1-1.3 Milyona Araba Önerisi?

Honda City 1.5
Çok öneriyorum ama genelde insanlar umursamıyor. Kendim neredeyse 1 seneye yakın kullanıyorum çok memnunum. Daha yeni tatile gittim ve gittiğim yerde sürekli araçla dur kalk olarak gezdim 700 küsür km de 5.9 yaktı. Bundan daha az yakan atmosferik benzin motor çok azdır ama bu kadar sorunsuz olanı çok nadir vardır.
Kocaman araba tatile memlekete giderken yükle dur. Ben bagajı zor kapadım arka koltuk falan hep doluydu yinede ne yokuş ne başka bir şey hiç zorlanmadı.
Piyasası yavaş diyorlar ama ilanları takip edersen saçma fiyat yazılmayan ilanlar çatır çatır satılıyor. Piyasada kronik sorunlu araç çoğaldıkça değeri arttı.

Çok uzun yol yapılmayacaksa ve uzun yol dediğiniz yollar 1-2 şarjla rahat gidilecek yormayacak yollarsa elektrikli alın bence. Sürüşü rahat şehiriçi neredeyse hiçbir yakıt masrafı yok bakımı yok gibi bir şey arıza riski de daha az.
Muhtemelen 3 veya 4 sarjla gitmek gerekir. Elektrikli arabalar iyi hoş ama menzil konusunda bir tık daha iyi bir şeyler ortaya çıkması lazım geçmek için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben gerek iç sürüş vs olarak beğenmedim ama yine siz bilirsiniz hocam

İ20 sürüşü biraz hantal onun farkındayım parasını hak etmiyor ama ilk araba için ideal olduğundan aklımın bir köşesinde tutuyorum. Megane, Clio ve i20 bu üçü ilk araba için uygun görünüyor. Çok çok memnun kalmazsam 4-5 ay sonra satarım kafasindayim bir yerden başlıyımda gerisi gelir. Yarın sakin kafayla önce Megane için ilanlara bakacam sonrasında bir durum değerlendirmesi yaparım.

Honda City 1.5
Çok öneriyorum ama genelde insanlar umursamıyor. Kendim neredeyse 1 seneye yakın kullanıyorum çok memnunum. Daha yeni tatile gittim ve gittiğim yerde sürekli araçla dur kalk olarak gezdim 700 küsür km de 5.9 yaktı. Bundan daha az yakan atmosferik benzin motor çok azdır ama bu kadar sorunsuz olanı çok nadir vardır.
Kocaman araba tatile memlekete giderken yükle dur. Ben bagajı zor kapadım arka koltuk falan hep doluydu yinede ne yokuş ne başka bir şey hiç zorlanmadı.
Piyasası yavaş diyorlar ama ilanları takip edersen saçma fiyat yazılmayan ilanlar çatır çatır satılıyor. Piyasada kronik sorunlu araç çoğaldıkça değeri arttı.
Güzel araç ona sözüm yok ama seçeneklerim arasına almamamın sebebi Antalya'da bulamıyorum ve piyasasi biraz yavaş.. eyvallah ama öneri için

Son düzenleme:
Muhtemelen 3 veya 4 sarjla gitmek gerekir. Elektrikli arabalar iyi hoş ama menzil konusunda bir tık daha iyi bir şeyler ortaya çıkması lazım geçmek için

İ20 sürüşü biraz hantal onun farkındayım parasını hak etmiyor ama ilk araba için ideal olduğundan aklımın bir köşesinde tutuyorum. Megane, Clio ve i20 bu üçü ilk araba için uygun görünüyor. Çok çok memnun kalmazsam 4-5 ay sonra satarım kafasindayim bir yerden başlıyımda gerisi gelir. Yarın sakin kafayla önce Megane için ilanlara bakacam sonrasında bir durum değerlendirmesi yaparım.

Güzel araç ona sözüm yok ama seçeneklerim arasına almamamın sebebi Antalya'da bulamıyorum ve piyasasi biraz yavaş.. eyvallah ama öneri için
Doğrudur gidilecek yer 500KM ye kadarsa elektrik güzel ama 1000KM gibi mesafeler işlenceye dönebilir elektrikli ile.

etorq dizel mi :D keşke bir baksaydın

kötü bir araba bu arada megane.
Benzinli olduğunun farkındayım ancak seçeneklerim arasına almamamin sebepleri var

Doğrudur gidilecek yer 500KM ye kadarsa elektrik güzel ama 1000KM gibi mesafeler işlenceye dönebilir elektrikli ile.
Mesele sadece menzilde değil onu bir şekilde idare etsek bile arabada o kadar çok elektronik aksam var ki sorun çıkarma ihtimali yüksek oluyor. Mesela Hyundai ve Tesla tarafında sürekli bir şeyleri geliştirme olayını görüyorum ama diğer markalar yerinde sayıyor. Menzil ve diğer konularda çoğu marka sınıfta kaldı.

İLK ARABAM OLACAK
Arkadaşlar sizce bayilerdeki kampanyalı olan arabalara yönelik ufak bir krediyle sıfır araba almak mı? ( İ20, opel, Citroen elektrikli )
Veya
İ20 1.4 MPI
Bayon 1.4 MPI
Megane 1.3 TCE
Clio 1.0 TCE veya 1.3 TCE gibi seçeneklerden birine yönelmek mi?
Küçük bir yerde öğretmenlik yapıyorum 27 yaşındayım yilda maksimum 5 kere uzun yol yaparım. Çalıştığım okul bana 10 dk yürüme mesafesinde bu tarz sebeplerden dolayı dizel bakmıyorum. Son olarak otomatik araç düşünüyorum. Fikirlerinize açığım.
clio parasını hak eden bir araba değil, geniş iç hacim lazımsa megane, sorunsuzluk ön planda ise bayon ve i20

polo 1.2 tsi dsg var atik perfomans konfor olarakta güzel bir araç aklınızda bulunsun hocam

10 dakika yürü mesafesinde ki okul için i20 öneririm. Fakat 0 ya da yeni model değil. Eski kasa alın, hem paranız cebinizde kalsın hem kalite yaşayın.
1786392732091.webp

Şu kasanın 1.4'ü. Cam tavanlı olanları da var..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,233,141
Üyeler
201,128
Son üye
GaddarKerim1

Geri