Öneri 2k +200hz Tercihen Fast Ips Monitör Tavsiyeleri

çağan_

80+
Reaksiyon skoru
7
Bütçe
20000
Herkese selamlar, aşağıdaki sisteme göre 2k, +200 hz, Fast IPS, tercihen pivot bir monitör arayışındayım. Gönül isterdi ki oled alayım ancak yüksek hzli oledler çok çok pahalı oluyor şimdilik öğrendiğim kadarıyla oledden sonra en avantajlıları IPS/Fast IPS imiş. Pivot özelliğini isteme sebebim ise ilerde 2k-4k olede geçtiğim zaman bu monitörü 2. Monitör olarak kullanmak istiyorum.Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • İşlemci Soğutucu: Corsair Nautilus 360 RS ARGB
  • Anakart: Gigabyte X870E AORUS Elite X3D WiFi 7
  • Ekran Kartı: Zotac GeForce RTX 5080 Gaming Solid Core OC 16 GB
  • RAM: Patriot Viper Venom DDR5-6000 CL30 16 GB (1×16) (3-4 aya aynısından 1 tane daha alıcam)
  • SSD: WD Black SN850X 1 TB (4-5 aya 2 tb ssd eklemesi yapıcam)
  • Güç Kaynağı: Corsair RM850x ATX 3.1 850W
  • Kasa: Antec C5 ARGB (tipi çok hoşuma gidiyor öneri alabilirim bunun içinde ama sevdim kasayı uzaktan)

Herkese selamlar, aşağıdaki sisteme göre 2k, +200 hz, Fast IPS, tercihen pivot bir monitör arayışındayım. Gönül isterdi ki oled alayım ancak yüksek hzli oledler çok çok pahalı oluyor şimdilik öğrendiğim kadarıyla oledden sonra en avantajlıları IPS/Fast IPS imiş. Pivot özelliğini isteme sebebim ise ilerde 2k-4k olede geçtiğim zaman bu monitörü 2. Monitör olarak kullanmak istiyorum.Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• RAM: Patriot Viper Venom DDR5-6000 CL30 16 GB (1×16) (3-4 aya aynısından 1 tane daha alıcam)
  • Kasa: Antec C5 ARGB (tipi çok hoşuma gidiyor öneri alabilirim bunun içinde ama sevdim kasayı uzaktan)
Ben bunu kullanıyorum memnunum. https://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-tuf-gaming-vg27aqml1a-1ms-260hz-2k-ips-gaming-monitor.html

Bu alacağınız monitör kesin bir şekilde 2 monitöre dönüşecek ve yanına oled koyacaksanız fast va modellere bakmanızı tavsiye ederim. İps monitörler oledlerin yanında göz tırmalayabilir siyahlarda bknz. Bir de beklentinize göre ayırdığınız bütçe fazla, özellikle 2. monitöre dönüşeceğini düşündüğümüzde. AOC Q27G42XNE modeli gayet iyi, oled alana kadar akar. 2. seçenek pek Türkçe detaylı inceleme yok ama TCL27G64 modeline de bakın bence fena durmuyor. Yok ben illa İPS alcam derseniz de MSI MAG 274QRFW X32 modeline bakabilirsiniz.

Bu arada bütçeniz pek fena değil, oledlere pek hakim değilim öneri yapamıyorum ama belki o bütçeye makul modeller mevcuttur. Konuya daha hakim arkadaşlar tavsiyede bulunurlarsa direkt olede de gidebilirsiniz.

Aslında biraz daha yukarı çıksanız güzel oledler bulunur ama değer olarak yüksek özelliklerin fiyat aralıkları yüksek tavsiyemde baktığınız fiyatlarda tuf vg27aqml1a modeline bakabilirsiniz

Bu alacağınız monitör kesin bir şekilde 2 monitöre dönüşecek ve yanına oled koyacaksanız fast va modellere bakmanızı tavsiye ederim. İps monitörler oledlerin yanında göz tırmalayabilir siyahlarda bknz. Bir de beklentinize göre ayırdığınız bütçe fazla, özellikle 2. monitöre dönüşeceğini düşündüğümüzde. AOC Q27G42XNE modeli gayet iyi, oled alana kadar akar. 2. seçenek pek Türkçe detaylı inceleme yok ama TCL27G64 modeline de bakın bence fena durmuyor. Yok ben illa İPS alcam derseniz de MSI MAG 274QRFW X32 modeline bakabilirsiniz.

Bu arada bütçeniz pek fena değil, oledlere pek hakim değilim öneri yapamıyorum ama belki o bütçeye makul modeller mevcuttur konuya daha hakim arkadaşlar tavsiyede bulunurlar.
Hocam 2. Monitöre dönüşecek ama 2-3 aylık bir süreç değil belkide 2-3 yıl geçecek en az oda yani o yüzden iyi kaliteli almak istiyorum

Hocam 2. Monitöre dönüşecek ama 2-3 aylık bir süreç değil belkide 2-3 yıl geçecek en az oda yani o yüzden iyi kaliteli almak istiyorum
2-3 yıl bunu ana monitör kullanacaksan aşırı büyük hata yapmışsın
5080 yerine 5070 ti almak ya da işlemci düşürmek daha mantıklıydı

Aslında biraz daha yukarı çıksanız güzel oledler bulunur ama değer olarak yüksek özelliklerin fiyat aralıkları yüksek tavsiyemde baktığınız fiyatlarda tuf vg27aqml1a modeline bakabilirsiniz
Bende bu monitörü düşünüyorum hocam hoşuma gitti baya araştırdıklarımdan en beğendiklerimden biri bu.

anakarta kadar kısma imkanın vardı oled almayayım diye uğraşmışsın hatta

2-3 yıl bunu ana monitör kullanacaksan aşırı büyük hata yapmışsın
5080 yerine 5070 ti almak ya da işlemci düşürmek daha mantıklıydı
Daha ekran kartını satın almadım hocam çok kararsızım o konuda
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hatta hiçbir parçayı almadım toplama aşamasındayım

2k +200 hz oled bulabilir miyiz bu fiyatlara sizce piyasaya hakim değilim.

bu alacağın monitörü 2-3 yıl kullanacaksan 321up x24 veya 322ur x24 al bence hocam şu an alacaksan, alternatif olarak mo32u24 de olabilir geldiğinde
eğer 1 yıl içinde monitör alırım dersen şu an 2. monitörü alıp rgb stripe qd oled veya woled alabilirsin ama yazı netliği için fiyat farkına pek değmeyebilir, onlar daha pahalı olur, 5080den 5070 ti düşmen bile yetmez

2k +200 hz oled bulabilir miyiz bu fiyatlara sizce piyasaya hakim değilim.
bilgisayar sadece oyun için mi yoksa iş de var mı

bu alacağın monitörü 2-3 yıl kullanacaksan 321up x24 veya 322ur x24 al bence hocam şu an alacaksan, alternatif olarak mo32u24 de olabilir geldiğinde
eğer 1 yıl içinde monitör alırım dersen şu an 2. monitörü alıp rgb stripe qd oled veya woled alabilirsin ama yazı netliği için fiyat farkına pek değmeyebilir, onlar daha pahalı olur, 5080den 5070 ti düşmen bile yetmez

Oyun,borsa ve genel kullanım için render vs ile ilgili bir işim yok

Aman hocam o fiyatlar ne öyle🫣🫣

Geri