Bu denilene(upgrade kısmına) başta katılmıyordum hocam ama araştırıp görünce anladım ki dediğiniz gibi sık upgrade yapmak daha mantıklıymış ama ekran kartı anlamında öyle yapacağım, diğer bileşenler zaten uzun ömürlü biliyorsunuz, gördünüz sistemi. 5080 de alsam 8-10 sene gitmeyeceğine mutabık olduk. 6-7-8 sene gideceği işte en fazla belki yani. Ben 5080 de alsam 9070XT de alsam(ki bunu alırsam mecbur edeceğim) dediğim gibi ciddi bir performans farkı, ciddi bir teknoloji farkı olur ise upgrade etmeyi düşünüyorum. Benim demek istediğim şu, Ben eğer 9700XT alırsam oldu ki maddi durumum şuanki gibi değil, sıkışığım ne bileyim veya o kadar para ekran kartına veremeyecek durumdayım o zaman AMD'de kalıp Nvidia alamamış olacağım ki ben Nvidia severim şuanki 10 yıllık PC'mde dahi 4 GB'lık GTX980 var. Demek istediğinizi anladım her ne alırsan al ister 5080, ister 5070Ti, istersen de 9070XT al, hangisini alırsan al teknoloji farkı olacağı için upgrade etmek isteyeceksin yada etmek zorunda kalacaksın diyorsunuz bunu anladım ama şuanki refahı 1-2 sene sonra yeni kartlar çıktığında, yeni teknoloji çıktığında bulamayabilirim. Şuan bütçem var iken 5080 alıp kenara koymak, eğer ki şuanki refahım 1-2 sene sonra yeni kartlar, yeni teknolojiler yada işte PT-RT canavarı kartlar çıktığında da var ise 5080'i satıp o kartlara geçmek daha makul değil mi? Diğer türlü işler istediğimiz gibi gitmez ise maddiyat el vermez ise AMD'de kalmış olacağım. Bunu bu şekilde düşününce 5080 de mantıklı geliyor yani. Söylemek istediğim, AMD'de kalmak zorunda kalmayım ben 9070XT alıp. 5070 Ti ile arada %15-20 fark var diyorlar. Bence bu önemli bir fark azımsanmayacak kadar. Niye derseniz, 5080'in bir oyunda 70 FPS aldığını düşünelim. %20 fark ile 5070Ti'in ise 58 FPS aldığını düşünelim. Bu durumda 5080 almak daha akıcı oynamak için daha tercih edilebilir duruyor aradaki fiyat farkına da rağmen. 5080'in 60 FPS aldığını düşünelim, 5070Ti ise 52 FPS alır ve kasma durumu meydana gelebilir. Bu söylediklerim DLSS-FSR-FG falan katmayıp direk saf güç olarak baktığımızda ama söylemek istediğim şey daha sonra upgrade yapacağım nasılsa diye düşünüp 9070XT alıp AMD'ye mahkum olmayım. Oldu ki ters gitti işler, yapamadık, DLSS gibi bir sürü teknolojiyi kaçırmam demek olur bu. Ben 5080 de 9070XT de alsam upgrade yapmaya niyetleneceğim zaten görünen o, hatta niyetliyim diyebiliriz ama işler ters giderse, maddiyat el vermezse de 5080 üzmez diye düşünüyorum yani ama 9070XT yada 5070Ti alırsam AMD'ye mahkum olacağım yada daha düşük performansa mahkum olmuş olacağım. Dediğim gibi 150 bin gibi bir bütçem olur tahminen de olsa söylüyorum, 10-15-20 bin de PSU için bütçem olur diye düşünüyorum hangi kartı alırsam alayım. Performans farkına değmez ise bence 6000 serisine geçmek mantıksız olur. %10 fark var olursa sırf 6000 serisi diye upgrade yapmak mantıksız olur ama bir PT, RT canavarı çıkartırlarsa %20 de fark olsa upgrade edilebilir. %30-50 bir fark olur ise zaten ister RT, PT olsun ister olmasın her türlü edilmeye değer bence.