elsyus
80+
- Reaksiyon skoru
- 9
Hocam günaydınlar fiyatını hakediyor mu günün sonunda acaba? İş geregi maalesef oled kullanamıyorum,sabit hudlarım oluyor ve yanma riski yüksek oluyor maalesef. Arkadaşınızın 27G64 deneyimleyebildiniz mi siz F/P olarak hangisini önerirsiniz teşekkürler.Bloom ve Local dim Kapalı şekilde Satandart veya Fast Ips diye geçen modellere göre İps Glow oldukça düşük hatta yok denecek kadar az.. SDR 'de hiç problem yaşamazsın çünkü çok yüksek parlaklığı var açığı iyi kapatıyor ama HDR' de problem yaşarsın... HDR 'da kullanmak zorunlu hale gelmiş bir nevi. HDR'de Bloom ve local Dim açsan dahi Masaüstünde komple siyah düz arka planda görev çubuğundaki saat kısmının yani masaüstü sağ alt tarafın beyaz yansıması düz arka siyah masaüstünde bulunduğu yere beyaz yansıması oluyor. Veya mouseyi masaüstünde siyah arka planda tutarsan etrafı beyaz parıldıyor iz bırakıyor bu sadece HDR' de oluyor. SDR'de problem yok.
HDR Local Dim açık Bloom Kapalı- Komple her şey kapalı (Parlaklık %100)
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
SDR (Yukarıdaki ile aynı)
Teşekkürler bu arada uzun yazayım
Kişiye göre değişir. ATW polarizer SDR' de ciddi oranda ATW polarizer yok. Şaşırtan kısım o zaten. Bende eski HP x24ih Ips var doğal olarak baya fark varda resimlerde görüldüğü gibi değil veya incelemesini yapanlarda. Çünkü fotoğraf çekilen ile gözün gördüğü aynı değil. HDR kısmında ATW polarizer ciddi oluyor buna da yukarıda yazdığım gibi azaltıyorsun fakat başka şeyleri tetikleyebilir. Chrome veya nette gezinirken misal Mouse beyaz kısmı parlamaz siyah yerlerde ama siyah düz masa üstünde parlıyor. Veya yandan bakıldığında HDR'nin herşeyi açtığında Local dim,Bloom, MPRT Plus ...OSD menüsünü oldukça geniş. her kullanım için mecburen ayar yapman lazım 1 kere yapınca hafıza alıyor. Kullanım amaçlarına göre o ayara geçmeye zorluyor sizi çünkü göz takılabilir. Bazı noktalar sizi tatmin etmeyebilir. Çoğu lişi MPRT Plus'ı anlamamış ama ben kullanıyorum ona göre bloom ve parlaklık ayarlaması yapılması lazım. Kısaca ATW polarizer HDR' de uğraştırıcı biraz.
Oyun HDR ayarı ile Sinema HDR ayarı misal default iyi değil. Film dizi izlemeleri mecburen SDR kullanıyorum herhangi bir HDR Calibrasyon veya piyasa da dolanan github gibi yerlerden bir ayar, program vs indirmedim. Micrasoft'tun HDR Calibrasyon uygulaması fena değil. 1 kere denedim ama pc uzun kullanımda ayar otomatik bir anda sebepsiz bozuldu/kaybnoldu. Maviler mor oldu nedenini çözemedim. Restte düzeldi. sonra ayarı sildim.
SDR & HDR (Bloom,local dim kapalı parlaklık%100)