Mustafa Zahid
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 3,284
Rockstar'ın bugünkü tanıtım videosunda da Türkçe dil desteğinin olmadığını gördüm. Evet, o kısacık videoda Türkçe altyazı koymak yüksek ihtimalle 5-10 dakikada halledilebilecek bir şey ve yapılmaması bizim için gayet saygısızca bir durum. Aslında bu durum sadece bizim için de değil, Rockstar pazarı geniş olan fakat aynı durum içinde olan tüm milletler için geçerli. Son günlerdeki Cyberleek sızdırmalarından sonra Rockstar'ın X üzerinden "müşterileriyle" ilgilenmesi bu dil desteği olaylarını bilmeyen birisi için çok tatlı duruyor ve bu taktik gerçekten de işe yaramış olsa gerek. Sosyal medyada şu an birkaç hafta önce Rockstar'ı yeren bazıları şimdi övmeye başlamış. İnsan niye kendi milletini umursamayan hatta sonrasında kendileri bu tepkiyi görmesine rağmen inatla dil desteğini getirmeyen bu şirketi sırf zamanında oyunlarını severek oynamış diye bu kadar savunuyor, çözemedim.
Kısacası demek istediğime gelecek olursak: Aramızda Rockstar'a gerçekten tepki verirsek bazı şeylerin istediğimiz gibi olacağına inananlar var. Fakat ben şunu görüyorum ki bu tepkiyi insanlar oyunu satın alıp X'te hashtag atmak ile bulmuş gibi (en azından büyük bir kısmı). Oyunu aldıktan sonra açıkçası ben Rockstar olsam gram iplemezdim. Gerçekten bazı şeylerin değişmesini istiyorsanız nasıl siyasetten ötürü bazı şeylerde boykot yapıyorsanız(?) onun benzerinde bir şey yapmak ve oyunu direkt satın almayıp öyle dikkat çekmek gerekir. Oyunu aldıktan sonra mızmızlansak ne değişir, hatta bana enayilik gibi geliyor. Böyle devam ederse Rockstar böyle yapmaya devam edecektir. Sizce de böyle mi?
Kısacası demek istediğime gelecek olursak: Aramızda Rockstar'a gerçekten tepki verirsek bazı şeylerin istediğimiz gibi olacağına inananlar var. Fakat ben şunu görüyorum ki bu tepkiyi insanlar oyunu satın alıp X'te hashtag atmak ile bulmuş gibi (en azından büyük bir kısmı). Oyunu aldıktan sonra açıkçası ben Rockstar olsam gram iplemezdim. Gerçekten bazı şeylerin değişmesini istiyorsanız nasıl siyasetten ötürü bazı şeylerde boykot yapıyorsanız(?) onun benzerinde bir şey yapmak ve oyunu direkt satın almayıp öyle dikkat çekmek gerekir. Oyunu aldıktan sonra mızmızlansak ne değişir, hatta bana enayilik gibi geliyor. Böyle devam ederse Rockstar böyle yapmaya devam edecektir. Sizce de böyle mi?