7500x3d Yerine 9600x mi Tercih Edilmeli?

Alucardll

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhaba arkadaşlar, Aldığım OEM sistemde 7500X3D tercih ettim. Ancak sonrasında sosyal medyada bazı arkadaşlar bu işlemci yerine 9600X seçmemin daha doğru olacağını, hatta 7500X3D'nin genel olarak alınmaya değer bir X3D işlemci olmadığını söyledi.

Ben işlemciyi özellikle oyun odaklı olduğum için tercih ettim. 9600X'e geçme imkanımız vardı.

Açıkçası donanım konusunda çok deneyimli değilim. Sistemi almadan önce YouTube'da oyun ve performans testlerine baktım, videoların altındaki yorumları da okudum. 7500X3D'nin özellikle oyun için tercih edilmesi gerektiğini söyleyen birçok yorum gördüm. Forumdaki arkadaşlardan da benzer yönde öneriler alınca bu işlemciyi tercih ettim.

Ancak şimdi aşağıdaki yorumları görünce kafam karıştı. Sizce 873 TL daha verip 9600X almak daha mı mantıklı olurdu, yoksa oyun odaklı kullanım için 7500X3D tercih etmek doğru bir karar mıydı?

Özellikle bu iki işlemciyi oyun performansı, genel kullanım ve uzun vadeli kullanım açısından değerlendirirseniz sevinirim. Ekran görüntülerindeki yorumları da dikkate alarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
Ekran görüntüsü 2026-08-24 011745.webp

Kanka sadece oyun odaklı bir sistem topladıysan Ryzen 5 7500X3D tercihi doğru Aradaki 900 TL farkı verip Ryzen 5 9600X'e geçmene gerek yok. Fakat video render gibi saf işlemci gücü gerektiren konularda 9600x tabii ki daha iyi burada arkadaş işlemcinin gücünden yola çıkmış fakat 7500x3d 96 mb önbelleği sayesinde her oyunda daha iyi performans verecektir

9600X daha iyi bir işlemci. Oyun anlamında da aman aman farkları yok ayrıca 7500x3d azzcik önde. Ayrıca 9600X çok daha ucuz bir islemci normalde. 7500X3D fiyatına 9700X satılıyor ki onda da 9700x gene çok daha iyi. Kısacası 7500x3d hem fiyatını kesinlikle haketmiyor hemde öyle aman aman bir işlemci değil

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, Aldığım OEM sistemde 7500X3D tercih ettim. Ancak sonrasında sosyal medyada bazı arkadaşlar bu işlemci yerine 9600X seçmemin daha doğru olacağını, hatta 7500X3D'nin genel olarak alınmaya değer bir X3D işlemci olmadığını söyledi.

Ben işlemciyi özellikle oyun odaklı olduğum için tercih ettim. 9600X'e geçme imkanımız vardı.

Açıkçası donanım konusunda çok deneyimli değilim. Sistemi almadan önce YouTube'da oyun ve performans testlerine baktım, videoların altındaki yorumları da okudum. 7500X3D'nin özellikle oyun için tercih edilmesi gerektiğini söyleyen birçok yorum gördüm. Forumdaki arkadaşlardan da benzer yönde öneriler alınca bu işlemciyi tercih ettim.

Ancak şimdi aşağıdaki yorumları görünce kafam karıştı. Sizce 873 TL daha verip 9600X almak daha mı mantıklı olurdu, yoksa oyun odaklı kullanım için 7500X3D tercih etmek doğru bir karar mıydı?

Özellikle bu iki işlemciyi oyun performansı, genel kullanım ve uzun vadeli kullanım açısından değerlendirirseniz sevinirim. Ekran görüntülerindeki yorumları da dikkate alarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
İkisi de parasına göre berbat bana göre, 6 çekirdekli işlemci alacak olsam ucuza 7500F alırım bunların pek artısı yok ona göre ve buna rağmen fiyatları gereksiz yüksek. O bütçeye çıkacak olsam ya 9700X alırım ya az daha koyar 7800X3D alırım.

9600X daha iyi bir işlemci. Oyun anlamında da aman aman farkları yok ayrıca 7500x3d azzcik önde. Ayrıca 9600X çok daha ucuz bir islemci normalde. 7500X3D fiyatına 9700X satılıyor ki onda da 9700x gene çok daha iyi. Kısacası 7500x3d hem fiyatını kesinlikle haketmiyor hemde öyle aman aman bir işlemci değil
Azicik mi onde 😁 bf6 de 20-30 fps fark ettiriyor girin bakin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ikiside 6 cekirdek. Oyun oynanacaksa 75003xd alinmali

Hocam almışsınız değiştirmeyi mi düşünüyorsun iade felan.

7500x3d çöp bir işlemci muamelesi çekmene gerek yok fiyattan bağımsız hazır sistemin içinde almış adam özelleştirme şansı kısıtlı oluyor hazır sistemlerde bunu düşünerek yorum yapmalısın kaldıki azıcık önünde diyorsun 9600x ten gir bak kanka ortlama çoğu oyunda 15-20 fps fark atıyor

Hocam almışsınız değiştirmeyi mi düşünüyorsun iade felan.
Hocam, sosyal medyada birçok kişi sistemi pahalı ve mantıksız buldu. Ben de özellikle hangi oem sistemi önerdiklerini sormama rağmen net bir alternatif gelmeyince açıkçası kafam daha da karıştı. Herkesin neden bu kadar olumsuz yaklaştığını ben de tam olarak anlamaya çalışıyorum. PC Hocası’nın videosunun yorumlar da olumlu olunca ben de almak istedim. Donanım konusunda da çok bilgili değilim, o yüzden kafam iyice karıştı.

Geri