Iphone 17 Almak mı, iPhone 17 Pro Zorlamak mı Daha Mantıklı?

oyle hocam ama islak mendil de kullandm ben yalan yani birsey de olmadi 16 pro vardi onceden oda ful oyle temizliyodum ayni ama şuan mesele guncelleme sarj konusu
Hocam hatırlattığın iyi oldu birazdan ben de 1 posta temizlik yapayım ıslak mendille :D Şarj konusunda ne gibi bir problem yaşadın

benzer durumda arkadaşım yd aldı pro aldı 55 liraya. bence zaten kullanıyormuşsun çok uğraşmıyorsun 4 ayda bir kere sonuçta iki katı fiyata gerek yok diye düşünüyoruz her zaman. ama eğer illede yurt içi dersen pro alabiliyosan iyi olur aynı şekil satarkende ona göre satıcan zaten. pek bişey kaybetmezsin.

Arkadaşlar herkese merhaba,

Kısaca: Yurtiçi iPhone 17 ile 17 Pro arasında kaldım. Arada yaklaşık 30 bin TL fark var. Telefonu 3-4 yıl kullanacağım için sizce Pro'ya çıkmaya değer mi?

Şu an YD iPhone 16 Pro Max kullanıyorum. İki hattımın da süresi yakında dolacağı için bu kez yurtiçi cihaz almak istiyorum. YD cihazlarla tekrar uğraşmak istemediğimden idarelik telefon da düşünmüyorum; alacağım telefonu en az 3-4 yıl kullanmayı planlıyorum.

18 serisini de mevcut bellek krizi ve bunun fiyatlara yansıyabileceğini düşündüğüm için beklemeyi düşünmüyorum.

Düz 17'nin ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşünüyorum ancak uzun süre kullanacağım için Pro'ya zorlamalı mıyım emin olamadım. Aradaki yaklaşık 30 bin TL fark da az değil.

Bu senaryoda düz 17 almak mı, yoksa uzun vadede 17 Pro'ya çıkmak mı daha mantıklı?

İyi forumlar.
Hocam düz 17 işinizi bence fazlasıyla görür bu sefer düz modelide becermişler diyebilirim 120 hz olması vs güzel bir kullanım deneyimş yaşatıyor pro versiyonun kamerası gerçekten çok iyi öyle kamerayla çok fazla çekim yaparım belirgin fark olması benim için önemli diyorsanız pro ya yönelebilirsiniz ama düz modelde sağlam 17 serisinde

14 pro maxtan 17 pro maxa geçtim pişmanım gereksiz masraf yaptığımı düşünüyorum

17 ile Pro arasında sıradan bir kullanıcı için biraz daha fazla optik zoom harici hiçbir fark yok. 17 al geç.
Hocam aslında dediğim gibi arada kalmamın tek nedeni uzun vade düşünüyor olmam. Şu an 15 kullanan arkadaşım var ve keşke o zaman pro alsaydım diyor. 15 Serisi için düz ve pro modellerinde ciddi farklar var ama 17 için bu kadar olmadığının farkındayım. Lakin onu bir mini referans alarak acaba aynı durumu 1-2 sene sonra yaşar mıyım soru işaretim oluyor. Bundan önceki telefonumu 3 sene, ondan öncekini 5 sene kullandım. Yeni telefonu da uğraşmadan uzun süre kullanmak istiyorum.
benzer durumda arkadaşım yd aldı pro aldı 55 liraya. bence zaten kullanıyormuşsun çok uğraşmıyorsun 4 ayda bir kere sonuçta iki katı fiyata gerek yok diye düşünüyoruz her zaman. ama eğer illede yurt içi dersen pro alabiliyosan iyi olur aynı şekil satarkende ona göre satıcan zaten. pek bişey kaybetmezsin.
Yurtdışı düşünmememin nedeni her sene 8-9. aylar arasında ne yapacağımı düşünmek istememem. Bu nedenle ya her sene telefon değişimi ya da 4 ay idarelik telefon gibi işlerle uğraşmak istemiyorum. Zaten dediğim gibi uzun vade düşündüğüm için de ne alırsam alayım iliklerine kadar kullanmış olacağım yüksek ihtimalle.
14 pro maxtan 17 pro maxa geçtim pişmanım gereksiz masraf yaptığımı düşünüyorum
Hocam zaten konu içerisinde de bahsettiğimiz gibi modeller arasında çok fazla major geliştirmeler yapılmadı. Bu yüzden 14 pro/pro max ve üstünü kullanan kimseye ben yeni telefona geçmesini önermiyorum. Ancak ben şu aşamada 2. el işine pek güvenmediğim için sıfır bir kere alıp bir daha arkama bakmadan tüm cihazın sorumluğunu kendi başıma üstlenmek istiyorum.

