RDR2 için bence normal, yazılımsal ayarları fazla kurcalamayın. Nvidia, güç planlarını varsayılana alın. İlla ayar yapacaksanız bağlantıya göz atın.
CS2, Valorant gibi L3 önbelleğe bakan oyunlar için ise normal. 5700 L3 önbelleği 5600, 5600X, 5700X'e göre düşük. Bir nevi daha fazla çekirdek ama L3 önbelleğinden kısılmış, ara bir iş, genel kullanım işlemcisi.
FZ6 fiyatı artmış, soğutucu olarak Segotep işinizi görür.
Ayrıca ileride bol bol AAA oyun tüketecekseniz, o sisteme şimdiden bir tane daha 16 GB bellek arayın. Windows, harici uygulamalar ve oyun için 16 GB artık yeterli değil. Oynarsınız oynamasına ama oyunlar ve sistem bellek sınırına göre kendini sınırlar. Atıyorum 5600 ve 5060 ikilisinden bir oyunda 200 FPS almanız gerekiyor, bellek sınırından dolayı bu 160-180 FPS düşebilir veya bol bol takılma, FPS düşmesi yaşanabilir.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. Aşağıda detaylandırarak en basit kullanıcının anlayacağı ve kullandığı uygulamalar üzerinden gösterdim. Aslında uzun süre bilgisayar kullanıyor ve biraz da meraklıysanız, ne kapatılır ne açık...