Ram Önerisi 6000 MHZ

Tahir efe

80+
Reaksiyon skoru
28
ryzen 7 78000x3d li bi sistem kuruyorum 32 gb lık bir ram alacağım ama ne alsam karar veremedim 30 k lara kadar çıkmayı düşünüyourm ancak trident g skill bile alamıyorum o paraya neredeyse

4800 mhz cl50 seviyesine çıkmadığın sürece her ram aynıdır. En ucuzunu alsan da en pahalısını alsan da hayatında bir değişiklik olmayacak.

rgb sine önem veriyorum biraz show case gibi gözüksün istiyorum içi ama kaldırıpta neredeyse ekran kartı kadar ram vermenin komedisi geçen sene 5 k olan şuan 30 düşeceğinide sanmıyorum yakın tarihte bi alternatif ne alabilirim ki iyi rgb li baş ağrıtmayacak

mhz değerlerinin 6000 olduğunda ryzen 7 işlemcilerle daha verimli çalıştığı hakkıdna bir şey görmüştüm yanlış bi bilgi mi

önerdiğin bir ram var mı yada düşmesini ön görüyor musun 5 6 aylık dilimde
,

ryzen 7 78000x3d li bi sistem kuruyorum 32 gb lık bir ram alacağım ama ne alsam karar veremedim 30 k lara kadar çıkmayı düşünüyourm ancak trident g skill bile alamıyorum o paraya neredeyse
CL değeri hangisinin en düşükse onu al

mhz değerlerinin 6000 olduğunda ryzen 7 işlemcilerle daha verimli çalıştığı hakkıdna bir şey görmüştüm yanlış bi bilgi mi
Doğru bilgi ama 6400 mhz ram 6000 mhz hızda da çalışabilir. Ayrıca o kadar kritik bir detay değil. Gelecek yılların ram kapasitesinin bile şimdiden rezerve edildiğini düşünürsek fiyatların yakın zamanda düşmesi pek olası durmuyor. Eski fiyatlar zaten sürdürülebilir fiyatlar değildi o fiyatları aramak mantıksız.

Hocam Sahibinden param güvende ile aradığın modelleri daha ucuza bulabilirsin. Sıfır olması şartın/takıntın yoksa değerlendirilebilir. Zaten Ram kolay kolay bozulan bir şey değil. 2 gün de test süresi veriyor en kötü iade edersin.

Geri