Fanlar Bir Saniye Yanıp Sönüyor, Bilgisayar Açılmıyor

Erenlnl

80+
Reaksiyon skoru
0
Geçen ay bilgisayarı aldım. Dün çalışan (kasa) bilgisayarım başlatma tuşuna basınca bir anlığına (1 saniyeden az) çalışır gibi yapıp fan ve ışık yakarak aniden duruyor sonra bir şey gerçekleşmiyor. fişi çekip tekrar denediğimde aynısı tekrarlanıyor. Klavye gibi donanımlara elektrik kesin olarak veriyor ve vermeye devam ediyor her zaman.

Konudan alakasız gibi görünen başka bir olayı daha anlatayım belki ilişki vardır. Bilgisayarı ilk aldığımda windowsun kurulu olduğunu söylemişlerdi eve gelip çalıştırınca ekranda açılış ekranı donuyordu(windows olduğuna dair hiç bir işaretle karşılaşmadım) windowsunu kendim kurmuştum. O günden sonra tam sorun yaşanmadı anlık droplar yiyor gibi hisseidyordum bazen ancak kafamda kuruntu olabilir nadiren gerçekleşiyordu. Bunlar dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Geçen ay bilgisayarı aldım. Dün çalışan (kasa) bilgisayarım başlatma tuşuna basınca bir anlığına (1 saniyeden az) çalışır gibi yapıp fan ve ışık yakarak aniden duruyor sonra bir şey gerçekleşmiyor. fişi çekip tekrar denediğimde aynısı tekrarlanıyor. Klavye gibi donanımlara elektrik kesin olarak veriyor ve vermeye devam ediyor her zaman.

Konudan alakasız gibi görünen başka bir olayı daha anlatayım belki ilişki vardır. Bilgisayarı ilk aldığımda windowsun kurulu olduğunu söylemişlerdi eve gelip çalıştırınca ekranda açılış ekranı donuyordu(windows olduğuna dair hiç bir işaretle karşılaşmadım) windowsunu kendim kurmuştum. O günden sonra tam sorun yaşanmadı anlık droplar yiyor gibi hisseidyordum bazen ancak kafamda kuruntu olabilir nadiren gerçekleşiyordu. Bunlar dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım.
sistemin açınca bi anlığına açılıp kapanması kısa devreden dolayı olabilir her hangi bir parça bozuk kısa devre yapıyor ki anakart gücü kesiyo

İşlemci ölü yüksek ihtimalle

sistem özellikleri nedir ?

sistem özellikleri nedir ?
AMD Ryzen 7 9700X 3.80 Ghz 8 Çekirdek 40MB AM5 4nm
PNY GeForce RTX 5070 OC 12GB GDDR7 192Bit DLSS 4
Sapphire B650M-E 7600Mhz(OC) M.2 AM5 mATX Anakart
Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 Okuma 6000MB-Yazma
Kingston 16GB Beast Black EXPO 5600mhz CL36 DDR5 Ram
Ocypus Gamma C72 Siyah ARGB Tempered Glass Delta
Ocypus Delta L24 Siyah ARGB V2 240 mm Intel(1700p/1851p)-

ayriyeten akım koruması için Dexim SP06AG 1,8 Metre 6'lı Akım Korumalı Priz kullanıyorum.

garantisi olduğundan yarın kontrole götürünce anlatmak için video çekiyordum. Bilgisayar kendini açtı şuan ondan yazıyorum. Garantisi varken götürmeli miyim sorunun ne olduğunu halen bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,992
Üyeler
200,000
Son üye
Demokratik Kongo

Geri