İş Bulamıyorum Tıp Okuyacağım

iltica etme şartları var avrupa da , özellikle çalıştığın meslekte 5 üzerinden en az 3 olmalı bu da mühendislik ve üstü programlar demek , bunları sağlarsan iltican kabul olma ihtimalin artar yoksa zor
İltica derken kaçak yolla girişmi diyorsun?

bir hekim olarak para için yapılacak iş değil bilgine. aynı emekle 10kat fazla para kazanırsın. Onun dışında şiddetle öneririm mesleki tatmin hat safada. Çalışma şartlarımız rezil olsa da işimi çok seviyorum. Bazen 250 hasta baktıgımız saatlerce ameliyathaneden çıkmadıgımız oluyor. Periferdeysen eve uğrayamıuyorsun günlerce. Hele bide cerrahi asistanıysan geçmiş olsun. Yine de insan hayatına dokunmak çok farklı bir duygu diğer bölümlerden en büyük farkı bu bence. Yine olsa yine seçerdim. İlgin merakın insan sevgin varsa mutlaka yazmalısın

İnsan sevgisi olan doktor oranı bizim ülkede %3, %2 falandır bu arada. Zaten o yüzden hastanelere sağlam giren sakat çıkıyor. Herkes puanı yetiyor diye sırf kibir için doktorluk yazıyor. Çalışma şartlarıda kötü bir meslek olduğu için daha asistanlıkta bi acil görüp soğuyorlar. Çünkü onlar doktor olunca patron olacak zihniyetiyle geldikleri için hamallığı görünce nereye geldik oluyorlar. Bu şahısların insan sevgileride yok sadece ego ve kibir için seçiyorlar. Poliklinikteki tavırları zaten kendilerini belli ediyor. Sonra niye insanlar doktor sevmiyor falan oluyor. Ülkemizdeki doktorların neredeyse hepsi hasta ile konuşmayı ve hasta psikolojisini bilmeyen kişiler. Hastaya en sığ insan muamelesi yapan, herşeyi ben bilirim mantığıyla gayet basit birşeyi hasta anlamasın diye latince kelimelere boğuyorlar :D Çünkü hasta anlarsa işin ciddiyetinin farkına daha çok varıyor. Müşteri kaçırmak istemeyen esnaf gibiler. Artık insanlar hastanelerde can değil, bir ticaret öğesi olmuş durumda. Chatgpt gibiler. Öğretmenlik, Tıp Ve Hukuk alanlarında profesyonel psikolojik mülakat ile seçtirilmesi lazım. Hemşire ve doktor umursamazlığı ile ölen insan sayısı aşırı fazla. İnsan hayatına dokunan mesleklerin sorumluluğu çok farklıdır. Ufak bir yanlışınızda bir insanın hayatını bitirirsiniz. Şerefli, onurlu ve kul hakkı bilen biriysenizde size onun psikolojik dönüşü olur.
çok yanlış düşünüyorsun dostum karşılaştıgın kötü tecrübeleri genele yayamazsın haftada 96 saat çalışıyorum aileden maddi durumum iyi paraya ihtiyacım da yok 22 asistanız inan gece gündüz bir kişiyi daha kurtarabilir miyiz diye çalışıyoruz. kanseri yenen birini görünce kendi ailemiz gibi mutlu oluyoruz her meslek grubunda oldugu gibi bizde de sorunlu tipler var ayrıca insani olmayan çalışma şartlarında herkesin mutlu olmasınıda bekleyemezsin iyi adam da kötü olabilir o da insan

İstanbuldaki cerrahpaşa çıkışlı yurtdışına seminer veren profesörlerinde, bakırköy ve samatyadaki operatörlerinde çoğunu tanırım. Sen anladığım kadarıyla şuan asistansın. Hastanelerde senden çok bulunmuşumdur. Binbir çeşit doktoruda tanıdım ben. Bunlar düşünce değil, bilgin olsun. Önüne gelene 50 tane film çektirip, tomografi ihtiyacı olmayan kişilere dobler ile çözülecek yere boş boş tomografi yazdırırlar. O tomografinin sana vereceği zararı hesaplamazlar çünkü anlık ezbere tedavi uygularlar. Sedasyon yeten hastaya anestezi verirler. Başka hastanede anjiyo yaptırırsın kendi hastanelerinde 30 gün geçmemesine rağmen yeni anjiyo ve MR istetirler. Hemşire damar yolu patlatır, söylersin patlattığını kibrinden bir şey yok der 10 dk sonra gelir evet patlamış der ama sen 1 ay o elin ağrısıyla durursun. Kan sulandırıcı vurmaması gereken hastaya prosedür diye kan sulandırıcı vururlar. Diren takarlar takibini direnden anlamayan hemşirelere bırakırlar. Koskoca polikliniğe 1 tane öğrenci asistan koyarlar herşeye yetişmesini beklerler. O öğrencide doktorun 1 dk da yapacağı şeyi 1 saatte yapamaz hasta rezil olur. Yeni bit tanıdığı 2 gözü gören arkadaşı lazerle kör ettiler. Arada olur öyle dediler :D Kusurlu tedavi yapınca epikriz'le oynarlar. Daha ben sana çok şey sayarım. Bana malpraktis davasında kusurlu tedaviye mahkemede diğer doktora karşı ifade veren kaç doktor gösterebilirsin ? İnsanlık oralarda belli olur. Benimde başıma gelir diye hiçbir doktor mahkemede ifade vermez. Tüm doktorlar böyle değil zaten çoğu böyle. Gerçek doktorlardan zaten Allah razı olsun onlarıda tanıdım. Sırf döner sermaye için hastaları oradan oraya gezdirip 50 film çektirenden doktor olmaz.
dobler diren :D tomo zararı xd kanka ciddili hiçbir şey bilmiyorsun işin arka planı hakkında hiçbir fikrin yok

Konudaki mesajlarımı kaldırdım. İlk cümlem dışındakilerle konu gereksiz uzadı.

Son düzenleme:
Yazdığın xd ve cevap verme stilinle asistan doktor bile olman çok ciddi şaibeli şuan gözümde. Asistan doktorsan ve yazdıklarıma bu tepkiyi veriyorsan git okulunu birdaha oku. Gene veriyorsan tekrar oku. Gerçi doktorda olabilirsin, üstte tarif ettiğim doktorlar gibi "hiçbirşey bilmiyorsun" kısmıyla konuya giriş yaparak kendine ego bastın ve karşındakini küçümsedin. Daha karşındakine yukarıdan bakmadan, saygı duyarak kendine eşit görerek argüman bile sunamıyorsun. Ben sana uyluğunda toplardamarda pıhtı var yerine, femoral ven de DVT izlenmiştir yazınca bir şey biliyor oluyorum dimi. Türkçesini yazınca bilgisiz oluyoruz :)
sensin dostum tamam sana kalırsa ülkeyi baştan yaratmamız lazım

Boş cevaplar, ben anlatacağımı anlattım. Birşeyler anlamak isteyen, anlar. Anlamak istemeyene 100 ansiklopedi yazsan gene anlamaz.
bahsettiğin şeylerin benzeri benim hastanemde de oluyor ne yapalım kapatıp gidelim mi hangi sistem doğru çalışıyorda bu sistemde doğruluk arıyorsun onu anlamadım

Geri