Palit RTX 3090 Sıcaklık Değerleri Çok Yukarlarda! Nasıl Bakım Yapabilirim?

Bazı padler yumuşaktır, bastırınca bir miktar esner oturur, kaliteli padler sert olur esnemez mm tam doğru olmazsa blok oturmaz. Bu yüzden internetten bakarak ölçü almak doğru olmaz adam 2.5mm alır esner 2.25mm gibi davranır, sen 2.5mm kaliteli pad alırsan çöp olur. Önce kumpas al zaten pahalı bir şey değil. Pad olarak ıce dragon ultra pad al kendim GPU'larım da kullanıyorum gayet memnunum.

Son düzenleme:
Oyun oynarken kasma, donma, drop gibi sorunlar yaşamıyorsan kullanmaya devam et. Ben MSI Ventus RTX 2060'da 4 sene boyunca oyunlarda 84 derece sıcaklıklar gördüm. Hiç bir sıkıntı olmadan oynadım oyunları.

Oyun oynarken kasma, donma, drop gibi sorunlar yaşamıyorsan kullanmaya devam et. Ben MSI Ventus RTX 2060'da 4 sene boyunca oyunlarda 84 derece sıcaklıklar gördüm. Hiç bir sıkıntı olmadan oynadım oyunları.
Hotspot sıcaklığı 100 görecek hocam daha önce sadece termal macun bakımı yapıldı açtığımız zaman pedler yavaş yavaş işlevini yitirmeye başlamıştı sıcak havalar zaten riske atmamak gerek

Bazı padler yumuşaktır, bastırınca bir miktar esner oturur, kaliteli padler sert olur esnemez mm tam doğru olmazsa blok oturmaz. Bu yüzden internetten bakarak ölçü almak doğru olmaz adam 2.5mm alır esner 2.25mm gibi davranır den 2.5mm kaliteli pad alırsan çöp olur. Önce kumpas al zaten pahalı bir şey değil sonra ölçüş ıce dragon ultra pad al ben onları kullanıyorum gayet memnunum.
Palitin kendi sitesinde bu model için ön vramler için 1mm arkası için ise 2mm yazıyor ama kumpasla ölçerim hocam yine yapıştırırken
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece macun mu değiştirecek?
Ped hocam macun ile

Palitin kendi sitesinde bu model için ön vramler için 1mm arkası için ise 2mm yazıyor ama kumpasla ölçerim hocam yine yapıştırırken

Ped hocam macun ile
Düzgün ped kullanırsa 3 bin normal hatta ucuz bile sayılır o kart için haberin olsun.

Hotspot sıcaklığı 100 görecek hocam daha önce sadece termal macun bakımı yapıldı açtığımız zaman pedler yavaş yavaş işlevini yitirmeye başlamıştı sıcak havalar zaten riske atmamak gerek
15 derecelik fark zaten doğal. Sen gpu sıcaklığını 70 dereceye düşürsen de gpu hotspot sıcaklığın 85 derece olacak. Onun önüne geçemezsin.

Sordum hocam 4500+kdv diyor :)

Az önce TKA bilişim diye bir firmaya yazdım öneri üzerine 4500+kdv verdi :)

Bende kendim yapma taraftarıyım hocam ice dragonun pedi 700 küsür tl macun Olarakta mx6 yada thermal grizzy kullansam oda 700 tl desek 1500-1600 tl tutuyor zaten
Ama tek tip ped olmuyor kartlarda. Benim kartımda 1.25-1-2.5-4 mm pedler var mesela

Ama tek tip ped olmuyor kartlarda. Benim kartımda 1.25-1-2.5-4 mm pedler var mesela
Palitin kendi sitesinde biri ön 1mm arka 2mm kalınlığında yazıyor başka herhangi bir ölçü vermemişler

Padler eskiyince parlak yağlı bi görüntüye kavuşur ve pcbde belleklerin vrmlerin etrafında yağli bi iz bırakır. Padler zaten maks 4 sene falan gidiyor

4 mü. Hey maşallah. 3mm üzeri isteyen kart görmemiştim bu zamana kadar vay be

Bellek sıcaklıkları normal. İşlemcisi yüksek ve hotspot yani macunu sadece değiştirebilirsin. elin yatkın değilse bellek pedlerine bulaşma zaen onlar için 88 derece ideal seviye değişince çok düşmez ama işlemci ve hotspot 5-10 derece düşebilir. Tavsiyem sadece macun değiş test et.

Padler eskiyince parlak yağlı bi görüntüye kavuşur ve pcbde belleklerin vrmlerin etrafında yağli bi iz bırakır. Padler zaten maks 4 sene falan gidiyor

4 mü. Hey maşallah. 3mm üzeri isteyen kart görmemiştim bu zamana kadar vay be
Hocam bence pedler dereceye göre değişmesine gerek yok. Seneden ötürü ömrü dolduysa değişebilir ama sizce. 88 in altına pek düşmüyor o bellekler.

Sadece macun değiştirin bence o bile büyük fark yaratır.

Bellek sıcaklıkları normal. İşlemcisi yüksek ve hotspot yani macunu sadece değiştirebilirsin. elin yatkın değilse bellek pedlerine bulaşma zaen onlar için 88 derece ideal seviye değişince çok düşmez ama işlemci ve hotspot 5-10 derece düşebilir. Tavsiyem sadece macun değiş test et.

Hocam bence pedler dereceye göre değişmesine gerek yok. Seneden ötürü ömrü dolduysa değişebilir ama sizce. 88 in altına pek düşmüyor o bellekler.

Bende 3080 suprim x vardı. 3090 la aynı bellekler gddr6x. Ben pedlerini yenilediğimde 75-76 üstünü görmemiştim. Pad yenilemeden önce ama 85 altında çalışmıyolardı onu biliyorum

Gddr6x zaten sıcak çalışan bi bellek malesef

Geri