Ryzen 5 5600x Sorun Kurulumda Aşırı Isınma

Bir insan yaptığı iş hakkında kendini övüyorsa uzak durun bilgisyarcı imiş yıllardır söylüyor millet bulaşmayın diye PC toplamak kadar basit bir şey yok kendin başla toplamaya burda yardımcı olunur ayrıca adam eliyle sıcaklık ölçüyor (20 sene) 😘

Dostum dediğimiz şeyleri denedin mi, 20 yıllık bilgisayarcıları boşver, bak burada bir sürü abin kardeşin sana yardım etmek için hazır

20 yıldır bu işi yapıp bu tarz durumlar için ucuz macun almamış mi? Muhtemelen asıl kullandığı macun bile sandıktır. Yeni nesil işlemcilerin ısınıp bozulması zor ihtimal.

Aslında böyle bir sorun tespit metodu var ama ellerinde yedek anakart yokken anakart mı bozuk işlemci mi bozuk onu anlamak için yapıyorlar. Sen kendin montajla işlemcini anakartına, macuna gerek yok görüntü alıp almadığını kontrol edeceksin.
ana kartı daha bugün aldım 0 yani paketi yeni açıldı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

20 yıldır yapıyorum. Driverlar güncel mi ? :kekw:
hayır en son pc yi 1 yıl önce açmıştım anakart ve kasa o zaman kırıldı çünkü

inşallah o 20 yıllık bilgisayarcı işlemciyi takarken pinleri yamultmamıştır am4 soket pinler işlemci üzerinde olduğu için hassastır biraz

ekrana bağlamadı eliyle baktı fazla ısınmıştı bende baktım yani cidden fazla ısınmıştı yeni işlemci almam gerektiğini söyledi baktım benim işlemcinin 0 ı 7bin civarı dedim abi yok teşekkür ederim kolay gelsin çıktım
Seni tokatlamaya çalışmış. Parça falan çalmadığından emin ol.

Soğutucu adını yaz, YT'da videoları var. Bakarak yaparsın, acele etme yeterli. Acele edersen telaş yapar ve hatalı yaparsın. Sakince yap.

Babam bilgisayarcı olsa ona bile güvenmem o derece de yani. Burada yapman gereken termal macun alıp arctic mx-7 olabilir mesela sonrasında soğutucuyu çalıştırıp denemek başka çaren yok. Ben sadece neden termal macun ve fanı tam oturtmadan açtı onu merak ediyorum.

Geri