R7 9800 X3d 95 Derecelere Çıkıyor

Eyupmsa

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, yardim etseniz çok memnun olurum çünkü gerçekten gerildim. Yeni PC topladım ve şimdi testlerini yaptım OCCT vb yerler üzerdinden ve nedense hep 138 watt larda 92 derecelerde. Ve Stalker 2 oyununda shader yükleme kısmında 95+ dereceler çıkıyor ve kasadan çok fazla fan sesi geliyor. O kısmı atlayip oyuna girdiğimde sıcaklık tabiricaizse dolar gibi oynuyor. Mesela 55 60 derecelerde iken birkaç saniyeliğine 85 86 derecele çıkıyor ve PC'den aşırı fan sesi geliyor fakat sonra yine düşüyor. Acaba anakartın kendi OC özelliği falan mı çünkü sistem sıfır ve normal gelmiyor bana. Yardım etseniz çok memnun olurum. Sistem şöyle:
R7 9800 X3D.
RTX5070.
16 GB DDR5 RAM.
ASUS ROG STRIX X870e e anakart.
ASUS ROG STRIX 1200W Platinum.
ASUS Prime LC360 sıvı soğutucu.

Merhaba, yardim etseniz çok memnun olurum çünkü gerçekten gerildim. Yeni PC topladım ve şimdi testlerini yaptım OCCT vb yerler üzerdinden ve nedense hep 138 watt larda 92 derecelerde. Ve Stalker 2 oyununda shader yükleme kısmında 95+ dereceler çıkıyor ve kasadan çok fazla fan sesi geliyor. O kısmı atlayip oyuna girdiğimde sıcaklık tabiricaizse dolar gibi oynuyor. Mesela 55 60 derecelerde iken birkaç saniyeliğine 85 86 derecele çıkıyor ve PC'den aşırı fan sesi geliyor fakat sonra yine düşüyor. Acaba anakartın kendi OC özelliği falan mı çünkü sistem sıfır ve normal gelmiyor bana. Yardım etseniz çok memnun olurum. Sistem şöyle:
R7 9800 X3D.
RTX5070.
16 GB DDR5 RAM.
ASUS ROG STRIX X870e e anakart.
ASUS ROG STRIX 1200W Platinum.
ASUS Prime LC360 sıvı soğutucu.
Jelatin vakası 1

Üstad 9800x3d için normal söylediklerin. Youtubeden bakarak Curve Optimizer ayarı yap biraz daha rahatlatacaktır. Birde bios menüden fan hızı tepkimesini 3-4 saniyelere çekin. Ani yükselişlerde fan otomatik olarak sıçrama yapmasın bi 3-4 saniye sistemi kontrol etsin . Oynadığın oyun ağır ve OCCT testinden daha fazla çekirdeklere yük bindirebiliyor. Özellikle cache kullanımlarında map yüklemesi vb.

Curve Optimizer ayarını bende duydum watt sınırı için galiba ama çok anlamıyorum öyle şeylerden ne yalan söyliyim önerdiğiniz video var mı ?

Curve Optimizer ayarını bende duydum watt sınırı için galiba ama çok anlamıyorum öyle şeylerden ne yalan söyliyim önerdiğiniz video var mı ?

Biostan bulacaksın o ayarı. Aynı anakartı kullanan arkadaşlar varsa aşama aşama yardımcı olurlar ben senin anakartın arayüzünü bilmediğim için malesef

Curve optimizer seçeneğini bulunca all core seçip negative ayarlayıp 20 değerini yazıp save exit yap bakalım. Bi nebze ısılar düşer

Daha sonra all core -25 deneyebilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,032
Üyeler
202,473
Son üye
sml.arc
Geri