RX 9070xt Sistem İçin Eksik Parçalara Öneriler

Reaksiyon skoru
2
Bütçe
30000
Arkadaşlar merhaba iyi forumlar, yeni sistem diziyorum bir kaç parça aldım bir kaç parça kaldı bu konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var rekabetçi fps oyunları hariç her türlü oyunu oynuyorum diyebilirim 2k 75HZ monitörde kullanılacak sistem.

Satın aldığım parçalar:
  • Ekran Kartı: Asrock 9070XT Challanger
  • Anakart: Gigabyte B850M Force - daha gelmedi iptal edilip değiştirilebilir max bütçe 8k ama ben bunu 7k'ya aldım
  • Ram: Twinmos Voltx 2x32 gb 6000 MHZ CL36 - oyun sistemi için 64 gb çok abartı ama forumdaki 2.el kısmından uygun bir fiyata aldım x3d işlemci alırsam tek modülü satmayı planlıyorum.
  • Kasa : Corsair 480T
Eksik Parçalar
  • İşlemci: 9700x veya 7800x3d arasında kaldım 2k için aslında aralarında performans farkı yok gibi bütçe max 15.5K
  • Psu : 750-850W kaliteli düzgün bir şey arıyorum bütçeyi çok da zorlamadan 5-6k civarlarında max akşam gaming gecesinden belki bi şeyler düşer
  • Cpu Soğutucu: Bütçe max 2-3K arası bu fiyata sanırım sıvı soğutucudansa kule tipi soğutucular daha iyi yaptığım kısa araştırmalara göre ama her türlü öneriye açığım
  • SSD: 1TB yolda bırakmayacak herhangi bir m2 ssd olur aslında elimde bir tane samsungun 500gb'lık dram'li ssdsi var ona windows vs kurmayı planlıyorum

kasaya bi egzoz fanı segotep fz6 pro olabilir soğutucu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci konusunda 9800x alırsan çok uzun bir süre boyunca değiştirmeyi düşünmezsin ssd bütçeni bilmiyorum ama dram'li bir tane varsa 5-6k civarına gen3 dram'siz ssd bulunuyor onu yanına koysan problem olmaz.

9700x
raijintek cratos 850w
segotep fz6 pro
wd blue sn5000 yada patriot vp400 v4

Hocam sıvı soğutma da var Ramin yanına paketleyeyim mi onu da😁

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

PSU da var FSP Hydro K 850W 80+ Bronze Kasa ile birlikte 3500e satıyorum onu da görmediysen
Hocam ilanları gördüm fakat hem kasa elimde var hem de FSP hydro baktığım tierlistlerde C segmentteydi biraz daha uzun vadede sıkıntı çıkartma ihtimali az bi şey arıyorum ayrıca rami aldıktan sonra nakit suyunu çekecek kartla satın almam lazım diğer parçaları :D

Bide 7800x3d al

9070xtnin yanında 9700x ve rajintek cratos 850w kullanıyorum. Memnunum tavsiye ederim.

Cs de faceit maçında 400 500 fps arası alıyorum. 1280 1024 oynuyorum. Yüzde bir ve binde bir fps de 200 300 civarı geziyor yani stutter olmuyor.

Güç kaynağı da şimdilik olumsuz bir durum yansıtmadı. Tierliestte yukarı sıralarda zaten.

Geri