Bu Zamanda Tuşlu Telefon Alınır mı?

Var sadece o yüzden tuşlu telefona geçmek istiyorum.

Merhaba yıllardır (ben 16 yaşındayım) telefon bağımlısıyım Instagram ve TikTok kaldırdım yani kullanmıyorum ama YouTube olarak bağımlıyım malûm üniversite sınavı için ve şimdiki hayat için tuşlu telefona geçmeye planlıyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

1.Not:Yapay zeka falan demeyin konuştum.
2.Not:İrade falan demeyin denedim olmuyor.
sadece sen değilki şuanki genç yaşlı tüm herkeste var aynı durum bir miktar bağımlı herkes

Merhaba yıllardır (ben 16 yaşındayım) telefon bağımlısıyım Instagram ve TikTok kaldırdım yani kullanmıyorum ama YouTube olarak bağımlıyım malûm üniversite sınavı için ve şimdiki hayat için tuşlu telefona geçmeye planlıyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

sadece sen değilki şuanki genç yaşlı tüm herkeste var aynı durum

Geçebilirsin ama amaçladığın şey için irade şart öyle tuşluya geçerim biter diye düşünme. İşi kafada bitirmezsen izlemenin bir yolunu bulursun yine.

Tuşlu telefon alsan çözüm olacak mı sence? Beynin dopamin arıyor ve sen kendine engel olamıyorsun sadece kaçamak bir cevap bu.

Günlük aktiviteni arttırıp ekrandan uzaklaşman yetiyor.

Tuşluya geçersen bi ihtimal işini görür ama çevrem ve gözlemlediğim insanların %95i böyle genelde

Tuşlu telefon alsan çözüm olacak mı sence? Beynin dopamin arıyor ve sen kendine engel olamıyorsun sadece kaçamak bir cevap bu.

Günlük aktiviteni arttırıp ekrandan uzaklaşman yetiyor.

Tuşluya geçersen bi ihtimal işini görür ama çevrem ve gözlemlediğim insanların %95i böyle genelde
Kitap okumaktan başka hobim yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sadece sen değilki şuanki genç yaşlı tüm herkeste var aynı durum
İyi ama ben bıktım yeter artık o yüzden bırakmak istiyorum.

Geçebilirsin ama amaçladığın şey için irade şart öyle tuşluya geçerim biter diye düşünme. İşi kafada bitirmezsen izlemenin bir yolunu bulursun yine.
Babamın dükkanına çıraklık olarak çalışırım ama benim telefon bağımlılığım nedeniyle dışarıya (zarurî dışı) çıkmıyorum. Ayrıca dükkandan dursam bile yine elimden geleceğinden dolayı tuşlu telefona geçmeyi kafaya aldım ve hobim olarak sadece kitap okumayı seviyorum onun dışında yok bende.

Son düzenleme:
Kitap okumaktan başka hobim yok.

İyi ama ben bıktım yeter artık o yüzden bırakmak istiyorum.
Bir ortam yaratabilirsen arkadaşlarla takılmak vs vs

En basit ve coğu kişinin yapabileceği şeyler örnek vereyim tabii yaşadığın yerede bağlı ama

Plaja gidip arklarla yüzmek voleybol ve futbol oynamak.
Sinemaya gitmek

İlla arkadaşada gerek yok kendin zaman geöirebilecek hobiler elde edebilirsin

Puzzle yapmak veya dedektif mini game tarzı birşeyler vardı Bi ara alıyorsun olayı çözmeye çalışıyorsun beyni güzel dağıtır bence. Ama başlangıç için önermem sonuçta beynin dopamin arayacak bunlar bi tık uzun sürebilir.

Lego bağımlıları var aldıkça alıp yapıyorlar dekor niyetine hem çoğu set güzel duruyor hem bazıları değerleniyor ilerde satıp başka setler alanlar var.

İstersen al dediğim gibi sadece kaçamak böyle yapanların coğu verim almıyor tuşlu telefona geçme işinden. Nadiren birkaç kişide işe yarıyor.

