Mustafa Zahid
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 3,287
Geçenlerde 9.000 liraydı ama şimdi de taksitle alınabilir belki.
Edit: Birisi B850 Eagle Ice atmış onu al daha mantıklı.
Msi genel olarak sıkıntılı
MSI x870e tomahawk max, tomahawk ve tomahawk max pz, edge ti kullanan arkadaşlarım var, pz yi halihazırda bizzat kullanıyorum. b850 tomahawk max danı da kullandım bugüne kadar hiçbir sorun yaşatmadı. Manuel timing giriyorsanız her anakartta sorun yaşama ihtimaliniz var. Ama bu anakartla değil Ram çipi ile alakalı.Rame manuel ayar timing ile uğraşacaksanız msi almayın.
Bu kasayı kullanıyorum anakart alırken nvme(m2 ssd) yuvasının pcle yuvasının üstünde olduğuna emin olun, gigabyte x870 eagle bu kasada yatay montaj için uygun değil, dikey montaj oluyor ekran kartını katmak içinde riser kablo ihtiyacı var.10k bütçe ayırdım rami de alacağım için kasam lian li o11 dynamic mini v2
X870 tomahawk ilk anakartımdı bios güncellemesi yapınca direk kilitlendi sonra gigabyte x870 aorus elit de ram timingi doğru düzgün yapılamıyor şuan asus rog b850-f NEO kullanıyorum en stabili asusMSI x870e tomahawk max, tomahawk ve tomahawk max pz, edge ti kullanan arkadaşlarım var, pz yi halihazırda bizzat kullanıyorum. b850 tomahawk max danı da kullandım bugüne kadar hiçbir sorun yaşatmadı. Manuel timing giriyorsanız her anakartta sorun yaşama ihtimaliniz var. Ama bu anakartla değil Ram çipi ile alakalı.
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz içinBu kasayı kullanıyorum anakart alırken nvme(m2 ssd) yuvasının pcle yuvasının üstünde olduğuna emin olun, gigabyte x870 eagle bu kasada yatay montaj için uygun değil, dikey montaj oluyor ekran kartını katmak içinde riser kablo ihtiyacı var.
Olabilir hocam. Dediğim gibi başınıza gelmiş olması markayı tamamen kötü yapmıyor. Bios güncellemeleriyle Ram uyumsuzlukları zamanla gideriliyor. Benim Asus giriş seviyesi anakartta yaşadığım sorun da Expo profili kaynaklıydı, değil manuel timing girmek expo profili bile stabil çalışmıyordu. Kernel 41 hatasına neden oluyordu. Asus'u önermeme sebebim anakartından ziyade Türkiye servislerinin berbat olmasıyla alakalı. Yoksa güncellemelerle bir şekilde düzeltiliyor sorunlar.X870 tomahawk ilk anakartımdı bios güncellemesi yapınca direk kilitlendi sonra gigabyte x870 aorus elit de ram timingi doğru düzgün yapılamıyor şuan asus rog b850-f NEO kullanıyorum en stabili asus ramlerim A-die