Kasamın Arkasında HDD Yuvası Yok

arkadaki kablolama kısmında bir boşluğa koli bandı ile yapıştırdım , ben öyle kullanıyorum benimde yok

Arkadaşlar, hdd takmak istiyorum fakat arkasında herhangi bir kızak bulamadım ne yapmalıyım ?
bulduğun herhangi bir delikten sabitle vidayla (araya sabitlerken yumuşak bir şey koy ses yapabilir kızak olmadığından)

Boşluğa koymanı veya bantla yapıştırmanı tavsiye etmem.Sistemin stabil çalışmayabilir.

Ben depolama için kullanacağım, yani öyle dursun kafi klipleri oraya atıyorum. Bir sorun olmaz değil mi öyle yapsam?

daha öncesinde sata kablosunu dolayıp açıkta bırakmıştım kasanın içinde sonra ses gelmeye başlayınca sağlıkda 1 ayda %2 düşünce gittim japon yapıştırıcısıyla kasanın içnide boş buldugum yere yapıştırdım şuan canavar gibi çalışıyo, tek sıkıntı biraz fazla dökmüşüm sata kablolarıda yapıştır kasayı alana hdd yi hediye olarak vericem üstünde kablolarıyla sanada tavsiye ederim güzel oluyo

Boşluğa koymanı veya bantla yapıştırmanı tavsiye etmem.Sistemin stabil çalışmayabilir.
Doğru bir şekilde sabitlediğinde neden stabil olmasın kardeşim illa yuva mı olması gerekiyor ssd ne anlasın ben şuan yuvadayım diye. Bir bilginin doğruluğunu bilmiyorsanız dile getirmeyin ki başka birilerini de yanlışa sürüklemeyin

Olmak zorunda değil ki at boş bir yere dursun orda
HDD yi güzel sabitlemezseniz çok kısa sürede diski bozarsınız. İyi sabitlenmesi şart.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar, hdd takmak istiyorum fakat arkasında herhangi bir kızak bulamadım ne yapmalıyım ?
Kasanda 3.5 inç yuvası üreticiye göre 2 tane var olarak gözüküyor. Kasa üreticisi nereyi baz alarak o yuvaya var demiş ona bakmak lazım illa kızak olması gerekmiyor uygun bir alan ve vida yuvası varsa oraya silikon desteklerle takılır. Kasayı tasarlayan adamlar illaki 2 yeri belirlemiştir oraya öyle yazdıysa.

Son düzenleme:
Doğru bir şekilde sabitlediğinde neden stabil olmasın kardeşim illa yuva mı olması gerekiyor ssd ne anlasın ben şuan yuvadayım diye. Bir bilginin doğruluğunu bilmiyorsanız dile getirmeyin ki başka birilerini de yanlışa sürüklemeyin
Kızağın görevi zaten onu optimal şekilde sabitlemek ya güzel kardeşim.Kızak olmadan doğru bir şekilde sabitlemek zor olduğu için "TAVSİYE etmem" dedim zaten.Onlarca bilgisayar topladım ben bile hdd kızağı olmayan kasalara vidasız sabitlemeye çalıştığımda sistem kararsız çalışabiliyor.Sonra wattman hatası alınca , bilgisayar rastgele reset atınca sebebini arayıp durursunuz.

Kızağın görevi zaten onu optimal şekilde sabitlemek ya güzel kardeşim.Kızak olmadan doğru bir şekilde sabitlemek zor olduğu için "TAVSİYE etmem" dedim zaten.Onlarca bilgisayar topladım ben bile hdd kızağı olmayan kasalara vidasız sabitlemeye çalıştığımda sistem kararsız çalışabiliyor.Sonra wattman hatası alınca , bilgisayar rastgele reset atınca sebebini arayıp durursunuz.
Öncelikle wattman hatasının nedeni hdd den kaynaklı olmaz bunu bilelim. Daha net ve özgü donanım araştırması sonucu. Lütfen kavramsal hatalardan uzak duralım
AMD ekran kartlarında (GPU) görülen, ekran kartı sürücüsünün veya donanımın kararsız çalışması, aşırı ısınma, yetersiz güç (PSU) ya da yanlış hız aşırtma (overclock) durumlarında ortaya çıkan yazılımsal/donanımsal bir grafik sürücüsü hatasıdır.

Bunu kavradıktan sonra yorumlarını paylaşan arkadaşlarının da bu işin deneyiminde olan ve bu deneyimin sonucunda hata almayan arkadaşlar.

Öncelikle wattman hatasının nedeni hdd den kaynaklı olmaz bunu bilelim. Daha net ve özgü donanım araştırması sonucu. Lütfen kavramsal hatalardan uzak duralım
AMD ekran kartlarında (GPU) görülen, ekran kartı sürücüsünün veya donanımın kararsız çalışması, aşırı ısınma, yetersiz güç (PSU) ya da yanlış hız aşırtma (overclock) durumlarında ortaya çıkan yazılımsal/donanımsal bir grafik sürücüsü hatasıdır.

Bunu kavradıktan sonra yorumlarını paylaşan arkadaşlarının da bu işin deneyiminde olan ve bu deneyimin sonucunda hata almayan arkadaşlar.
Wattman hatası sistemdeki kararsızlıklardan oluşur.Bunu sadece PSU ile bağdaştırıyorsan zaten sınırlı bilgi birikimin olduğunun kanıtıdır.Ayrıca arkadaş SSD değil HDD takmak istediğini söylüyor.İkisini bilgisayarın metal boşluğuna sabitlediğinde oluşacak farkı anlamayacak kadar bilgisiz biri olduğun için sana artık cevap yazma gereği duymuyorum.

Watmann hatası sistemdeki kararsızlıklardan oluşur.Bunu sadece PSU ile bağdaştırıyorsan zaten sınırlı bilgi birikimin olduğunun kanıtıdır.Ayrıca arkadaş SSD değil HDD takmak istediğini söylüyor.İkisini bilgisayarın metal boşluğuna sabitlediğinde oluşacak farkı anlamayacak kadar bilgisiz biri olduğun için sana artık cevap yazma gereği duymuyorum.
Öncelikle bana 10 kere daha mesajımı okututtuğun için seni kınıyorum. Okumasını bilmeyen bir insan olduğunu düşünüyorum ben çünkü ssd kelimesini kullanmadım bile.
Burada size kaynakta paylaşıyorum ki sizi hatadan dışarı çıkarmak istiyorum. Boşukta durması gerektiğini söylemiyorum yağıştırıcı ile bir düz alana sabitlendiği sürece hiç bir sorun olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,334
Üyeler
201,179
Son üye
p3xio

Geri