RTX 5070 Neden RX 9070 XT Yerine Tercih Ediliyor?

Alucardll

80+
Reaksiyon skoru
7
Selam arkadaşlar, Bir şeyi merak ediyorum, tamamen öğrenmek amaçlı soruyorum.

RX 9070 XT’nin NVIDIA tarafındaki rakibinin RTX 5070 Ti olduğunu biliyorum. Ama 5070 Ti son zamanlarda bayağı zamlandığı için NVIDIA tarafında RTX 5070’e yönelenler var.

Asıl merak ettiğim şey şu: RTX 5070 ile RX 9070 XT’nin fiyatları neredeyse aynı olmasına rağmen insanlar neden 9070 XT yerine 5070 alıyor?

Özellikle YouTuber’ların çıkardığı OEM sistemlere bakıyorum. RTX 5070’li sistem satışa çıkıyor ve kısa sürede tükeniyor. Fiyatları da birbirine yakınken bu tercihin sebebini merak ettim.

İş, yapay zeka ve render tarafında 9070 XT’nin 16 GB VRAM gibi avantajları olduğunu biliyorum. Diğer tarafta NVIDIA’nın CUDA desteği ve yazılım tarafındaki avantajları var. Bu konularda 5070’in tercih edilmesinin gerçekten önemli bir sebebi var mı?

Oyun tarafında ise DLSS, ray tracing, sürücü desteği gibi konular ne kadar etkili? Yoksa insanların 5070’i tercih etmesinin başka sebepleri de mi var?

RTX 5070 kullanan veya iki kart arasında kalıp 5070’i tercih eden arkadaşlar, nedenini paylaşırsa sevinirim. Tamamen öğrenmek amacıyla soruyorum.

Amd hata veriyor sorunlu o yüzden 9070xt performansı yerine 5070 alacağım (!) Cuda için alanları ayrı tutuyorum

5070 almak mantıksız iş vs için hariç bence

cuda..

vram avantajı işte hiçbir şey katmıyor 9070xt ye, 5070 açık ara önde cuda sayesinde. Neden oyun için tercih ediliyor kısmına gelinirse %40 amd den korku %40 alışkanlık %20 teknoloji için. Ayrıca forumunda bulundugumuz donanım arşivinin instada çok güzel bir videosu var izlemeni öneririm linki bırakıyorum.
yani kısaca sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermis. Son nesilde kendini düzeltmiş olabilir ama bu nesile kadar arkasında enkaz bıraktı. Çoğu kişi güvenemiyor bu yüzden.

İnsanların alışkanlıkları, reklam&pazarlama, eskiden AMD alıp sorun yaşayanlar buna bağlı markanın eskiden kalma kötü imajı ve güvensizliği vs onlarca sayılabilir ama bunlar düzelse bile kardeşim bir konu var ki o da 2026 yılında GPU alan biri artık sadece oyun için almıyor. Burada bir çok kişinin şimdi ya da ileride Aİ ile planları vardır. Bu yüzden CUDA ve Tensor RT` ye bağlıyız. Saf oyun performansı anlamında evet 9070XT önde olsa artık devir geçti bunu 10 sene önce yapacaktı AMD şuan saf oyun performansında yense bile tercih edilmiyor, sebebi de bu dediğim. Ben şuan 9070XT ile yapamadığımı ne 5070`i 3060Ti ile yapabiliyorum.

OEM'ler dediğin gibi kapışılıyorsa bunun sebebi CUDA değildir, toplum içinde o kadar yaygın değil bu araçlar kullananlar. Bu araçlarla haşir neşir olan insanlar da Youtuberların 20 stoklu sistemini beklemez diye düşünüyorum sonuçta üretkenlik için de sistemin diğer parçaları yeterli olmuyor. Eğer gerçekten böyle bir fenomen varsa sebebi AMD sorunlu düşüncesi ve Nvidia'nın MFG gibi eşsiz teknolojileri(!) iyi pazarlamasından kaynaklı.

ah o rx570ler ah o rx580ler robloxa bile girerken sorun yaşatırdı bize, vakti zamanında sorunları olmasa daha çok kişi alırdı amd kartlarını

ah o rx570ler ah o rx580ler robloxa bile girerken sorun yaşatırdı bize, vakti zamanında sorunları olmasa daha çok kişi alırdı amd kartlarını
Ya ne diyoruz iste abi. Sen kaç yıldır ekran kartı üreten bir markasın gelmişsin 16. Yaşına. Bu 16 yılın 15 yılında ürettiğin kartların hepsi sorunlu olursa 16. Yıldaki sorunsuz bile olsa kartının satışları hüsran olur. Kullanıcı gpu pazarında %4 le kalırsın. Bana öyle geliyorki bizim nesil yaşlanana kadar amd ağzıyla kuş ta tutsa daha fazla yer edinemeyecek bu kötü geçmişten dolayı. Bizden sonraki bu olayları görmeyen nesil daha fazla yönelir belki. Ki hadi sorunu da gectim sorunsuz diyelim teknolojiyi ilerletemiyosunki sen. Rtx cıkalı 8 sene oldu 8 koca sene. O gün doğan cocuklar ilkokul 2 ye 3 e basladı. 4 nesil gpu geldi geçti. Sen hala yakalayamadın rakibini hala rakip eşdeğer kartına yetişemiyorsun. Dlss fsr diyelim aynı süre oldu yine. 8 seneni aldı yetişmek. Teknoloji olarak yetişse bile bu sefer de oyun desteği olarak zorlanıyor. Bugünde karşımıza pt çıktı. Bakalım bunu kaç senede toparlayacak. İş dünyasına hiç girmiyorum orayı artık nvidia babasının topragı gibi elinde tutuyor salmaya niyeti yok. Oyun için günümüze ayak uydurması lazım. Kas gücü vram evet ama bunlar her şey değil. Bunları düzeltebilirse zevkle kullanılabilir bir kart.

Kısa cevap,dender harici tercih edenlerin çoğu fanboy olduğu için.

İlk amd gpusu 9000 serisi olanların yaptıgı yorum
geçen bi konuda konuşulmuştu. amd iyi bilgisayar parçaları istiyo falan diye. ben bilgisayarlarımda hep iyi psu kullandım hiç hata almadım kartlarda. bence nvidia tayfanın bi yarısı s3ten iphone geçen ttayfa gibi. 6600xt ve 6950xt kullanıyorum şuan. o konu güzeldi nvidia kartların ucuz parçalarda daha iyi çalıştığını. bütçesi az olanların en ucuz sisteme amd kart aldığını, o sisteme sonra nvidia takınca daha stabil çalışınca amdyi sevmeyenlerden bahsediyolardı bi bak o konuya konu sahibi. https://forum.donanimarsivi.com/konu/amd-ekran-kartlari-her-zaman-coker.1253656/

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,236,105
Üyeler
201,923
Son üye
myphysically
Geri