🔥İndirim İncehesap.Com | Gecenin Yıldızı | 28 Ağustos 2026

1k kar edecekler diye al satcı tayfadan almayın çok ihtiyacınız yoksa

Madem açgözlülük yapıp alıyorsunuz, ihtiyacım yoktu falan yazmayın. İnsanlar, ihtiyacı olduğu halde alamamış. Bu millet düzelmez, anlaşıldı.

Madem açgözlülük yapıp alıyorsunuz, ihtiyacım yoktu falan yazmayın. İnsanlar, ihtiyacı olduğu halde alamamış. Bu millet düzelmez, anlaşıldı.
Hocam “açgözlülük” demek biraz kolaycılık oluyor. Bir ürünü uygun fiyata gördüğüm için almam, başkasının hakkını gasp ettiğim anlamına gelmez. İhtiyacım yoktu, fırsat olarak gördüm ve aldım; bunu da saklama gereği duymuyorum. Madem gerçekten ihtiyacı olan insanlar bu ürünleri alamıyor, bunun sorumluluğunu ürünü alan insanlara yüklemek yerine fırsatları daha aktif takip etmek daha mantıklı. Sonuçta burada kimse kimsenin önüne geçip zorla ürün almıyor, herkes gördüğü fırsatı kendi şartlarına göre değerlendiriyor. Ayrıca “ihtiyacım vardı, alamadım” üzerinden insanları suçlamak veya duygusal bir baskı oluşturmak da pek doğru değil. Benim neye ihtiyacım olup olmadığına, neden bir ürünü aldığıma veya nasıl harcama yaptığıma başkasının karar vermesi gerekmiyor. “Bu millet düzelmez” demeden önce insanların tercihlerine biraz saygı göstermek gerektiğini düşünüyorum. Herkes kendi alışverişinden sorumlu; başkasının aldığı ürünü ahlaki bir mesele haline getirmeye gerçekten gerek yok.

Sohbetin yanıtı olarak sadece gülücük atıyorsunuz ;) Ergenliğin lüzumu yok.

Bu konu üzerinden monitör satmak için mesaj yazanların banlanmasını rica ediyorum. Köylü kurnazlığının luzümü yok. Burada gerçekten ihtiyacı olan alamayan insana şu fiyata satayım gibi dalga geçer gibi konuşmak hoş olmuyor.

Geri