Mini Itx Sistem Dizmek İstiyorum

Reaksiyon skoru
21
Arkadaşlar en ucuz yollu 2. el mini ıtx yurda eve rahat getir götür yapabileceğim fazla yer kaplamayacak bir kasaya ihtiyacım var. 4060 ve ryzen 5 5500 içerisinde olsun istiyorum ama dış kasanın küçük olmasını istiyorum! Bana yardımcı olabilirmisiniz bütçe 25k

extra küçük ürünler bir tık daha pahalı oluyor ikinci elden dizmeye çalışabilirsin. Ddr4 de ıtx anakart varmı bile bilmiyorum ben.

DÜZENLEME: Varmış da çok pahalılar.

Arkadaşlar en ucuz yollu 2. el mini ıtx yurda eve rahat getir götür yapabileceğim fazla yer kaplamayacak bir kasaya ihtiyacım var. 4060 ve ryzen 5 5500 içerisinde olsun istiyorum ama dış kasanın küçük olmasını istiyorum! Bana yardımcı olabilirmisiniz bütçe 25k
U5 245K

Anakart

Hynix ddr5 32 GB ram

Sıfır kasa

İşlemci soğutucu

SSD

Toplam 35K en mantıklı bu şekilde bir sistem toplayabilirsiniz

Laptop daha iyi olmaz mı senin için

Olmaz çünkü iyi sıfır laptoplar 40K'dan başlıyor
2. El alır, senin attığın ekran kartsız sisteme 35k harcayıp bir de monitör almaktan iyidir. Monitörü taşımak da var yanında bilgisayarla birlikte. Ayrıca o işlemciyi o soğutucuyla soğutabileceğine inanıyorsan elimde temiz köprü var satılık

2. El alır, senin attığın ekran kartsız sisteme 35k harcayıp bir de monitör almaktan iyidir. Monitörü taşımak da var yanında bilgisayarla birlikte
Benim anladığım kadarıyla biraz daha upgrade etmeye uygun bişiy istiyor

Ya bide şu kasasını aşırı beğendim çok ucuzmuş be
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2. El alır, senin attığın ekran kartsız sisteme 35k harcayıp bir de monitör almaktan iyidir. Monitörü taşımak da var yanında bilgisayarla birlikte. Ayrıca o işlemciyi o soğutucuyla soğutabileceğine inanıyorsan elimde temiz köprü var satılık
Undervolt ile anca soğutur biliyorum ama soğutur işte

U5 245K

Anakart

Hynix ddr5 32 GB ram

Sıfır kasa

İşlemci soğutucu

SSD

Toplam 35K en mantıklı bu şekilde bir sistem toplayabilirsiniz
Kankam, beni yanlış anlamanı istemiyorum ama sadece birşeyleri merak ediyorum; sosyal deney olabilir misin?

Kankam, beni yanlış anlamanı istemiyorum ama sadece birşeyleri merak ediyorum; sosyal deney olabilir misin?
Kankam-mış
Boş konuşmak yerine adama yardımcı olmaya çalış

Kankam-mış
Boş konuşmak yerine adama yardımcı olmaya çalış
Bütçe 25k demiş hatta işlemciye direkt adres vermiş 5500 diye, kel alaka intel bi sistem yapmışsın, ekran kartı koymamışsın psu koymamışsın ve buna rağmen 35klık bir harcama planı yapmışsın ne yaşıyosun tam olarak? bir sonraki mesajın da ileriye dönük olmasını istiyorsun galiba diye bir tespit yapmışsın ve buna rağmen intel soket bir sistem dizmişsin? hadi neyse intel olsun, bütçe? eksik parçalar? Birşeyler soruluyor ve ütopyanda ki fikirleri yazıyorsun ve hiçbir fiyat, mantık filtresinden geçirmiyorsun. İnsanlar oldu olmadı diye eleştirince mızmızlanıyorsun; birisi 2 kere tepki verse sen bana kafayı taktın falan diyorsun. Hergün ama hergün saçma sapan bir mesajını okuyorum ve eğleniyorum, ya yaşın küçük bu kadar hayalperest olduğun için böyle bir tahminim var, ya da cidden sosyal deneysin.

-Konu yardımcı olmaya gelirse ben bildiğimi anlatırım yanlışım varsa da yanlışmış evet derim, sen de bu da yok. Fikrinin yanlış olduğunu farkedince konuyu ghostluyorsun daha önce yaşandı bu biliyorsun. Amaç yardımcı olmaksa senin üstte yazdığın şeylerin yardımcı olmakla uzaktan yakından alakası yok; ne hedef bütçe tutuyor ne de sistem tamamlanıyor, yazılan şey sadece hayal ve veya saçmalık ya da dediğin gibi bomboş konuşmak.

