RX 6800 XT Ekran Kartımın Çökme Sebebi Nedir?

ElVahid

80+
Reaksiyon skoru
0
Geçtiğimiz günlerde 2. El 15 Dakikalık benchmark testine güvenerek bir Asrock 6800XT ekran kartı aldım; sistemimdeki işlemci ise Amd R5 3500x. aşırı darboğaz yapacağını bilerek aldım ileride işlemcimi güncelleyeceğim. Asıl meseleye gelecek olursak yük altında oyun oynarken (ör. Rust, Assassin's Creed Shadows) ekran kartım bir zaman sonra çöküyor siyah ekran kalıyorum ve pc yi resetleyene kadar geçmiyor.
Bu iki oyun %9 sağlık oranına sahip 55 derecelerde çalışan SSD'm de çalışıyorlar, Crashin bununla alakası vardır diyerekten oyunlarımı diğer diskime taşıdım ve yine de ekran kartım çöküyordu, sistemimdeki SSD hariç tüm sıcaklık değerleri normal.

Sizce bu çökmelerin sebebi darboğazdan mı, SSD'min ölmesinden mi yoksa AMD'nin yazılımsal bir hatası mı?

Psu: Cooler Master Elite Nex White W700 MPW-7001-ACBW-BEU 700 W Power Supply
Ram: XPG 8X2 3200 MHZ RAM
GPU: ASRock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16G OC Ekran Kartı
CPU: AMD R5 3500X
Anakart: Asrock b450 mk2

Ekler

• Screenshot 2026-08-28 035004.webp
    Screenshot 2026-08-28 035004.webp
    88.1 KB · Hit: 19
hocam ya güç kaynağı ya da ekran kartıdır belki ekran kartı biosuna bakabilirsiniz mining kartı olabilir ama tahminim güç kaynağından kaynaklanıyordur

SSD DEN DOLAYI ÇOK YÜKSEK İHTİMALLE AYNI SORUNU YAŞAMIŞTIM SSDYİ CIKARTIP DENEYİN OLMAYACAKTIR

Ekran kartına psudan gelen güç kablolarının resmini atar mısınız

Geçtiğimiz günlerde 2. El 15 Dakikalık benchmark testine güvenerek bir Asrock 6800XT ekran kartı aldım; sistemimdeki işlemci ise Amd R5 3500x. aşırı darboğaz yapacağını bilerek aldım ileride işlemcimi güncelleyeceğim. Asıl meseleye gelecek olursak yük altında oyun oynarken (ör. Rust, Assassin's Creed Shadows) ekran kartım bir zaman sonra çöküyor siyah ekran kalıyorum ve pc yi resetleyene kadar geçmiyor.
Bu iki oyun %9 sağlık oranına sahip 55 derecelerde çalışan SSD'm de çalışıyorlar, Crashin bununla alakası vardır diyerekten oyunlarımı diğer diskime taşıdım ve yine de ekran kartım çöküyordu, sistemimdeki SSD hariç tüm sıcaklık değerleri normal.

Sizce bu çökmelerin sebebi darboğazdan mı, SSD'min ölmesinden mi yoksa AMD'nin yazılımsal bir hatası mı?

Psu: Cooler Master Elite Nex White W700 MPW-7001-ACBW-BEU 700 W Power Supply
Ram: XPG 8X2 3200 MHZ RAM
GPU: ASRock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16G OC Ekran Kartı
CPU: AMD R5 3500X
Anakart: Asrock b450 mk2
Sistem çöküyorsa SSD'den hocam .

SSD zaten kronik bir SSD .

hocam ya güç kaynağı ya da ekran kartıdır belki ekran kartı biosuna bakabilirsiniz mining kartı olabilir ama tahminim güç kaynağından kaynaklanıyordur
Downclock ve undervolt yaptım bayağı ona rağmen çöküyor hocam bence psuluk değil

Çalıştıra: perfmon /rel yazdığım zaman crash zamanlarına ait şöyle raporlar görüyorum fakat ne anlama geliyor bilmiyorum.

Ekler

• 1787926412455.webp
    1787926412455.webp
    40.1 KB · Hit: 6
Çalıştıra: perfmon /rel yazdığım zaman crash zamanlarına ait şöyle raporlar görüyorum fakat ne anlama geliyor bilmiyorum.
Yazdıklarımı görmüyor musun? Kablolamadan kayndaklı %90

Hiçbir şekilde toleransı yok 6000 serisinin düşük güce. Aynını yaşadım, güç beslemesini çözünce her şey düzeldi.

Geri