VA Mini led olede en yakın görüntüyü sunar. Çünkü VA panel yüksek statik kontrast oranı ve IPS glow olmaması sebebiyle mini led e daha elverişlidir. Mini led de algoritma çalışır ve VA panel de bunu optimize etmek daha kolay. IPS glow blooming sorununu artırır ve vasat kontrast oranı optimizasyon işini zorlaştırır. Aynı modellerin IPS ve VA versiyonları arasında 4 kata kadar kontrast oranı farkı oluşabilir. Oledi oled yapan sonsuz kontrast oranı dır. TV de VA ve oled (qd oled ve woled) en çok kullanılan panellerde çünkü kontrast oranında başarılıdırlar.Hocam, birazda Va'ya karşı ön yargı var bende haklı bir yargı mı bilmiyorum? Daha önce hiç kullanmadım almış olsam bf2042 gibi rekabetçi oyunlarda sorun yaşar mıyım? Va Miniled bir monitör Oled'e en yakın mıdır? Siz Va panel mi kullanıyorsunuz?Birde sizin attığını fotoğraflar alıntı yaptığımda gözüküyor normal yorumlarda gözükmüyor enteresan...
Güncel va modelleri kullanıp hızdan memnun olmayan çok az kişi gördüm. Çoğu kişi hiç fark etmiyor, azınlık bir kitle çok az olduğunu ve rahatsız etmediğini söylüyor güncel modellerde. 2015 forum efsaneleri eski modeller icin geçerli.
TCL Hepsiburada ve Amazon gibi firmalarda satıldığı icin şans vermek de fayda var. Beğenmezseniz iade edersiniz uğraştırmazlar ben beğeneceğinizi düşünüyorum.
Kendim woled TV qd oled monitör kullanıyorum. QD oledi kaldırdım gerci su anlık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
KTC nin 2k mini ledi geldi alabilirsiniz 16.5khocam banada mini led önerir misiniz bu fiyata qledden çekindiğim için mecbur mini led alacağım