Arkadaşlar herkese merhaba,

Kısaca: Yurtiçi iPhone 17 ile 17 Pro arasında kaldım. Arada yaklaşık 30 bin TL fark var. Telefonu 3-4 yıl kullanacağım için sizce Pro'ya çıkmaya değer mi?

Şu an YD iPhone 16 Pro Max kullanıyorum. İki hattımın da süresi yakında dolacağı için bu kez yurtiçi cihaz almak istiyorum. YD cihazlarla tekrar uğraşmak istemediğimden idarelik telefon da düşünmüyorum; alacağım telefonu en az 3-4 yıl kullanmayı planlıyorum.

18 serisini de mevcut bellek krizi ve bunun fiyatlara yansıyabileceğini düşündüğüm için beklemeyi düşünmüyorum.

Düz 17'nin ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşünüyorum ancak uzun süre kullanacağım için Pro'ya zorlamalı mıyım emin olamadım. Aradaki yaklaşık 30 bin TL fark da az değil.

Bu senaryoda düz 17 almak mı, yoksa uzun vadede 17 Pro'ya çıkmak mı daha mantıklı?

İyi forumlar.
Pro olmayan iphone alınmaz.

apple genelde bir her telefonun bir üst modelinde öyle aman aman bir yenilik getirmiyor zaten. 17 pro ile 18 pro arasında çok bir fark olacağını düşünmüyorum. hatta şunu da ekleyeyim düz 18dense 16 proyu tercih ederim. bence 17 pro için şartlarını zorla. 20 serisine kadar telefon düşünmene gerek yok, 20 serisinden sonra da gelen yeniliklere göre değişime gidersin
Abartma kral düz 18 16 proyu her konuda katlar düz 17 bile 16 pro ile çok rahat kapışır

Hocam hatırlattığın iyi oldu birazdan ben de 1 posta temizlik yapayım ıslak mendille :D Şarj konusunda ne gibi bir problem yaşadın
sil kanka ben ayda bi felan anca siliyom nadir :D

sarj guncellemeden dolayi herkeste boyleydi sarj cabuk yiyo ısınıyo guncelleme sorunlari

Düz 17 kullanıyorum 11 den geçtim bence parasınını baya hak ediyor. Fotoğraf çekmek mini hobi gibi bir şeyse düşünmeden 17 pro alın ama 17nin kamerasıda bence baya iyi.

sil kanka ben ayda bi felan anca siliyom nadir :D

sarj guncellemeden dolayi herkeste boyleydi sarj cabuk yiyo ısınıyo guncelleme sorunlari
Sanırım ondan ya ben ilk başta aldığımda ayarlarda garip bir şekilde hücresel açıkken de yedekleme açık kalmış. Zaten şirket hattı kullanıyorum adamlar 12 GB internet veriyor bi baktım telefon ısınmak da değil direkt yanıyo. Meğer arka planda yedekleme yapıyormuş hem internetin içinden geçti hem şarjın :D Bu tarz ayarlara teker teker bakmak gerekiyor işte pahalı cihaz alıyosan

İphone base 17 modeli sarjı bayağı sorunlu. Telefon arka planda şarj yiyor. Özellikle 5G ile mobil veri açıkken. Aynı zamanda o kadar para veriyorsun hangi ekranın denk geleceğini bilmiyorsun karma panel kullanılıyor. Mesela Apple mağazasında incelediğin telefon G9N Samsung panelli renkleri vs. güzel. Satın alıyorsun kutudan çıkan telefon BOE veya LG panel çıkıyor renkleri daha vasat kötü. O kadar para verip tüketiciye karma panelli telefon satmaları gülünç bir durum bunu savunan Apple fanları bile var. Kısacası ben 84 bin TL verdiğim telefonun ne panel çıkacağını bilmiyorsam satın almazdım.

İphone 17'deki panellerin kodları:
G9N Samsung
G9Q Samsung
G9P Samsung
GVC LG
GH3 LG
J5V BOE

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,770