100 Kiloya Çıktım Psikolojik Olarak Da İyi Değilim...

Reaksiyon skoru
2
Selamlar arkadaşlar, biraz uzun olacak ama gerçekten yardıma ihtiyacım olduğu için konu açmak istedim.
24 yaşındayım, boyum yaklaşık 1.85 ve kilom 100 civarında. Masa başı bir işte çalışıyorum, günün büyük kısmı ofiste ve bilgisayar başında geçiyor. Gün içinde çok fazla hareket ettiğim söylenemez. Eve gidince de genelde yorgun hissediyorum ve herhangi bir şey yapasım gelmiyor.
Açıkçası son zamanlarda kilo konusu psikolojimi ciddi anlamda etkilemeye başladı. Aynaya baktığımda kendimi beğenmiyorum, kıyafetlerin üzerime oturmaması moralimi bozuyor. Bir şeylere başlamayı düşünüyorum ama birkaç gün sonra motivasyonum kayboluyor. Sürekli “pazartesi başlarım” diyerek ertelemekten de yoruldum.
Daha önce hayatımda düzenli olarak spor salonuna gitmedim. Ağırlık antrenmanı konusunda hiçbir bilgim yok. Hangi hareket nasıl yapılır, kaç set girilir, kaç gün gidilir, ağırlık nasıl artırılır hiçbirini bilmiyorum. Spor salonuna yazıldığımda insanların arasında ne yapacağımı bilmeden kalmaktan da biraz çekiniyorum açıkçası.
Yakın zamanda bir spor salonuna yazılmayı düşünüyorum ama başlamadan önce sizlerin tavsiyesini almak istedim.
İlk defa başlayacak biri haftada kaç gün spor salonuna gitmeli? İlk bir ay full body mi yapmak daha doğru olur? Her antrenmanda bütün vücudu mu çalıştırmalıyım, yoksa bölgesel programa mı geçmeliyim? Hareketleri öğrenmek için salondaki hocadan yardım istemek yeterli olur mu?
Ağırlık antrenmanından sonra yürüyüş bandında yürümek mantıklı mı? Yağ yakmak için kaç dakika ve hangi hızda yürümek gerekir? İlk başlarda kendimi çok zorlamam sakatlığa sebep olur mu?
Beslenme tarafında da çok karışığım. İnternette herkes farklı bir şey söylüyor. Birisi ekmeği tamamen bırak diyor, birisi karbonhidrat tüketmeden spor yapılmaz diyor. Kalori hesabı yapmam gerekir mi, gerekiyorsa günlük yaklaşık kaç kaloriyle başlamalıyım? Çok düşük kaloriye düşüp hızlı kilo vermeye çalışmak istemiyorum ama mümkün olduğunca hızlı şekilde gözle görülür bir değişim de görmek istiyorum.
Ofiste çalıştığım için sabah, öğlen ve akşam ne yiyebileceğim konusunda da tavsiyelerinize ihtiyacım var. Evden yemek götürmek gerekiyorsa götürebilirim. Tavuk, pilav, yumurta, yoğurt, ton balığı, yulaf gibi şeyleri tüketebilirim. Bana başlangıç için basit bir beslenme düzeni veya örnek bir günlük menü verebilirseniz çok sevinirim.
Özellikle gece acıkma, tatlı isteği ve dışarıdan yemek söyleme konusunda zorlanıyorum. Bunları nasıl kontrol edebilirim? Haftada bir kaçamak öğün yapmak süreci bozar mı? Protein tozu veya herhangi bir takviye almam gerekir mi, yoksa ilk başta normal beslenme yeterli olur mu?
Hedefim sadece tartıda kilo vermek değil. Daha fit görünmek, göbeğimi azaltmak, yüzümün biraz incelmesini sağlamak ve kendimi daha enerjik hissetmek istiyorum. Kaslı bir vücut beklentim yok ama en azından kıyafetlerin üzerimde güzel durduğu, sağlıklı bir görüntüye ulaşmak istiyorum.
Daha önce benim gibi 100 kilo civarında başlayıp güzel sonuç alan arkadaşlar varsa ne kadar sürede ne kadar değiştiklerini ve süreçte neler yaptıklarını yazabilirler mi? Özellikle ilk 1-2 ayı nasıl geçirdiniz, motivasyonunuz düştüğünde nasıl devam ettiniz?
Gerçekten bu sefer başlayıp bırakmak istemiyorum. Bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yol gösterirse söylediklerinizi dikkate alıp düzenli şekilde uygulamaya çalışacağım. Antrenman programı, beslenme, yürüyüş veya dikkat etmem gereken başka herhangi bir konu varsa bütün tavsiyelerinize açığım.

