Iphone 17 Almak mı, iPhone 17 Pro Zorlamak mı Daha Mantıklı?

İphone base 17 modeli sarjı bayağı sorunlu. Telefon arka planda şarj yiyor. Özellikle 5G ile mobil veri açıkken. Aynı zamanda o kadar para veriyorsun hangi ekranın denk geleceğini bilmiyorsun karma panel kullanılıyor. Mesela Apple mağazasında incelediğin telefon G9N Samsung panelli renkleri vs. güzel. Satın alıyorsun kutudan çıkan telefon BOE veya LG panel çıkıyor renkleri daha vasat kötü. O kadar para verip tüketiciye karma panelli telefon satmaları gülünç bir durum bunu savunan Apple fanları bile var. Kısacası ben 84 bin TL verdiğim telefonun ne panel çıkacağını bilmiyorsam satın almazdım.

İphone 17'deki panellerin kodları:
G9N Samsung
G9Q Samsung
G9P Samsung
GVC LG
GH3 LG
J5V BOE
Mesajınızı görüp kontrol ettim bendeki düz 17 gvc ekran çıktı abimdeki 17 pro max gh3 ekran. Hiç bakmasaydım daha iyiydi

Çok foto çeken biriyse pro anlamda foto merakın varsa pro yoksa düz 17 al.

Mesajınızı görüp kontrol ettim bendeki düz 17 gvc ekran çıktı abimdeki 17 pro max gh3 ekran. Hiç bakmasaydım daha iyiydi
Maalesef iphone artık alınmaz gerçekten objektif şekilde söylüyorum kaliteyi düşürdüler hem kasa hem ekran vs. fiyatlarda buna rağmen ters orantılı zamlanıyor. Samsung bence şuan daha önde en azından kendi panelini kullanıyor belli standartı var. Ben sırf bu sebepten iphone 17 alıp iki kere iade ettim. En sonunda almaktan vazgeçtim. Birinde lg birinde boe panel geldi. Amazondan aldım 14 günlük cayma kapsamında iade oluşturdum. Beyazlarda, kırmızılarda vs. farkediyor. Bu durumdan haberi olmayan bir sürü insan var. Kimse apple gibi bir markanın 80 bin - 100 bin TL para verdiği premium cihaz olarak düşündüğü telefonun karma panelle satılacağını tahmin etmiyor. Bilenlerde benim gibi internet üzerinden alıp kontrol edip lg veya boe ise iade ediyor. Şu olayı herhangi bir çinli marka yapsa samsung vb. yapsa yerden yere vurulurdu. Influencerlar ve onca teknoloji kanalı bu konunun üzerinde durmuyor incelemelerde bile bahsetmiyor. Başka marka olsa eminim gömülürdü.

Son düzenleme:
Arkadaşlar herkese merhaba,

Kısaca: Yurtiçi iPhone 17 ile 17 Pro arasında kaldım. Arada yaklaşık 30 bin TL fark var. Telefonu 3-4 yıl kullanacağım için sizce Pro'ya çıkmaya değer mi?

Şu an YD iPhone 16 Pro Max kullanıyorum. İki hattımın da süresi yakında dolacağı için bu kez yurtiçi cihaz almak istiyorum. YD cihazlarla tekrar uğraşmak istemediğimden idarelik telefon da düşünmüyorum; alacağım telefonu en az 3-4 yıl kullanmayı planlıyorum.

18 serisini de mevcut bellek krizi ve bunun fiyatlara yansıyabileceğini düşündüğüm için beklemeyi düşünmüyorum.

Düz 17'nin ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşünüyorum ancak uzun süre kullanacağım için Pro'ya zorlamalı mıyım emin olamadım. Aradaki yaklaşık 30 bin TL fark da az değil.

Bu senaryoda düz 17 almak mı, yoksa uzun vadede 17 Pro'ya çıkmak mı daha mantıklı?

İyi forumlar.
Bütçe meselesi bğtçe varsa bekle 18 PRO Al

Geri