Geçtiğimiz günlerde 2. El 15 Dakikalık benchmark testine güvenerek bir Asrock 6800XT ekran kartı aldım; sistemimdeki işlemci ise Amd R5 3500x. aşırı darboğaz yapacağını bilerek aldım ileride işlemcimi güncelleyeceğim. Asıl meseleye gelecek olursak yük altında oyun oynarken (ör. Rust, Assassin's Creed Shadows) ekran kartım bir zaman sonra çöküyor siyah ekran kalıyorum ve pc yi resetleyene kadar geçmiyor.
Bu iki oyun %9 sağlık oranına sahip 55 derecelerde çalışan SSD'm de çalışıyorlar, Crashin bununla alakası vardır diyerekten oyunlarımı diğer diskime taşıdım ve yine de ekran kartım çöküyordu, sistemimdeki SSD hariç tüm sıcaklık değerleri normal.
Sizce bu çökmelerin sebebi darboğazdan mı, SSD'min ölmesinden mi yoksa AMD'nin yazılımsal bir hatası mı?
Psu: Cooler Master Elite Nex White W700 MPW-7001-ACBW-BEU 700 W Power Supply
Ram: XPG 8X2 3200 MHZ RAM
GPU: ASRock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16G OC Ekran Kartı
CPU: AMD R5 3500X
Anakart: Asrock b450 mk2
Bu iki oyun %9 sağlık oranına sahip 55 derecelerde çalışan SSD'm de çalışıyorlar, Crashin bununla alakası vardır diyerekten oyunlarımı diğer diskime taşıdım ve yine de ekran kartım çöküyordu, sistemimdeki SSD hariç tüm sıcaklık değerleri normal.
Sizce bu çökmelerin sebebi darboğazdan mı, SSD'min ölmesinden mi yoksa AMD'nin yazılımsal bir hatası mı?
Psu: Cooler Master Elite Nex White W700 MPW-7001-ACBW-BEU 700 W Power Supply
Ram: XPG 8X2 3200 MHZ RAM
GPU: ASRock Radeon RX 6800 XT Phantom Gaming D 16G OC Ekran Kartı
CPU: AMD R5 3500X
Anakart: Asrock b450 mk2