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim...

Mesele şu kalori takibi ve günlük hareketi arttırmak bu dediklerimi yaparsanız kilo vermemeniz imkansız (hastalık yoksa) sana tek tavsiyem disiplinli olmak ne olursa olsun diyetini bozmamalısın cheat day yaparsın kg verme durumuna göre ama haftada 3 4 gün bol bol yiyip 2 3 gün az yersen kg falan veremezsin kaldı ki 15k+ adım atsan bile anca yavaş kg verirsin bu düzende, uzun lafın kısası bu boy kg da 2100 kaloriyi aşma günlük ve 10 bin adım at en az, ekmek falan yiyebilirsin önemli olan aldığın kalori zamanında çok kg verdim ve ekmek gayet de yedim ekmeğe öcü gibi bakanlara ayar oluyorum, her zararlı şeyi engellemektense kısıtlamak ve minimal tutmak daha sürdürülebilir, kolay gelsin.

Ben 19 yaşındayım boy 1.78 falan geçen yıl bu zamanlarda 93-95 kilo falandım baya kiloluydum ama insanlara 95 dediğimde 95 göstermiyorsun ama biraz kilolusın diyorlardı şuan 81 kiloyum çok hızlı verdim bu kiloyu ve vermeye devam ediyorum sanırım yemeği azaltmam ve inşaatta çalışmam sayesinde

Mesele şu kalori takibi ve günlük hareketi arttırmak bu dediklerimi yaparsanız kilo vermemeniz imkansız (hastalık yoksa) sana tek tavsiyem disiplinli olmak ne olursa olsun diyetini bozmamalısın cheat day yaparsın kg verme durumuna göre ama haftada 3 4 gün bol bol yiyip 2 3 gün az yersen kg falan veremezsin kaldı ki 15k+ adım atsan bile anca yavaş kg verirsin bu düzende, uzun lafın kısası bu boy kg da 2100 kaloriyi aşma günlük ve 10 bin adım at en az, ekmek falan yiyebilirsin önemli olan aldığın kalori zamanında çok kg verdim ve ekmek gayet de yedim ekmeğe öcü gibi bakanlara ayar oluyorum, her zararlı şeyi engellemektense kısıtlamak ve minimal tutmak daha sürdürülebilir, kolay gelsin.
Teşekkür ederim hocam haklısınız, benim en büyük sorunum birkaç gün dikkat edip sonrasında tamamen bırakmak zaten. Son yaptırdığım kan tahlilinde kolesterol ve kan yağlarıyla ilgili bazı değerlerim de yüksek çıkmıştı. Yani konu artık sadece görüntüden ziyade sağlık tarafına da dönmeye başladı. 2100 kalori ve günlük en az 10 bin adımla başlamayı düşünüyorum. Ekmeği veya sevdiğim şeyleri tamamen kesmek yerine dediğiniz gibi miktarını azaltmak bana da daha sürdürülebilir geliyor. Tavsiyeniz için sağ olun.