1 tablet 1 tuşlu al geç işte wp ye falan tabletten bakarsın zaten Instagram ve tiktoka tabletten girmek sarmaz
Yani yanlış hatırlamıyorsam bağımlısıyım demişsin bazı arkadaşlar forumda yok sil geri yükleme yok başka şeylere bak demislerde bir insan bağımlılıklarından öyle 1 günde kurtulamaz hele hele bu şey 1 tik uzagindaysa hiç kurtulamaz hayatını kötü etkiliyorsa düşünme tusluya geç
Fazla asosyal olursun diyenleri de anlamiyorum asıl teknolojiyle asiri iç içe olanlar genelde asosyal oluyor
Her şeyin fazlası zarar tabii çok kitap okursan da kafayı kırarsın dozunda bırakmak lazım
Bağımlısıyim diyorsan geç özetle

İstersen al dediğim gibi sadece kaçamak böyle yapanların coğu verim almıyor tuşlu telefona geçme işinden. Nadiren birkaç kişide işe yarıyor.
Youtube konusunda ya dizi izliyorum (nadiren) veya müzik ama oyun müziği olarak dinliyorum.

1 tablet 1 tuşlu al geç işte wp ye falan tabletten bakarsın zaten Instagram ve tiktoka tabletten girmek sarmaz
Yani yanlış hatırlamıyorsam bağımlısıyım demişsin bazı arkadaşlar forumda yok sil geri yükleme yok başka şeylere bak demislerde bir insan bağımlılıklarından öyle 1 günde kurtulamaz hele hele bu şey 1 tik uzagindaysa hiç kurtulamaz hayatını kötü etkiliyorsa düşünme tusluya geç
Fazla asosyal olursun diyenleri de anlamiyorum asıl teknolojiyle asiri iç içe olanlar genelde asosyal oluyor
Her şeyin fazlası zarar tabii çok kitap okursan da kafayı kırarsın dozunda bırakmak lazım
Bağımlısıyim diyorsan geç özetle
Evet, whatsapp konusunda sadece annem ve babam ile bilgi veriyorum onun dışında kullanmıyorum. 6 yıldır bağımlıyım Youtube üzerinden (shorts veya reels hariç ama) ve zaten anaokulundan beri asosyalim anne, baba ve aileleri (ananne veya babaanne gibi v.b) yani alıştım. Pek mühim değil bende.

Bir ortam yaratabilirsen arkadaşlarla takılmak
Anaokulundan beri arkadaş edinmedim ve edinsem bile annemin ve babamın bana endişelenmesinden korkuyorum.

Son düzenleme:
Youtube konusunda ya dizi izliyorum (nadiren) veya müzik ama oyun müziği olarak dinliyorum.

Evet, whatsapp konusunda sadece annem ve babam ile bilgi veriyorum onun dışında kullanmıyorum. 6 yıldır bağımlıyım Youtube üzerinden (shorts veya reels hariç ama) ve zaten anaokulundan beri asosyalim anne, baba ve aileleri (ananne veya babaanne gibi v.b) yani alıştım. Pek mühim değil bende.

Anaokulundan beri arkadaş edinmedim ve edinsem bile annemin ve babamın bana endişelenmesinden korkuyorum.
Yani anlaşılır bir şey :( senin için kötü olmuş çevresel faktörler tamamen şans...

Yinede dediğim gibi evde geçirebileceğin aktiviteler var.

Ayrıca bence senin amacın sadece doomscrollingden kurtulmak. Shorts ve reels izleme olabildiğince. Bunu Bi anda izlemeyeceğim diyerek kendini boşa yorma. Limitle bi hafta 1 saat sonra 30 15 neyse kendine göre ayarla öyle şak diye yapayım gitsin diye bir şey yok çünkü.

Tuşluyu hala mantıklı bulmuyorum ama deneyebilirsin istersen.

Yani anlaşılır bir şey :( senin için kötü olmuş çevresel faktörler tamamen şans...

Yinede dediğim gibi evde geçirebileceğin aktiviteler var.

Ayrıca bence senin amacın sadece doomscrollingden kurtulmak. Shorts ve reels izleme olabildiğince. Bunu Bi anda izlemeyeceğim diyerek kendini boşa yorma. Limitle bi hafta 1 saat sonra 30 15 neyse kendine göre ayarla öyle şak diye yapayım gitsin diye bir şey yok çünkü.

Tuşluyu hala mantıklı bulmuyorum ama deneyebilirsin istersen.

Evet,ben sadece telefonumu iletişim için tuşluya geçeceğim akıllı oldu mu bana kolay tüketime kaçıyor saniye'nin videosunu izledim ve artık isyan bayrağını çekeceğim inşallah. Tabi hobilerimi arttıracağım tek hobim kitap ama birden fazla hobiyi edinmeye çalışacağım (top oyunları hariç).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,468
Üyeler
202,879
Son üye
EmirWndg
Geri