Öneri 25.000 TL 4k Monitör Önerisi

Peki mini-led kapatınca yaşayacağımız tecrübe direkt dümdüz IPS gibi olmayacak mı sonuçta karartmayı kapatmış olacağız bu sefer almanın mantığı olmayacak gibi hissettim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ve evet mini led konusu bu şekilde ve TCL var 30k civarı ama o monitöründe memnun edemediği bir çok kişi var
Evet normal IPS e dönüyor 20k Edge lit almaktan iyidir

Miniled monitörler şu aralar benimde aklımda. Şu an kullanmış olduğum monitör 27" - Miniled ip 32" 2k bir monitör bulursam direkt çökeceğim. Ama Türkiye pazarında Miniled seçenekleri çok çok kısıtlı :(
TCL 32g64 var sadece 2k 32''

Evet normal IPS e dönüyor 20k Edge lit almaktan iyidir

TCL 32g64 var sadece 2k 32''
1786995740989.webp

yurtdışı kaynaklı bir forumda 5080 ve 9950x3d ile bunu denememi önerdiler. Keza bana fiyatı yüksek geldi yani OLED var bu fiyatlara dedim kafamdan daha 2k-4k arasında ki farkı tam olarak bilmiyorum ne bileyim 5k monitör ama fiyat dediğim gibi yüksek kaçıyor bence.

Alıntıyı görüntüle

yurtdışı kaynaklı bir forumda 5080 ve 9950x3d ile bunu denememi önerdiler. Keza bana fiyatı yüksek geldi yani OLED var bu fiyatlara dedim kafamdan daha 2k-4k arasında ki farkı tam olarak bilmiyorum ne bileyim 5k monitör ama fiyat dediğim gibi yüksek kaçıyor bence.
Yok reis yok 5k eyvallah güzel ancak hem hdr deneyimi vasat hem de kontrast oranı IPS glow normal IPS gibi. HDR da fps kaybı olmadan görüntü kalitesi yükseliyor

Yok reis yok 5k eyvallah güzel ancak hem hdr deneyimi vasat hem de kontrast oranı IPS glow normal IPS gibi
valla reisim ipsdeki yanlardan çıkan o ışıklardan falan oledden geçince kusacak gibi oluyorum yalan yok. tcl mi alsam 4k 160hz mini led veya aoc denicez yine bilmiyorum ki kararsız kaldım çok

İps panel değil hocam...
Mini led istedin diye attım mini led VA panel mi bakıyorsun? @Baran2024

valla reisim ipsdeki yanlardan çıkan o ışıklardan falan oledden geçince kusacak gibi oluyorum yalan yok. tcl mi alsam 4k 160hz mini led veya aoc denicez yine bilmiyorum ki kararsız kaldım çok
Mini led altına düşme IPS veya va farketmez

Mini led istedin diye attım mini led VA panel mi bakıyorsun? @Baran2024
Ben İps Miniled arıyorum hocam, önerin için teşekkür ederim ama paylaştığın monitör Va panel. Şu an Türkiye pazarında alınabilir tek monitör Xiaomi G Pro 27i P27QBA-RGPGL o da 27" mecbur seçenek artıncaya kadar bekleyeceğim hocam. Bir monitör alıp 4-5 sene kullanayım diyorum, daha başından dandik bir şey alıp sonradan pişman olmanın mantığı yok...

Ben İps Miniled arıyorum hocam, önerin için teşekkür ederim ama paylaştığın monitör Va panel. Şu an Türkiye pazarında alınabilir tek monitör Xiaomi G Pro 27i P27QBA-RGPGL o da 27" mecbur seçenek artıncaya kadar bekleyeceğim hocam. Bir monitör alıp 4-5 sene kullanayım diyorum, daha başından dandik bir şey alıp sonradan pişman olmanın mantığı yok...
VA neden istemiyorsunuz? Tv lerin neredeyse tamamı va panel kullanıyor mini led, QLED, qned vs farketmez. Görüntü kalitesinde VA paneller daha iyidir. Görüş açısı ve hız olarak IPS.
17142.webp

Rtıngs table tool üzerinden kontrol edebilirsiniz. Va panel olunca dandik olacağı anlamına gelmiyor 2015 forum düşüncesi geride kalmış

Arkadaşlar bu gece sipariş edeceğim.
Sadece EA FC - NBA ve hikayeli oyunlar için almak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Alıntıyı görüntüle

bulduğum modellerdir
LG 4K 144 HZ modelini kullaniyorum Gayet İyi Tavsiye ederim
Ama tabi bu fiyata da Mini led panel bulursan kaçırma alderim. 2.el de Sıfır muadili ürünler çok var Üstelik 4K segmentinde Bir çok seçenek de var

VA neden istemiyorsunuz? Tv lerin neredeyse tamamı va panel kullanıyor mini led, QLED, qned vs farketmez. Görüntü kalitesinde VA paneller daha iyidir. Görüş açısı ve hız olarak IPS.
Alıntıyı görüntüle

Rtıngs table tool üzerinden kontrol edebilirsiniz. Va panel olunca dandik olacağı anlamına gelmiyor 2015 forum düşüncesi geride kalmış
hocam banada mini led önerir misiniz bu fiyata qledden çekindiğim için mecbur mini led alacağım

Zaten hız açısından ips istiyorum hocam, birde tcl markası beni düşündürüyor yabancı forumlarda pek çok olumsuz yorum mevcut. Oled'in yanma sorunu olmasa onu tercih ederim de benim kullanabileceğim bir yapıya sahip değil ne yazık ki :(

Zaten hız açısından ips istiyorum hocam, birde tcl markası beni düşündürüyor yabancı forumlarda pek çok olumsuz yorum mevcut. Oled'in yanma sorunu olmasa onu tercih ederim de benim kullanabileceğim bir yapıya sahip değil ne yazık ki :(
Anlıyorum tercih meselesi haksız sayılmazsınız. Ama güncel va modellerin eskisi kadar yavaş olmadığını bilmek de fayda var. Samsung G3 de kullanılan panel ile tcl 32g64 de kullanılan arasında uçurum var hız açısından. Ben yine de en hızlısını tercih ediyorum derseniz anlarım. Aslında IPS kadar hızlı mini led va modeli mevcut tcl de. 27r73q modeli IPS gibi hızlıdır hatta daha da hızlı ama TR de yok
17145.webp
17147.webp

TCL kendi panelini kendi üreten dünya devi markalardan birisi. Dünyanın en büyük 2.panel üreticisi boru değil. Modele bağlı sorun yaşanabilir ancak markanın kalitesi iyi.

Son düzenleme:
Anlıyorum tercih meselesi haksız sayılmazsınız. Ama güncel va modellerin eskisi kadar yavaş olmadığını bilmek de fayda var. Samsung G3 de kullanılan panel ile tcl 32g64 de kullanılan arasında uçurum var hız açısından. Ben yine de en hızlısını tercih ediyorum derseniz anlarım. Aslında IPS kadar hızlı mini led va modeli mevcut tcl de. 27r73q modeli IPS gibi hızlıdır ama TR de yokAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hocam, birazda Va'ya karşı ön yargı var bende haklı bir yargı mı bilmiyorum? Daha önce hiç kullanmadım almış olsam bf2042 gibi rekabetçi oyunlarda sorun yaşar mıyım? Va Miniled bir monitör Oled'e en yakın mıdır? Siz Va panel mi kullanıyorsunuz? :) Birde sizin attığını fotoğraflar alıntı yaptığımda gözüküyor normal yorumlarda gözükmüyor enteresan...

Geri