Bütçe 25k demiş hatta işlemciye direkt adres vermiş 5500 diye, kel alaka intel bi sistem yapmışsın, ekran kartı koymamışsın psu koymamışsın ve buna rağmen 35klık bir harcama planı yapmışsın ne yaşıyosun tam olarak? bir sonraki mesajın da ileriye dönük olmasını istiyorsun galiba diye bir tespit yapmışsın ve buna rağmen intel soket bir sistem dizmişsin? hadi neyse intel olsun, bütçe? eksik parçalar? Birşeyler soruluyor ve ütopyanda ki fikirleri yazıyorsun ve hiçbir fiyat, mantık filtresinden geçirmiyorsun. İnsanlar oldu olmadı diye eleştirince mızmızlanıyorsun; birisi 2 kere tepki verse sen bana kafayı taktın falan diyorsun. Hergün ama hergün saçma sapan bir mesajını okuyorum ve eğleniyorum, ya yaşın küçük bu kadar hayalperest olduğun için böyle bir tahminim var, ya da cidden sosyal deneysin.

-Konu yardımcı olmaya gelirse ben bildiğimi anlatırım yanlışım varsa da yanlışmış evet derim, sen de bu da yok. Fikrinin yanlış olduğunu farkedince konuyu ghostluyorsun daha önce yaşandı bu biliyorsun. Amaç yardımcı olmaksa senin üstte yazdığın şeylerin yardımcı olmakla uzaktan yakından alakası yok; ne hedef bütçe tutuyor ne de sistem tamamlanıyor, yazılan şey sadece hayal ve veya saçmalık ya da dediğin gibi bomboş konuşmak.
Üşenmemiş yazmış birde ya
PSU koymamışsın diyorsun var zaten bakmamışsın bile

Hocam 25k'ya anca ikinci el sistem dizebilirsin ki belki o da eski nesil bi sistem olur.

Anakart olarak x370i, b450i ya da a520i denk gelmen lazım ki fiyatları da aşağı yukarı 3500'dan başlar yukarı doğru çıkar.
Psu olarak sfx psu istersen geçen hafta incehesap'ın indirimlerinde lian li sp750 v2 3999 TL'ye düşmüştü. Ki sfx psu için çok iyi rakam.
İşşlemci soğutucunu da kasana göre seçmen lazım. Kasanın cpu limitine dikkat ederek almalısın.
Kasa olarak küçük ve taşınabilir bir şeyler alman lazım. En ucuz yollu olarak arkadaşların attığı turbox kasa var. Onun dışında silverstone sg-13 denk getirebilirsen o da küçük bir kasadır. sahibinden üzerinden denk getirebilirsen jonsbo a4 2500-3000 liraya ilandaydı yakın zamanlar. Deepcool Ch160, 160 plus düşünebilirsin.

ben pek ıtx sistemlerden ya da kasanın uyumlu olduğu parçalardan fazla zaman ayırıp inceleyemediğim için bilmiyorum bakmaya vaktim olmuyor. ikinci elden dizmeyi planlıyorum ama dediğim gibi söylediğim parçaların uyumluluğu varmı bilmiyorum, 4060 değil 3060 da olabilir tek fanlı ıtx modelleri var diye biliyorum. Linklerle örnek sunarsanız sevinirim

stok soğutucu kullansam sorun olurmu ıtx de
Hocam 25k'ya anca ikinci el sistem dizebilirsin ki belki o da eski nesil bi sistem olur.

Anakart olarak x370i, b450i ya da a520i denk gelmen lazım ki fiyatları da aşağı yukarı 3500'dan başlar yukarı doğru çıkar.
Psu olarak sfx psu istersen geçen hafta incehesap'ın indirimlerinde lian li sp750 v2 3999 TL'ye düşmüştü. Ki sfx psu için çok iyi rakam.
İşşlemci soğutucunu da kasana göre seçmen lazım. Kasanın cpu limitine dikkat ederek almalısın.
Kasa olarak küçük ve taşınabilir bir şeyler alman lazım. En ucuz yollu olarak arkadaşların attığı turbox kasa var. Onun dışında silverstone sg-13 denk getirebilirsen o da küçük bir kasadır. sahibinden üzerinden denk getirebilirsen jonsbo a4 2500-3000 liraya ilandaydı yakın zamanlar. Deepcool Ch160, 160 plus düşünebilirsi

bir de arkadaşın attığı kasa benim için büyük ondan küçüğü lazım

Geri