Yayıncılığa Başlayacak Biri İçin Konu Önerisi

Bu işin ekipman kısmı teferruattır, asmongold saçma sapan bir setup ve çöplük gibi ev ortamıyla yüzbinlerce kişi tarafından izlendi ve izleniyor. Yıllarca eğlenceli WoW yayınları yaptı, sonra siyasi, gündem yayıncılığına geçti çünkü konuşma tarzı ve kişiliği izlenebilir kılıyor.

Şansını denemek istiyorsan sevdiğin oyunların yayınlarını yaparak başla 3-5 insan gelir zaten zamanla anlarsın olup olmayacağını.

Bir de diğer ünlü yayıncıların yancılarını parlattığı bir sistem var, o da işin ikinci kısmı. Birilerinin yancısı olup kendini sevdirmen lazım vs.

Organik olarak büyümek çok zor ama imkansız değil tabii. Oynadığım oyunlarda iyiyimdir, izleyen tekrar gelir izler, muhabbetim de iyidir vs. dersen bir ihtimal var ama çoğu sonradan çıkan yayıncı diğer yayıncıların itelemeleri ile meşhur oldu bunu da not edin derim.

Son düzenleme:
Ya çok iyi oyun oynican ya çok iyi sohbet etcen . Ikisini de yapsan bile keşfedilmessen yine bir şey olmaz
Mesela büyük yayincilara bak çoğu berbat oyun oynuyor asıl önemli olan o ekip ortamını kurmak bence tek kişi konuşunca sarmıyor

Eğer bir oyunda çok iyiysen direkt yayından ziyade youtube, shorts, reels, tiktok gibi platformlara güzel veya eğlenceli kesitleri koy kitleni oluştur sonrasında yayınlara çağır. Direkt yayın açarsan gelip izlenme olması biraz daha zor gibi geliyor bana

Eğer bir oyunda çok iyiysen direkt yayından ziyade youtube, shorts, reels, tiktok gibi platformlara güzel veya eğlenceli kesitleri koy kitleni oluştur sonrasında yayınlara çağır. Direkt yayın açarsan gelip izlenme olması biraz daha zor gibi geliyor bana
Onu ben de düşündüm bence çok mantıklı gibi teşekkür ederim

Herkese merhaba yayın açmayı düşünüyorum konu olarak ne yapacağımı hiç bilmiyorum IRL düşünüyorum çevremdeki herkes tarzı şeylere çıkmak istemiyorlar bilgisayarda da yapmak istedim ama benim webcam sıkıntılı yeni bir tane almak istemiyorum. Konu olarak tıkandım kaldım ne yapacağım hiç bilmiyorum yayından komik kesitler alıp sosyal medyaya yüklemeyi düşünüyorum öne çıkma artsin vs bana bir yardımcı olabilir misiniz ? Hakikaten hiç konu bulamadım ne yapacağımı bilmiyorum
Kısaca ne yapacağımı hiç bilmiyorum
Dostum daha öncede bu tarz alanlarla çok ilgilendim hep bişeyler yapmaya çalıştım fakat olmadı. Sebebi ise hep para odaklı düşünüp, sürekliliği sağlamamış olmam.
Anladımki bu işlerde para en son düşünülmeli, önceliğin işin veya okulun olmalı, arta kalan zamanlarda sürekliliğini sağlarsan eğer ve çokta konsept değişikliği yapmazsan, platform farketmeksizin iyi kötü önerilirsin. Ama baştaki yayıncıların kitleleri imkansız gibi bişey artık, işin görünmeyen kısmıda var. Sakin kafa olacak keyif alacaksın süreklilik sağlayacaksın..

