Ücretsiz – Meta.Ai İçin Tarayıcısız Native Windows Uygulaması (Webview2)

OscarLONG

80+
Reaksiyon skoru
7
banner.webp

Merhaba arkadaşlar,

Meta.ai’yi her seferinde tarayıcıda açmak yerine, ayrı ve hafif bir pencerede kullanmak isteyenler için küçük bir Windows uygulaması hazırladım: MetAlight.

Ne işe yarıyor?
Meta.ai arayüzünü WebView2 ile native bir pencerede açıyor. Yani Chrome/Edge’i meşgul etmeden, ayrı bir uygulama gibi kullanıyorsunuz.

Özellikler:
• Tarayıcıya gerek yok – bağımsız pencere
• Native sağ tık menüsü (Kopyala / Yapıştır / Resmi farklı kaydet)
• Otomatik dil desteği (kurulum + Windows diline göre)
• Oturum kalıcı (her açışta tekrar giriş yok)
• Düşük RAM kullanımı (~50–60 MB)
• Geri butonu + ESC ile sayfa geçmişi
• Ücretsiz ve açık kaynak

Kurulum:
GitHub Releases sayfasından MetAlight_Setup.exe indirip çalıştırmanız yeterli.
WebView2 Runtime çoğu Windows 10/11’de zaten yüklü; yoksa kurulum yardımcı oluyor.

İndirme:

Kaynak kod:

Not:
Uygulama henüz code-sign edilmediği için Windows SmartScreen “Tanınmayan yayıncı” uyarısı çıkarabilir. “Yine de çalıştır / Daha fazla bilgi” ile devam edebilirsiniz. Bu, imzasız açık kaynak projelerde normal bir durum.

Geri bildirim, hata ve önerilerinizi beklerim.
İyi kullanımlar.

Hocam webview ile 50-60mb ram kullanımına nasıl ulaşınız? dediğiniz değere webview ve gpu render processleri dahil olamaz

Alıntıyı görüntüle

Merhaba arkadaşlar,

Meta.ai’yi her seferinde tarayıcıda açmak yerine, ayrı ve hafif bir pencerede kullanmak isteyenler için küçük bir Windows uygulaması hazırladım: MetAlight.

Ne işe yarıyor?
Meta.ai arayüzünü WebView2 ile native bir pencerede açıyor. Yani Chrome/Edge’i meşgul etmeden, ayrı bir uygulama gibi kullanıyorsunuz.

Özellikler:
• Tarayıcıya gerek yok – bağımsız pencere
• Native sağ tık menüsü (Kopyala / Yapıştır / Resmi farklı kaydet)
• Otomatik dil desteği (kurulum + Windows diline göre)
• Oturum kalıcı (her açışta tekrar giriş yok)
• Düşük RAM kullanımı (~50–60 MB)
• Geri butonu + ESC ile sayfa geçmişi
• Ücretsiz ve açık kaynak

Kurulum:
GitHub Releases sayfasından MetAlight_Setup.exe indirip çalıştırmanız yeterli.
WebView2 Runtime çoğu Windows 10/11’de zaten yüklü; yoksa kurulum yardımcı oluyor.

İndirme:

Kaynak kod:

Not:
Uygulama henüz code-sign edilmediği için Windows SmartScreen “Tanınmayan yayıncı” uyarısı çıkarabilir. “Yine de çalıştır / Daha fazla bilgi” ile devam edebilirsiniz. Bu, imzasız açık kaynak projelerde normal bir durum.

Geri bildirim, hata ve önerilerinizi beklerim.
İyi kullanımlar.
Asla güven vermedi linklerde çalışmıyor

Hocam webview ile 50-60mb ram kullanımına nasıl ulaşınız? dediğiniz değere webview ve gpu render processleri dahil olamaz
Nereden bilsin. Kendisi kodlamadı ki. Another vibe coding product.

Webview dediğiniz şeyin çalışma prensibinde 50mb ram kullanımı imkansız zaten. Chromium ne zaman o kadar az ram harcamış.

• Beğen
Reaksiyonlar: ghnn
Sevgili arkadaşlarım, ben burada sistemin bir eksiğini görüp. Neden Meta'ya ulaşmak için o ***** Chrom vb. kullanmak zorunda kalayım ki dedim. O ***** browserlarla 2 saatlik bir iletişim sonrası RAM kullanımın 2-3 Gb.'lara zıplayıp sistemi felç eder oluyordu. App'ı da Metanın kendisine yaptırdım. Buyurun test edin sisteminizde ne kadar ram tüketiyor kendiniz görün. Siz zannediyor musunuz ki bu gün her App geliştiren coding biliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Nereden bilsin. Kendisi kodlamadı ki. Another vibe coding product.

Webview dediğiniz şeyin çalışma prensibinde 50mb ram kullanımı imkansız zaten. Chromium ne zaman o kadar az ram harcamış.
Sevgili arkadaşım sen zannediyor musunun, bu gün her App geliştiren coding biliyor. ben burada sistemin bir eksiğini görüp. Neden Meta'ya ulaşmak için ram canavarı Chrom vb. kullanmak zorunda kalayım ki dedim. O browserlarla 2 saatlik bir iletişim sonrası RAM kullanımını 2-3 Gb.'lara zıplayıp sistemi felç eder oluyordu. App'ı da Metanın kendisine yaptırdım. Buyurun test edin sisteminizde ne kadar RAM tüketiyor kendiniz görün.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,869
Üyeler
201,600
Son üye
semihyasar
Geri