimde pubgde sürekli kernel power 41 yiyordum bilgisayar reset atıyordu sonra derinine inince whea18 cpu çekirdek hatası alıyormuşum meğerse ve all core -30 curve optimizer ı 20 ye geçince bi daha asla yeniden başlatma yaşamadım. Düşük voltajdan sistem yeniden başlatıyormuş meğerse

Ve nasıl çözdün tam olarak detaylıca anlatabilir misin

Şey acaba discord kullanıyormusunuz varsa atarmısınız cünkü gerçekten yardıma ihtiyacım var bu doğruysa beni büyük bi masraftan kurtarırsınız Allah razı olsun vallaha

Ve nasıl çözdün tam olarak detaylıca anlatabilir misin

Sana yardımcı olabileceğim konu bir tek olay görüntüleyicisinde detaylı olarak reset attığı vakitte ne vermiş ve mavi ekran yediği anda ne vermiş bunları burada göstermen

Benim dezavantajım malesef intel sistem kullanıyor olmuş olman (ben inteli tam bilmediğim için söylüyorum, intel kötü diye değil). Ben amdden anlıyorum

Ama reset atmak genel bir probleme işaret ettiği için bunun amdsi intelinden önce daha önemli şeyler var

Curve optimizer mesela intelde yok ondan

Sana yardımcı olabileceğim konu bir tek olay görüntüleyicisinde detaylı olarak reset attığı vakitte ne vermiş ve mavi ekran yediği anda ne vermiş bunları burada göstermen

Benim dezavantajım malesef intel sistem kullanıyor olmuş olman (ben inteli tam bilmediğim için söylüyorum, intel kötü diye değil). Ben amdden anlıyorum

Ama reset atmak genel bir probleme işaret ettiği için bunun amdsi intelinden önce daha önemli şeyler var

Curve optimizer mesela intelde yok ondan
Anladım gerçekten çok sağolun. Yani sorun işlemcimin düşük voltaj da çalışması mı oluyor tam olarak. Ve bide ben mesela rust oynuyorum işlemcim yüzde 45-50 falan kullanıyor yüzde 60 kullanımı falan göremedim oyunun ağır olmasına rağmen bundan kaynaklı ozaman doğrumudur. Ve sizce psu değiştirmeli miyim GamX ın 450w var şuan

Anladım gerçekten çok sağolun. Yani sorun işlemcimin düşük voltaj da çalışması mı oluyor tam olarak. Ve bide ben mesela rust oynuyorum işlemcim yüzde 45-50 falan kullanıyor yüzde 60 kullanımı falan göremedim oyunun ağır olmasına rağmen bundan kaynaklı ozaman doğrumudur. Ve sizce psu değiştirmeli miyim GamX ın 450w var şuan

Yok dur psu değiştirmeden önce detayına inelim. Ben yaşadığım sorunu öyle çözdüm diye sizin sistemdede işlemci düşük voltajda diye bişey yok. Psuyu değiştirmeye kadar gidebilir ama önce daha basit kapsamlı elemeler yapmalıyız

Psu değiştirip sorunun çözülmezse ne olacak? Psu parası senin benimiçin sakız parası olmadığı için bi dk. Ben senden olay görüntüleyicisinde şu kümelerde ne hata aldığını atmanı istiycem. Biraz bekle editleyeceğim

Olay görüntüleyicisini açar mısın?
IMG_1688.webp

Burada önemli ve hata kısımlarını açıp komple fotoğraf at bakalım sonrasında 👍

Hata önemlilerin içindeki herşeyi atma. Önce bi listede neler gelmiş onlara bakıyım

Son düzenleme:
Yok dur psu değiştirmeden önce detayına inelim. Psu değiştirip sorunun çözülmezse ne olacak? Psu parası senin benimiçin sakız parası olmadığı için bi dk. Ben senden olay görüntüleyicisinde şu kümelerde ne hata aldığını atmanı istiycem. Biraz bekle editleyeceğim
Tamamdır çok teşekkür ederim Allah sizden razı olsun vallaha uraştırıyorum sizide çok sağolun. Mesajı goremeyebilirim bana tekrar mesaj atarsınız

Tamamdır çok teşekkür ederim Allah sizden razı olsun vallaha uraştırıyorum sizide çok sağolun. Mesajı goremeyebilirim bana tekrar mesaj atarsınız

Hocam editledim. Hata ve önemli kısımlarını + basarak genişletin ve listede neler bakalım

Oyun esnasında restart attığı ve mavi ekran verdiği esnadaki gün ve saatleri hatırlıyor musun hocam?

evet hatırlıyorum bugun saat 4 gibi valoranttayken restart atmıştı

1784835328203.webp
1784835379689.webp
1784835390644.webp
1784835405834.webp
1784835426455.webp

Son düzenleme:
Hocam editledim. Hata ve önemli kısımlarını + basarak genişletin ve listede neler bakalım

Oyun esnasında restart attığı ve mavi ekran verdiği esnadaki gün ve saatleri hatırlıyor musun hocam?
hocam gönderdim önemlide kernel power 41 yazıyor bugun birkaçkez almışım bu hatayı . hepsinin ssini size gönderdim. hata daki yerleride bugunun kayıtlarındaki herşeyi gönderdim.

hocam gönderdim önemlide kernel power 41 yazıyor bugun birkaçkez almışım bu hatayı . hepsinin ssini size gönderdim. hata daki yerleride bugunun kayıtlarındaki herşeyi gönderdim.

Önemlide sadece kernel power 41 var. Tamam önemli kısmını şimdilik es geçiyoruz

Hata kısmında öğlen 4 gibi reset attı demişsin. Hata kısmında öğlen 4 civarı verilen hataları atabilir misin şimdi?

Son iki resimde biri akşam 6 biri akşam 8 olmak üzere fotoğraf atmışsın hocam. Bunlar “şimdilik” yol göstermez. öğlen 4 civarı dediğiniz kısımda düşen hataları atın hocam asıl onlar önemli

Hata listesindeki bütün satırları açın hangileri öğlen 4 civarı dediğiniz kısımda ortaya çıkmış onları atın 👍

Hata kısmında öğlen 4 gibi reset attı demişsin. Hata kısmında öğlen 4 civarı verilen hataları atabilir misin şimdi?

Son iki resimde biri akşam 6 biri akşam 8 olmak üzere fotoğraf atmışsın hocam. Bunlar “şimdilik” yol göstermez. öğlen 4 civarı dediğiniz kısımda düşen hataları atın hocam asıl onlar önemli

Hata listesindeki bütün satırları açın hangileri öğlen 4 civarı dediğiniz kısımda ortaya çıkmış onları atın 👍
1784836314361.webp
1784836339876.webp
1784836361861.webp
1784836383759.webp
1784836423337.webp
1784836447176.webp

gönderdim. bunlar bugünün kayıtları hocam buyrun bakın. bugüne dahil ne varsa hepsinin fotorafı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,549
Üyeler
199,827
Son üye
legend447

Geri