Hocam psu nuzda 6+2 pin kablodan 4 adet var görünüyor, eğer modeline doğru baktıysam. 1 kablodan iki ayrı uç şeklinde geliyor, yani sizin ekran kartınıza gelen 2 adet 6+2 pin.
O kablodan bir tane daha olmalı.
Nitro+ 9070xt var. 12 pin.Asus aura 1000w psuda 12 pin. dönüştürücüsüz kullanıyorum 6-8 ay oldu sistemi toplayalı 1 kez bi sorun yaşamadım.
Driver konusunda geriden gelmem günceli çıkınca direkt güncellerim.Farklı bir sorun var galiba.
Amd ekran kartları tamamen piyango gibi kimisi alıyor hiç bir sorun yaşamıyor kimisi de bu şekilde sorun çıkartıyor, kaç sene geçti bir tane adam akılı yazılım çıkartmadılar. (eskiden amd kullanmış ve sorun yaşamış birisi olarak konuşuyorum boş yapmayın)
Çok bildiğini sananlar da çok bilmiyor; özellikle sıfır kartta 94°C hotspot diyen soğuk bir duş alsın. Benim 4090'ın hotspot'u değil, bellekleri bile o kadar ısınmıyordu.
PSU konusunda da şunu diyeceğim: Ortada elbette incehesap( zaten işe yaramaz alçak bir firma) sorumsuzluğu var ama AMD kartların bu kadar hassas olması can sıkıcı bir durum.
Ben kafemde CX650M ile 3080 Ti'ı tek kablodan 5 senedir besliyorum. O kart bundan çok daha fazla güç tüketiyor ama sıfır sıkıntı. Birkaç kasamda daha böyle tek kablodan besleniyor, onlarda da sorun yok.
Bir ürünün standartları varsa üretim kısmında onun biraz toleransı, bir miktar payı bırakılır. AMD'de maşallah bu hiç yok. AMD kartlar biraz fazla nazlı.
Çok bildiğini sananlar da çok bilmiyor; özellikle sıfır kartta 94°C hotspot diyen soğuk bir duş alsın. Benim 4090'ın hotspot'u değil, bellekleri bile o kadar ısınmıyordu.
PSU konusunda da şunu diyeceğim: Ortada elbette incehesap( zaten işe yaramaz alçak bir firma) sorumsuzluğu var ama AMD kartların bu kadar hassas olması can sıkıcı bir durum.
Ben kafemde CX650M ile 3080 Ti'ı tek kablodan 5 senedir besliyorum. O kart bundan çok daha fazla güç tüketiyor ama sıfır sıkıntı. Birkaç kasamda daha böyle tek kablodan besleniyor, onlarda da sorun yok.
Bir ürünün standartları varsa üretim kısmında onun biraz toleransı, bir miktar payı bırakılır. AMD'de maşallah bu hiç yok. AMD kartlar biraz fazla nazlı.
Hocam sistemde genel olarak stabilizasyon sorunu var gibi ram profierini bi dene kontrol et harici olarak 6000mhz'e ayarlamayı dene undervolt veya o.c varsa geri çek biosu baştan bi yapılandır temiz bir kurulum yap sonra anakart chipset driver kur ilk başta sonra ekran kartı driverları kur
Yeni 12 pinlere günahım kadar güvenmiyorum. Reddit yanık soket konularıyla dolu. Fırsatım olsa da 3x8pin tercih ederdim sanırım. Ama işte 8pin PCIe ekle ekle nereye kadar. AMD geçsin diye bir şey yok bu arada. AMD PCB'yi veriyor, güç yönetimi üreticiye kalmış.
Yeni 12 pinlere günahım kadar güvenmiyorum. Reddit yanık soket konularıyla dolu. Fırsatım olsa da 3x8pin tercih ederdim sanırım. Ama işte 8pin PCIe ekle ekle nereye kadar. AMD geçsin diye bir şey yok bu arada. AMD PCB'yi veriyor, güç yönetimi üreticiye kalmış.
3080 Ti'ın hangi modeli yahu? 350W çekebilen kartı 225W ile besleyip sorunla karşılaşmamanız çanakkale'de gökten evliyalar indi demek gibi bi' şey
Sorunda genelde gerçekten AMD de olmuyor nedense. Yine aklıma geldi aynı buna benzer konu bir forumda, sayfalar sonra anlaşılıyor ki adam hdmi kablosunu anakarta takmış GPU yerine.
Bu yüzden diyorum bilgisayardan pek anlamayan Nvidia alsın. Adamlar ne güzel işi tek kablo ile çözdü. Bu sefer de bir çok kart o kablo yüzünden yandı ama sanırım onu da kabloyu yenileyerek çözdüler PSU taraflarında sonradan.
Incehesap itopya buralardan sistem almayin aldirtmayin tamamen bilgisiz hareket ediyorlar. Ulan adamlar sitesine yazmış(Sapphire) daish chainden oluşacak herhangi bir sorun da garanti disi kalir diye amma adamlar gidip hala daish chain inat ediyorlar psu da iki ayri olsa bile sirf gidip daish chain takildigini gördüm.
12 pini 2x6+2 pine çeviren bi aparat talep edecek veya alacak. Yok vermiyorlarsa PSU değiştirecekler. Bu PSU'nun bu hazır sistemde bulunması zaten başlı başına hata.
9070xt nin kutusundan böyle bir dönüştürücü kablo çıkıyor mu bilmiyorum, çıkıyorsa ve montaj sonrasında kargo içeriğine koymadıysalar o da ayrı saçmalık.
Stabilite kısmını bilemem, Nvidia kartların içinden çıkan 2x6+2 pini 12 pine dönüştüren kablonun tam tersi bu sadece. Aslında sorun olmaması lazım, Nvidia daki çalışıyorsa bu da çalışır ama evet en sağlıklısı PSU nun değişmesi bence de.
4070 Super ile kullanırken sorun yaşatmamıştı. Tabi ben yaşamadım diye kimse yaşamaz demiyorum ama yüksek watt çeken kartlar harici çok stabilite sorunu teşkil edeceğini düşünmüyorum. Neticede PSU dan doğrudan bağlantı her zaman daha iyi.
3080 Ti'ın hangi modeli yahu? 350W çekebilen kartı 225W ile besleyip sorunla karşılaşmamanız çanakkale'de gökten evliyalar indi demek gibi bi' şey