Sevgili dostlar selamlar. Yaklaşık bir yıl önce aldığım RTX 5070Ti ekran kartında başlıkta belirtildiği üzere şerit halinde kırmızı ışık yanıp sönüyor. İnternette yaptığım araştırmalarda sorunun PSU kaynaklı olduğu, güç kaynağının ekran kartına yeterli gücü transfer edemediği için kırmızı ışığın yanıp söndüğü belirtiliyor. Nitekim bu sorunu kısa süreli bir elektrik kesintisi sonucu yaşadığımı da düşünürsek voltaj dalgalanması sonrası PSU'nun arızalandığını düşünüyorum (öyle olması için dua ediyorum).
Güç kablolarını defalarca çıkarıp taktım, farklı bir PSU kablosuyla da bağlamayı denedim ama sonuç aynı. Elimdeki sistem minimum 750W güç kaynağı isteyen bir sistem ve ben de minimum gereksinimi karşılayacak güç kaynağına sahibim.
Siz ne önerirsiniz?
Daha yüksek güce sahip bir güç kaynağı problemimi çözer mi? Yoksa bu ışık başka ne gibi sebeplerden yanıp sönebilir? Yardımınıza ihtiyacım var.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Güç kablolarını defalarca çıkarıp taktım, farklı bir PSU kablosuyla da bağlamayı denedim ama sonuç aynı. Elimdeki sistem minimum 750W güç kaynağı isteyen bir sistem ve ben de minimum gereksinimi karşılayacak güç kaynağına sahibim.
Siz ne önerirsiniz?
Daha yüksek güce sahip bir güç kaynağı problemimi çözer mi? Yoksa bu ışık başka ne gibi sebeplerden yanıp sönebilir? Yardımınıza ihtiyacım var.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.