RTX 5070ti Ekran Kartı Kırmızı Işık Problemi

Effie

80+
Reaksiyon skoru
2
Sevgili dostlar selamlar. Yaklaşık bir yıl önce aldığım RTX 5070Ti ekran kartında başlıkta belirtildiği üzere şerit halinde kırmızı ışık yanıp sönüyor. İnternette yaptığım araştırmalarda sorunun PSU kaynaklı olduğu, güç kaynağının ekran kartına yeterli gücü transfer edemediği için kırmızı ışığın yanıp söndüğü belirtiliyor. Nitekim bu sorunu kısa süreli bir elektrik kesintisi sonucu yaşadığımı da düşünürsek voltaj dalgalanması sonrası PSU'nun arızalandığını düşünüyorum (öyle olması için dua ediyorum).
Güç kablolarını defalarca çıkarıp taktım, farklı bir PSU kablosuyla da bağlamayı denedim ama sonuç aynı. Elimdeki sistem minimum 750W güç kaynağı isteyen bir sistem ve ben de minimum gereksinimi karşılayacak güç kaynağına sahibim.

Siz ne önerirsiniz?
Daha yüksek güce sahip bir güç kaynağı problemimi çözer mi? Yoksa bu ışık başka ne gibi sebeplerden yanıp sönebilir? Yardımınıza ihtiyacım var.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.🫶🏻

Benim eski kartta da ışık vardı ama güç kabloları takılı değilken doğal olarak uyarı olarak vardı. Sorununuz pcie kablolarınızda hocam sıfırdan başka bir psu'ya taktınız mı kartı?

Hocam kartı sıfırdan başka bir PSU'da deneme imkanım yok malesef. Korkum ekran kartının zarar görmüş olması.

Kırmızı ışık hangi durumda yanıp sönüyor ? PC açıkken mi , kapalıyken mi ? 5070ti kutu içinden çıkan 16pin çevirici-psu bağlantısını nasıl gerçekleştirdiniz ? Görsel atar mısınız ?

Ekler

• bağlantı.webp
    bağlantı.webp
    73 KB · Hit: 27
Işık, bilgisayarı açtığım zaman yani güç varken yanıp sönüyor. Pc'nin montesi bana ait değil ancak sanırım 2 8 lik pini çevirici ile bağlamışlar. Şuanda bir görsel atma durumum yok malesef hocam. Donanım işlerinden de çok yüzseysel olarak anlıyorum açıkcası.

Kartın kablolarını sök, psunun fişini çek, hafızasını sıfırlasın kart, sonra da her sokete ayrı kablo bağla.

kart modeli nedir,

yeni nesil kartları eski tip çeviricilerle kullanmak pek tavsiye edilmez bu gpu'lar için ATX 3.1 psular gerekli

yük altında iken ciddi anlamda anlık spike atabiliyorlar

Kartın kablolarını sök, psunun fişini çek, hafızasını sıfırlasın kart, sonra da her sokete ayrı kablo bağla.
bunları uyguladım. 3 gündür sorun devam ediyorum hocam.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kart modeli nedir,

yeni nesil kartları eski tip çeviricilerle kullanmak pek tavsiye edilmez bu gpu'lar için ATX 3.1 psular gerekli

yük altında iken ciddi anlamda anlık spike atabiliyorlar
Model Galax, PSU ise 3.0 hocam.

bunları uyguladım. 3 gündür sorun devam ediyorum hocam.

Model Galax, PSU ise 3.0 hocam.
PSU tam modeli nedir?

Işık, bilgisayarı açtığım zaman yani güç varken yanıp sönüyor. Pc'nin montesi bana ait değil ancak sanırım 2 8 lik pini çevirici ile bağlamışlar. Şuanda bir görsel atma durumum yok malesef hocam. Donanım işlerinden de çok yüzseysel olarak anlıyorum açıkcası.
2x6+2 pine ayrı ayrı güç beslemesi yap aynı kablodan gelen 6+2yi değil farklı kablodan gelen 6+2yi bağla dene bakalım .

Ya kablo tam takılı değil ya da yeterli değil. Bana ikinci durum çok zor gibi geliyor 850w yeter ki bence 750w da yeter.

Ya kablo tam takılı değil ya da yeterli değil. Bana ikinci durum çok zor gibi geliyor 850w yeter ki bence 750w da yeter.
xD psu 750w çıktı. Tam yazdım sistem fotosu attın.

PSU dandikmiş gibi geldi bana acaba voltaj dalgalanması falan mı yapıyor da kartın kafası bulanıyor anlamak lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,549
Üyeler
199,827
Son üye
legend447

Geri