Dizel Arabalar Sizce Bitti mi?

Elektrikli arabalar yaygınlaşırsa eğer yakında dizel veya benzinli araçlar ufak ufak yok olacaktır.

Dizel hala KM başı maliyet olarak daha düşük ama ölmesi yakındır.

Peki ölmesi yakın dizelin ama kafamda yıllardır bitane ranger alıp f150 dönüşüm yapmak var rangerların hepsi dizel bu konuya ne diyorsunuz

Mazot fiyatları gün geçtikçe artıyor. Dizel arabaların bakım masrafi benzinli arabaya göre daha masraflı üstüne bir de mazotun benzini bu denli geçmesi sonrasi dizel arabalarin ekonomiklik anlamı kalmadı diye düşünüyorum. Sizlerin fikirleri nedir?
türklük bitmediği sürece dizelde bitmez 🤣🤣

Mazotlu araba kullanıyorum mazot fiyatlarına sövüyorum. Bir daha almam.

Zaten artık hybridler var çok yumuşak sürünce biraz elektrik desteğiylede şehir içinde ve 90-100 km gibi hızlarda ekonomik artık. Mild hybridler şehir içinde az yakar. Tam hybridler ise hem şehir içi hem şehir dışı. Gaz pedalına doğru basmayı öğrendiğin sürece hybridler en iyisi. Mazotlular kadar az yakabiliyor

Mazotlu arabanın bakımıda ayrı pahalı oluyor.

Benim için mazotlu araba bitmiştir bende gönül rahatlığıyla kabul ediyorum 👍 bide senede az km yapıyorsan dizel alanın vay haline. Kurumlaştıkça nefes alması zorlaşıyor zorlaştığı içinde daha çok yakıyor 😄

Benzinlilerin 9 Litre yaktığı rotamda 5.5 yakan senden razıyım ben :D
1787512333895.webp

Lojistik, inşaat,tarım gibi alanlarda ağır vasitalar için hala olmazsa olmaz. Bu alanlarda elektrikli alternatifler var ama dizel araçlar kadar efektif olamıyorlar. O yüzden yakın gelecekte önemini devam ettirecek gibi

Lojistik, inşaat,tarım gibi alanlarda ağır vasitalar için hala olmazsa olmaz. Bu alanlarda elektrikli alternatifler var ama dizel araçlar kadar efektif olamıyorlar. O yüzden yakın gelecekte önemini devam ettirecek gibi
Orası öyle onun dışında dizel/benzinli araçlar sadece bütçe düşükse alınabilir yoksa alınması bence mantıksız
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

o her zaman öyle kalır hocam bence
Belki hidrojen alternatif olabilir onun dışında evet doğrudur

Menzil sorunu var hala şuan en iyisi hibrit bence
Hibrit en mantıksızı

euro4 sonrası işin suyu kaçtı, euro5 bi nebze, euro6 lar sıkıntılı, mazot fiyatı da böyle oldukça anca uzun yol yapana yarar

Orası öyle onun dışında dizel/benzinli araçlar sadece bütçe düşükse alınabilir yoksa alınması bence mantıksız

Belki hidrojen alternatif olabilir onun dışında evet doğrudur

Hibrit en mantıksızı
Yeni nesil hibritlerden haberin var mı?

Günümüz elektrikli otomobillerinden önce bitmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,545
Üyeler
202,640
Son üye
ysfkbr123
Geri