Onlar da kullanıyor. Bu kelimeyi ilk duyuşum değil bu. Bu bahaneye sığınıyorsunuz ama bahane değil bu. O sensöre ya mouse a kurarken ya da optimizasyon olarak ya da bi şekilde zarar veriyorlar abi vallaha diyorum sensörü artık ısırıyorlarmı çiğniyorlarmı ama takılıyordu yemin billah o mouse. Rampage mousepadimin üzerinde kullandığım mouse um takılmıyor öyle bak g300s diyorum ya. Sen kabloluya laf atabilirsin tabii ama yok 2.4 kablosuz alcam diye random yerinden sorun çıkaran ve el şeklime uygun olmayan bir mouse almak istemiyorum. Özellikle g pro superlight çakması olarak öne çıkanlar için bunu diyorum. Bana bunu diyorsunda bana bunu diyen arkadaşın yaşı 28'i geçmiyordur ve büyük ihtimal valorant rank sistemi üzerinden gidersek rankı yüce altındadır. Ki benim rankımda valorantta plattı ama bıraktım csye geçmeye başladım daha çok seçkin alıp cs rank kasabilirim. Hani şöyle bir tanım vardır. Fiyat performans diye. Şimdi 1000hz ile 8000hz polling rate arasında pek fark edilebilir bir fark yoktur (klavye için mesela). Şimdi o zaman gidipte %10-%20 performans artışı için insanlar niye 2 kat daha fazla enerji yiyen işlemci takıyor sistemlerine? Tamam ürün belki fiyat olarak f/p ama evde harcadığı elektrik tam olarak f/p mi? Tamam hadi benchmarklara bakıyorsunuz belirli bir model için ama adamlar o işlemciyi ne kadar süre kullanıyor? Eğer gerçekten işin bu kadar derinine inmek istiyorsanız teknik konuşmak istiyorsanız adamakıllı konuşun ve ayrıca olay sadece teknik detayda yatmıyor ayrıca ne kadar uygulanabilir olduğu da önemli. Ben zaten kabloluda rahat bir insanım ve sıska kollarım yok 80gr mouse u çok rahat hareket ettirebiliyorum. Sadece artık mouseum eskidiği için ve yıprandığı için elime uygun ve fpsde üzmeyecek bir mouse arıyorum ama siz amatörler hemen o klasik kalıplarınızdan birini kullanıyorsunuz ya. Anlatırken sadece iyi yönünü anlatmayacaksın abi tüm yönüyle anlatacaksın. Hatta söyleyeyim o atk a9 plusu valoda 100-200fps veren sistemde 144hz monitör ile kullanıyordum. Sadece valorantda değil ama robloxta bile mouse takılma yapıyordu. Sistemde 1650 ve i3 bir işlemci vardı, vallaha işlemcinin modelini bilmiyom pc benim bronundu ondan. Şimdi ise 5070 7500f sistemli bir pcde kullanıyorum ramler de ddr5 1x16 yakın zamanda 2x16 yapacağım 6000mhz 36cl ram takılı eski pc de 2x8gb ddr5 ramlere sahipti. Belki bu sorun açıkçası windows 11 e geçtiği içinde olabilir windows 11 geldiğinden beri buglar vb. bitmedi zaten optimizasyon sorunları falan o zamanda bu demektirki markalar yeterli optimizasyon yapmıyor aynı sensöre. Yani reddittede araştırdım bu konuyu ama hep bu atk, pulsar ve diğer markaların ürünlerinde böyle sorunlar yaşadıklarını söylüyorlar.