🔥İndirim TCL 27g64 27" Qd Mini Led Va 2k (2560×1440) 180 Hz Oyuncu Monitörü – 12.999 TL

Bloom ve Local dim Kapalı şekilde Satandart veya Fast Ips diye geçen modellere göre İps Glow oldukça düşük hatta yok denecek kadar az.. SDR 'de hiç problem yaşamazsın çünkü çok yüksek parlaklığı var açığı iyi kapatıyor ama HDR' de problem yaşarsın... HDR 'da kullanmak zorunlu hale gelmiş bir nevi. HDR'de Bloom ve local Dim açsan dahi Masaüstünde komple siyah düz arka planda görev çubuğundaki saat kısmının yani masaüstü sağ alt tarafın beyaz yansıması düz arka siyah masaüstünde bulunduğu yere beyaz yansıması oluyor. Veya mouseyi masaüstünde siyah arka planda tutarsan etrafı beyaz parıldıyor iz bırakıyor bu sadece HDR' de oluyor. SDR'de problem yok.

HDR Local Dim açık Bloom Kapalı- Komple her şey kapalı (Parlaklık %100)
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
SDR (Yukarıdaki ile aynı)

Teşekkürler bu arada uzun yazayım

Kişiye göre değişir. ATW polarizer SDR' de ciddi oranda ATW polarizer yok. Şaşırtan kısım o zaten. Bende eski HP x24ih Ips var doğal olarak baya fark varda resimlerde görüldüğü gibi değil veya incelemesini yapanlarda. Çünkü fotoğraf çekilen ile gözün gördüğü aynı değil. HDR kısmında ATW polarizer ciddi oluyor buna da yukarıda yazdığım gibi azaltıyorsun fakat başka şeyleri tetikleyebilir. Chrome veya nette gezinirken misal Mouse beyaz kısmı parlamaz siyah yerlerde ama siyah düz masa üstünde parlıyor. Veya yandan bakıldığında HDR'nin herşeyi açtığında Local dim,Bloom, MPRT Plus ...OSD menüsünü oldukça geniş. her kullanım için mecburen ayar yapman lazım 1 kere yapınca hafıza alıyor. Kullanım amaçlarına göre o ayara geçmeye zorluyor sizi çünkü göz takılabilir. Bazı noktalar sizi tatmin etmeyebilir. Çoğu lişi MPRT Plus'ı anlamamış ama ben kullanıyorum ona göre bloom ve parlaklık ayarlaması yapılması lazım. Kısaca ATW polarizer HDR' de uğraştırıcı biraz.

Oyun HDR ayarı ile Sinema HDR ayarı misal default iyi değil. Film dizi izlemeleri mecburen SDR kullanıyorum herhangi bir HDR Calibrasyon veya piyasa da dolanan github gibi yerlerden bir ayar, program vs indirmedim. Micrasoft'tun HDR Calibrasyon uygulaması fena değil. 1 kere denedim ama pc uzun kullanımda ayar otomatik bir anda sebepsiz bozuldu/kaybnoldu. Maviler mor oldu nedenini çözemedim. Restte düzeldi. sonra ayarı sildim.

SDR & HDR (Bloom,local dim kapalı parlaklık%100)
Hocam günaydınlar fiyatını hakediyor mu günün sonunda acaba? İş geregi maalesef oled kullanamıyorum,sabit hudlarım oluyor ve yanma riski yüksek oluyor maalesef. Arkadaşınızın 27G64 deneyimleyebildiniz mi siz F/P olarak hangisini önerirsiniz teşekkürler.

Hocam günaydınlar fiyatını hakediyor mu günün sonunda acaba? İş geregi maalesef oled kullanamıyorum,sabit hudlarım oluyor ve yanma riski yüksek oluyor maalesef. Arkadaşınızın 27G64 deneyimleyebildiniz mi siz F/P olarak hangisini önerirsiniz teşekkürler.
Arkadaşımın OLED ana monitörü var o yüzden yanına gitti 27g64 HVA panel aldı, Benim ise ana monitörüm eski IPS o yüzden gittim 27P3A modelini aldım. Kıyaslaması telefonda görüştüğümüze göre aynı oyunda Yani Poe2 veya Diablo 4 oyununda karanlık sahnelerde, zindanlarda veya herhangi bir 2k yabancı dizi film sahnelerinde açık ara 27P3A önde... İşte burada kullanıcı ne ağırlıkta monitörden beklentisi var o ön plana çıkıyor.

27P3A Pro modelinin SDR tarafı aşırı abartı bana göre kullanım senaryoma göre HDR performansı aşırı yerinde ama ciddi ayar yapılması lazım tabi bu ayarda bazı kullanım senaryolarına da göz alışması lazım kimine rahatsız eder kimine etmez HDR dizi film beyaz alt yazılarda problem yok ama sahne performansı OLED kadar iyi değil maalesef. Tam 19- 20k bandı monitör, o sularda gezer gibi duruyor. 750TL extra ücret size dokunmaz ise 320 HZ'de lazımsa 20.7k ya alınabilecek oldukça güzel deyeyim sunacak çeşit monitör. 27G64 ise Oled monitörün yanına alınabilecek en ucuz en f/p ürün ama panel HVA.

TCL ürün mantıkları şu şekilde ilerliyor. Bölgesel karartma en düşük olan ürün fiyatının yarısını alıp aynı ürünün fiyatına eklersen bölgesel karartma 2 katına çıkmış ürünün fiyatını bulursun.

27g64 = 14.000TL /2 =7000

14+7=21K =27P3A Pro

21+10k=31K 27C3A

Aynı mantık c6k ile c7k TV monitörlerinde vardı geçen sene. TCL C6K TV'yi aileme almıştım geçen sene C7K ile aralarında x2 kat bölgesel karartma farkı var ama fiyat farkı da vardı ona göre Ailem olduğu için C6K aldım 1 senedir aşırı memnunlar. Kendime alacak olsaydım C7K alırdım.

