Yardım Bilgisayarcıya Termal Macun Sürdürmek Ortalama Kaç TL Olmalı?

Arkadaşlar belirtmemişim.

I5 10400F işlemciye sürdüreceğim.

2 veya 4 gram alıp geçebilirsin , evde rahatlıkla kendin sürebilirsin. Youtube'da yüzlerce video var birini açıp yapabilirsin rahatlıkla
Donanım arşivi'nin videosunda termal macun testleri var , ben 7800x3d'de kullanıyorum memnunum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben en son laptopumu bilgisayarcıya yeni ssd takıp windows yüklesin diye verdiğimde vidalardan birisi yalama yapmıştı ve açmak neredeyse imkansız hale gelmişti.
Bende'de dandik bir leptop vardı ve sanırım ramleri değiştirmişlerdi :D , böyleyse yüzü gülmesin diyelim ne diyelim

Merhaba,

Küçük sayılabilir bir bilgisayarcı dükkanına gidip termal macun sürdürmek istiyorum.
Ne evimde, elimde termal macun var, ne de daha önce termal macun sürmüşlüğüm var.

Bu yüzden merak ettim.

Etik olarak bilgisayarcı benden kaç TL almalı?
Çünkü hiç para almayabilir de, 50 TL'de alabilir, 300 TL'de alabilir.

Yardımcı olursanız sevinirim. :)
1 gr 3.9 gr bunlardan birini bütçene göre tercih edip kendin sürebilirsin zor bir şey değil youtube dan video izleyerek fikir alabilirsin.

Merhaba,

Küçük sayılabilir bir bilgisayarcı dükkanına gidip termal macun sürdürmek istiyorum.
Ne evimde, elimde termal macun var, ne de daha önce termal macun sürmüşlüğüm var.

Bu yüzden merak ettim.

Termal macun değişip + kasaya hava vurup 600 tl alıyor.

Merhaba,

Bu yüzden merak ettim.

Adamın o günkü durumuna göre borcu mu var karnı mi aç arabayı değiştirmek mi istiyor :D
Yani zaten adamın maliyeti çok çok az kafasına göre alir 500 civarı ideal

Son düzenleme:
Merhaba,

Bu yüzden merak ettim.

tahmini konuşuyorum her yerde fiyat farklı bursada mesela hocam işlemciye macun atmak bazı yerlerde 1k bazı yerlerde 500 tl sürekli değişiyor semt semt ekran kartına sürmek mesela daha farklı fiyatlar

Merhaba,

Bu yüzden merak ettim.

elin iş görüyor ve tornavida tutabiliyorsan 2-3 video izleyip kendin yapabilirsin. sökme taşıma risklerine girmemiş olursun.

Hiç para almaz mı? 50 lira mı? Bunu gidip de araba tamircisine desen suratına balgam çakarlar. 50 lira dediğin para bile değil bu devirde ki bahsettiğin malzemenin gramı yüzlerce lirayı bulabiliyor.

tahmini konuşuyorum her yerde fiyat farklı bursada mesela hocam işlemciye macun atmak bazı yerlerde 1k bazı yerlerde 500 tl sürekli değişiyor semt semt ekran kartına sürmek mesela daha farklı fiyatlar
komple temizliğe bütün bileşenleri çıkarıp geri toplamaya para vermedim. Osmangazi Bursa'da. çevre olması güzel şey

komple temizliğe bütün bileşenleri çıkarıp geri toplamaya para vermedim. Osmangazi Bursa'da. çevre olması güzel şey
Format 500 gazcilarda xbase miydi neydi turnuva vs düzenleniyor orada internet cafe medical park hastane arkasında orada 1k dediler formata dedim flasha atıyor musunuz yok diyor PC Yi getir en az 3 saat sürüyor diyor 😂 kim kimi koparırsaya dönmüş durum hocam thermal de demekki daha da koparacaklar

Format 500 gazcilarda xbase miydi neydi turnuva vs düzenleniyor orada internet cafe medical park hastane arkasında orada 1k dediler formata dedim flasha atıyor musunuz yok diyor PC Yi getir en az 3 saat sürüyor diyor 😂 kim kimi koparırsaya dönmüş durum hocam thermal de demekki daha da koparacaklar
internet kafelerde doğrudan silkelerler zaten. adam 3 bölüm dizi izleyemeyecek format atacak, bunun bir bedeli olmalı...

dükkan işlettikleri için giderleri çok oluyor ve bu bahsettiğin konu termal bakıma giriyor. yani bir bilgisayarcıya götürdüğünde sistemindeki termal macun bakımlarından tuttta toz temizliğine kadar yapması ve bunun karşılığında günümüz şartlarıdan ortalama istanbul gibi bir yerde 1000tl alması gerekiyor gibime geliyor. 500 neyine yetmiyor 300 alsa zarar mı eder diyen tüketici kafasıyla hesap yaparsanız yanılırsınız. vergi, kira, işletme giderleri, sigorta, kazanç kâr zart zurt masraflarıda hizmete eklenmesi gerektiğini unutmayın. yani işin içinde sadece termal macun masrafı diye bir şey olmuyor. he birde bu işi su istimal tam zıt versiyonları var. bunlara zamazingosayarcılar diyoruz. onlarda termal macun sürmeyi bırak fan makinesiyle hava tutmayı termal bakım zannediyorlar ve bir kamyon para isteyebiliyorlar bunlara 3 kuruş bile vermek haram olabiliyor

O da senin ayıbın olmuş. Ortada bir emek var ve sen bunun karşılığında para vermediğin için mutlu olmuşsun...yazık...
bu işler karşılıklı olur. onlar benim işimi halleder, ben onların işlerini yaparım. alım-satım dışındaki işlerde arada 3. kişinin işi görülmüyorsa malzeme parası hariç pek para dönmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,236,041
Üyeler
201,904
Son üye
furkanm
Geri