• Beğen
Reaksiyonlar: Zleh
Ben 19 yaşındayım boy 1.78 falan geçen yıl bu zamanlarda 93-95 kilo falandım baya kiloluydum ama insanlara 95 dediğimde 95 göstermiyorsun ama biraz kilolusın diyorlardı şuan 81 kiloyum çok hızlı verdim bu kiloyu ve vermeye devam ediyorum sanırım yemeği azaltmam ve inşaatta çalışmam sayesinde
Ben tam tersine bütün gün ofiste masa başında oturuyorum, günlük hareketim çok az. Son kan tahlilimde kolesterol tarafındaki değerler de iyi çıkmayınca artık bu işi ciddiye almam gerektiğini anladım. Ben de yemeği azaltıp yürüyüş ve spor salonuyla ilerlemeyi düşünüyorum. Yaklaşık kaç ayda 81 kiloya düştünüz, Neler tükettiniz?

Hocam ekmek cidden öcü gibi ama ya ben hayatımdan sadece ekmeği çıkarttım bir 1.5 ayda falan 4-5 kilo verdim. Kaloriyi cok arttırıyor ekmek.

Ben tam tersine bütün gün ofiste masa başında oturuyorum, günlük hareketim çok az. Son kan tahlilimde kolesterol tarafındaki değerler de iyi çıkmayınca artık bu işi ciddiye almam gerektiğini anladım. Ben de yemeği azaltıp yürüyüş ve spor salonuyla ilerlemeyi düşünüyorum. Yaklaşık kaç ayda 81 kiloya düştünüz, Neler tükettiniz?
2-3 ayda düştüm kalori hesabı yapıyordum da uğraşmayı bıraktım çok uğraştırıcı aile evinde. Spor salonuna gitmedim evde 1 ay boyunca oyun oynadım gün içinde asla abur cubur yemedim sabah kahvaltı akşam biraz yemek yedim (eskiden 2 tabak falan yerdim şimdi ilk tabağı bile bitiremiyorum ve en büyük kilo alma sebebi akşam yemeğinden sonra bir şeyler yemek onuda kestim zor olsada ) akşamları maden suyu içiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tabii ekmek falanda çok çok az yiyorum veya hiç

2-3 ayda düştüm kalori hesabı yapıyordum da uğraşmayı bıraktım çok uğraştırıcı aile evinde. Spor salonuna gitmedim evde 1 ay boyunca oyun oynadım gün içinde asla abur cubur yemedim sabah kahvaltı akşam biraz yemek yedim (eskiden 2 tabak falan yerdim şimdi ilk tabağı bile bitiremiyorum ve en büyük kilo alma sebebi akşam yemeğinden sonra bir şeyler yemek onuda kestim zor olsada ) akşamları maden suyu içiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tabii ekmek falanda çok çok az yiyorum veya hiç
Benim de en büyük sıkıntım akşam yemeğinden sonra dışarıdan dürüm veya tatlı söylemek. Tatlıyı ve ekmeği kesip porsiyonları küçültmekle başlayacağım. Spor yapmadan bu kadar verdiyseniz ben yürüyüş ve spor salonunu da eklersem güzel sonuç alabilirim diye düşünüyorum. Teşekkürler tavsiyeniz için.

• Beğen
Reaksiyonlar: Ayet
Benim de en büyük sıkıntım akşam yemeğinden sonra dışarıdan dürüm veya tatlı söylemek. Tatlıyı ve ekmeği kesip porsiyonları küçültmekle başlayacağım. Spor yapmadan bu kadar verdiyseniz ben yürüyüş ve spor salonunu da eklersem güzel sonuç alabilirim diye düşünüyorum. Teşekkürler tavsiyeniz için.
Kilo vermek çok kolay aslında sadece iradeli olmak lazım. Bende kilo verdiğim donem hiçbir egzersiz yapmadim. Suanda da eskisi kadar fazla yemiyorum diyeti sistemi bozdum ama ona rağmen kilo almıyorum sabitim en azından. Tekrar bir sisteme gireceğim kilo vermek almaktan kolay biz zorlastiriyoruz

Geri