2P3A veya Pro Rusya incelemelerini izlerken buna dikkat ettik G64 ile bölgesel karartması 2 kat fazla o yüzden parasını hak ediyor. Spesifik oynadığımız oyunlarda 2P3A Pro bir tık önde. 320HZ size lazım değilse 180Hz 10bit, 260HZ 8 bit size göreyse HZ olayında 2-3k düşük Pro olmayan modelini bekleyiniz.

dipnot: 2P3A Pro HDMI kablosu ile 4K destekliyor bu arada. Pro olmayan modeli gibi 8bit / 10 bit te HZ düşmüyor. 320 HZ de 8 bit'te , 10 bit'te kullanırsın. Pro olmayan modelinde 10 bit sadece 180HZ de destekleniyor.

Son düzenleme:
Arkadaşımın OLED ana monitörü var o yüzden yanına gitti 27g64 HVA panel aldı, Benim ise ana monitörüm eski IPS o yüzden gittim 27P3A modelini aldım. Kıyaslaması telefonda görüştüğümüze göre aynı oyunda Yani Poe2 veya Diablo 4 oyununda karanlık sahnelerde, zindanlarda veya herhangi bir 2k yabancı dizi film sahnelerinde açık ara 27P3A önde... İşte burada kullanıcı ne ağırlıkta monitörden beklentisi var o ön plana çıkıyor.

27P3A Pro modelinin SDR tarafı aşırı abartı bana göre kullanım senaryoma göre HDR performansı aşırı yerinde ama ciddi ayar yapılması lazım tabi bu ayarda bazı kullanım senaryolarına da göz alışması lazım kimine rahatsız eder kimine etmez HDR dizi film beyaz alt yazılarda problem yok ama sahne performansı OLED kadar iyi değil maalesef. Tam 19- 20k bandı monitör, o sularda gezer gibi duruyor. 750TL extra ücret size dokunmaz ise 320 HZ'de lazımsa 20.7k ya alınabilecek oldukça güzel deyeyim sunacak çeşit monitör. 27G64 ise Oled monitörün yanına alınabilecek en ucuz en f/p ürün ama panel HVA.

TCL ürün mantıkları şu şekilde ilerliyor. Bölgesel karartma en düşük olan ürün fiyatının yarısını alıp aynı ürünün fiyatına eklersen bölgesel karartma 2 katına çıkmış ürünün fiyatını bulursun.

27g64 = 14.000TL /2 =7000

14+7=21K =27P3A Pro

21+10k=31K 27C3A

Aynı mantık c6k ile c7k TV monitörlerinde vardı geçen sene. TCL C6K TV'yi aileme almıştım geçen sene C7K ile aralarında x2 kat bölgesel karartma farkı var ama fiyat farkı da vardı ona göre Ailem olduğu için C6K aldım 1 senedir aşırı memnunlar. Kendime alacak olsaydım C7K alırdım.

2P3A veya Pro Rusya incelemelerini izlerken buna dikkat ettik G64 ile bölgesel karartması 2 kat fazla o yüzden parasını hak ediyor. Spesifik oynadığımız oyunlarda 2P3A Pro bir tık önde. 320HZ size lazım değilse 180Hz 10bit, 260HZ 8 bit size göreyse HZ olayında 2-3k düşük Pro olmayan modelini bekleyiniz.

dipnot: 2P3A Pro HDMI kablosu ile 4K destekliyor bu arada. Pro olmayan modeli gibi 8bit / 10 bit te HZ düşmüyor. 320 HZ de 8 bit'te , 10 bit'te kullanırsın. Pro olmayan modelinde 10 bit sadece 180HZ de destekleniyor.
Hocam N11 de resmi satıcı sağlamıyor galiba. Farklı bir satıcı var n11 de o yüzden hb dan alıcam açıkcası pro olmayan versiyonun ne zaman gelecegi belirsiz 1000-1500 liranında hesabını yapmıcam taksitli alınca zaten aradaki fark eriyor.Teşekkürler yardımcı oldugunuz için

Son düzenleme:
HDR ve Görüntü ayarı atabilecek olan var mı 27G64 için? Bir de arka aydınlatmayı bir türlü açamadım.

Hocam N11 de resmi satıcı sağlamıyor galiba. Farklı bir satıcı var n11 de o yüzden hb dan alıcam açıkcası pro olmayan versiyonun ne zaman gelecegi belirsiz 1000-1500 liranında hesabını yapmıcam taksitli alınca zaten aradaki fark eriyor.Teşekkürler yardımcı oldugunuz için
Sen söyleyince baktım. Evet ürün bitmiş yada kaldırılmış. ''Just Original'' firması Resmi distribütör yani Sanal İletişim ondada bir problem olmaz gerçi. Tüm TCL monitörleri o üstlendi. https://www.sanaliletisim.com/collections/monitorler

Edit: Tık hızı kupon ile 1k düşüyormuş tabi stok 1 adet ...
Ekran görüntüsü 2026-08-10 023829.webp Ekran görüntüsü 2026-08-10 023514.webp

İlk gördüğümde buraya post girmiştim ben. Ana üründe indirim olmadığı için direk fiyat olduğundan ''Tık hızı kupon'' çalışıyordu. Benim direk böyle oldu. HB, Amazon,Trendyol vs hepsi aynı hocam. Hangisi uyguna geliyorsa taksitli kartına göre de kampanyalı. Rica ederim ne demek.
Ekran görüntüsü 2026-08-09 194435.webp

Son düzenleme:
Geri