KlasseGear PRO daha hybrid yüzey, ama açıkçası ikisinden biri alınacaksa ben KlasseGear alırdım. Porge, Wraith, Havit, XRades hepsinin 90x40 modelleri o Çin'de ürettirilen, yapıştırma baskı ve speed yüzey. Eskiden kullandığımız çakma Razer'ların kokusuz versiyonu gibi. Ticari firmalar tamamen bu fiyat aralığı boş, o yüzden korkutmayacak seviyede yükseltip yaslayalım kafasında. KlasseGear da yapıyor bunu.
Ben şu ana kadar KlasseGear Longteng, PRO, Kensei kare hybrid versiyonu, Wraith Spirit of Aim speed yüzeyi, Rampage Blitz L (kare olanı), Gamepower GPR400 (kare olan), Monster Pusat Control M, Porge kare olan bulutlu 4mm (₺750 vermiştim), XRades kare eski mouse padi (yüzey olarak Longteng ile aynı değerleri vardı, benziyordu da ama kırışık ve koyun gibi kokan en dandik üründü) mousepadlerini denedim.
Kalite olarak Wraith, Kensei ve Longteng en üstte sıralamayı da yazdığım gibi yaparım. Ucuz ürünlerde ise Rampage Blitz L yüzeyi şu ana kadar kullandığım ₺300-500 bandında en iyi ürün. Rampage Blitz, KlasseGear PRO, Porge alınabilir. Ama F/P olarak Rampage önde. XRades, Gamepower ve Monster önermem. Fiyatlarını hak etmiyorlar.
KlasseGear PRO ve Rampage kıyaslayacak olursam, Rampage zemine daha iyi yapışıyor. Daha sıkı bir kutuda gelmesine rağmen. KlasseGear PRO daha geniş bir poşette geliyor. Ayrıca yüzeyi PRO'ya göre daha yumuşak. Kabaca önermediklerim %80 speed %20 control ise, KlasseGear PRO %65-60 speed %40 control, Rampage Blitz ise bence %50 speed %50 control karşılayacak bir yüzeye sahip.
En son Monster, Gamepower ve Rampage üçlüsünü test için kuponlar falan ile ürün başı ₺300-350 denk gelecek şekilde aldım. Hatta elimde daha iyi mousepadler var, ama şu an Rampage kullanıyorum. Bu arada bütçe varsa net olarak ₺1500 falan mouse pad almak arada fark var. Taksit falan ile alabilirseniz Wraith SOA, Kensei veya KlasseGear pahalı modellerine de bakın.