mfm125
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,886
Bir daha buradan alışveriş yapmıyoruzMotorun fotoğrafını da atmama gerek var mı hocam ? Niye böyle bir şey için troll konu açayım?
Bir daha buradan alışveriş yapmıyoruzMotorun fotoğrafını da atmama gerek var mı hocam ? Niye böyle bir şey için troll konu açayım?
Kardeş her şey tamam da manevi tazminat gereksiz olmuş bence. Diğerleri hakkın eyvallah ama kasıtlı yapılmamış bir şeyden düşene bir tekme diyerek manevi tazminat olmamış bence. Haklısın süreci uzatanlar kendileri en başından motoru yaptırıp zararını giderebilirlerdi ama onlar insaf etmedi diye sen de insafsızlık etme. Bu dünyada yarın da var kendini benzer durumda bulabilirsin. Yaptığın bir hatada bu kadar merhametsizlik fazla bence. Ha yasal olarak hakkın vardır muhtemelen alırsın ona lafım yok. Ama bence biraz zalimce.Konuyu güncelleyeyim, arabulucu teklifinde her şey dahil 80k teklif ettik bunlafa
Motor kiralam bedeli 10k
Değer kaybı 10k
Motor Tamir ücreti 40k
Manevi tazminat 10k
Buna artı olarak 10% avukat parası 8k
Karşı taraf teklifi kabul etmedi cüzi bir miktar (20k) teklif ettiler.
Süreci dava yolu ile devam ettiriyoruz dosya açıldı. Avukatın dediğine göre 6 aylık bir süreç içinde sonuçlanır.
Karşı tarafı düşünürken beni niye unutuyorsun hocam? Cebimden 50k para çıktı. Ev geçindiriyorum mecbur kira atlattım 2 kira üst üste bindi. Motorum olmadığı için işe de düzgün gidemedim. Orda gördüğüm muameleyi saymıyorum bile, inan şu sürecin beni ne kadar yiprattigini bilsen az bile istemissin derdin.Kardeş her şey tamam da manevi tazminat gereksiz olmuş bence. Diğerleri hakkın eyvallah ama kasıtlı yapılmamış bir şeyden düşene bir tekme diyerek manevi tazminat olmamış bence. Haklısın süreci uzatanlar kendileri en başından motoru yaptırıp zararını giderebilirlerdi ama onlar insaf etmedi diye sen de insafsızlık etme. Bu dünyada yarın da var kendini benzer durumda bulabilirsin. Yaptığın bir hatada bu kadar merhametsizlik fazla bence. Ha yasal olarak hakkın vardır muhtemelen alırsın ona lafım yok. Ama bence biraz zalimce.
Dostum cebinden çıkanı, avukat masrafını falan istemişsin zaten. Anladığım kadarıyla da motor kiralayıp çalışmaya da devam etmişsin zaten. Motor kiralamadan kastın oysa eğer. Eğer çalışamadıysan çalışmadığın süre boyunca oluşan zararını tazmin edebilirsin eyvallah. Yine de yaşadığını sen bilirsin ben karışamam da yargılayamam da. Yarın bir gün motorla kaza yapsan karşı taraf fuzuli manevi tazminat adı altında para istese nasıl hissedersin biraz empati yapmanı istedim sadeceKarşı tarafı düşünürken beni niye unutuyorsun hocam? Cebimden 50k para çıktı. Ev geçindiriyorum mecbur kira atlattım 2 kira üst üste bindi. Motorum olmadığı için işe de düzgün gidemedim. Orda gördüğüm muameleyi saymıyorum bile, inan şu sürecin beni ne kadar yiprattigini bilsen az bile istemissin derdin.
Öder geçerim eğer adamın hayatını etkiliyorsa öderi, Hiç de üzülmem kendi eşekliğimi kabul ederim. Ki İnan bana orda nasıl davrandıklarını görsen müstehak dersinDostum cebinden çıkanı, avukat masrafını falan istemişsin zaten. Anladığım kadarıyla da motor kiralayıp çalışmaya da devam etmişsin zaten. Motor kiralamadan kastın oysa eğer. Yine de yaşadığını sen bilirsin ben karışamam da yargılayamam da. Yarın bir gün motorla kaza yapsan karşı taraf fuzuli manevi tazminat adı altında para istese nasıl hissedersin biraz empati yapmanı istedim sadeceBenim orada saydığın kalemlere bir itirazım yok zaten hakkın onlar zaten senin.