Hayır dostum bazen insanın dürüst yorumlara ihtiyacı olur o yüzden olduğu gibi yorum yaptım. Demem şu ki.. yayıncılıktan hiç anlamadığın hala webcam kullanıldığını düşünmen, hangi konuya ihtiyacın olduğunu düşünerek yayın açmak vs... bunlar çok baya kalıyor. yayın açacaksan kendine, sohbetine, oynadığın oyuna güvenip yayın açmalısın. kaldı ki sektörde artık webcam kalitesinde yayın açıp izlenen adam yok. inanmıyorsan gir kicke sayfayı kaydır 50-100k'lık kameraya sahip 5-10 izlenen adamlar bulacaksın.
Teşekkür ederim zaten dürüstlüğü seviyorum ve ihtiyacım oluyor zaten anlamadığım hani yeni deneyeceğimi söylemiştim tabi dediğiniz düşününce mantıklı kalıyor zaten tecrübeli olduğunuz belli oluyor ama hani ben psikolojik anlamından bakıyordum hani tabii ne anlam ifade ediyor bilmiyorum insanlar için ama mesela benim için bir atıyorum yayıncıyı gözüme çarptığı zaman genelde ilk baktığım şey o dediklerim de oluyor aslında elini tam bilmiyorum ama ama dediğiniz %100 katılıyorum ben sadece bu işi bilen birilerine yardım almak istemiştim bana soylediginiz için sağ olun
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum daha öncede bu tarz alanlarla çok ilgilendim hep bişeyler yapmaya çalıştım fakat olmadı. Sebebi ise hep para odaklı düşünüp, sürekliliği sağlamamış olmam.
Anladımki bu işlerde para en son düşünülmeli, önceliğin işin veya okulun olmalı, arta kalan zamanlarda sürekliliğini sağlarsan eğer ve çokta konsept değişikliği yapmazsan, platform farketmeksizin iyi kötü önerilirsin. Ama baştaki yayıncıların kitleleri imkansız gibi bişey artık, işin görünmeyen kısmıda var. Sakin kafa olacak keyif alacaksın süreklilik sağlayacaksın..
Anladım yani boş zamanlarında ek iş yapmak gibi bir şey diyorsunuz evet ben de buna katılıyorum biraz eğlence içerikli düşünüyorum ama bakalım ne olacak ya sonuçta en azından denedim demiş olurum tavsiyeniz için teşekkür ederim

Mesela büyük yayincilara bak çoğu berbat oyun oynuyor asıl önemli olan o ekip ortamını kurmak bence tek kişi konuşunca sarmıyor
Evet zaten o yüzden düşündüm ama şu anda hani etrafımda bir sürü kişi var ama sanırım yeni başvuru diye kimse bir şey yapmıyor belki de yapsalar hani biraz iyi olacak ama yapacak bir şey yok

Teşekkür ederim zaten dürüstlüğü seviyorum ve ihtiyacım oluyor zaten anlamadığım hani yeni deneyeceğimi söylemiştim tabi dediğiniz düşününce mantıklı kalıyor zaten tecrübeli olduğunuz belli oluyor ama hani ben psikolojik anlamından bakıyordum hani tabii ne anlam ifade ediyor bilmiyorum insanlar için ama mesela benim için bir atıyorum yayıncıyı gözüme çarptığı zaman genelde ilk baktığım şey o dediklerim de oluyor aslında elini tam bilmiyorum ama ama dediğiniz %100 katılıyorum ben sadece bu işi bilen birilerine yardım almak istemiştim bana soylediginiz için sağ olun
Yorumumu olgun karşıladığın için ben teşekkür ederim. Bol şans.

Herkese merhaba yayın açmayı düşünüyorum konu olarak ne yapacağımı hiç bilmiyorum IRL düşünüyorum çevremdeki herkes tarzı şeylere çıkmak istemiyorlar bilgisayarda da yapmak istedim ama benim webcam sıkıntılı yeni bir tane almak istemiyorum. Konu olarak tıkandım kaldım ne yapacağım hiç bilmiyorum yayından komik kesitler alıp sosyal medyaya yüklemeyi düşünüyorum öne çıkma artsin vs bana bir yardımcı olabilir misiniz ? Hakikaten hiç konu bulamadım ne yapacağımı bilmiyorum
Kısaca ne yapacağımı hiç bilmiyorum
şunu unutma ki e sporcu değilsen bir büyük yayıncı elinden tutmuyosa hiç ünün yoksa dekolte açan bir kız değilsen 0 dan yayıncı olmak çok zor ve rezil olmaktan utanmamalısın erayı düşün mesela canlı yayında popo kıllarınç nasıl alınır diye bile gösteriyordu 0 utanma ile adam böyle böyle 30k izleniyo kitle oluşturuyo

Geri