4x8 Ram Mantıklı mı?

BAGUVIX

80+
Reaksiyon skoru
2
ana kartımda 4 ram slotu var. 2 yıl önce pcyi ilk aldığımda bütçeden kısmak için rami 2x8 yapmıştım öyle idare ettim ama windows 10 desteği kesilince windows 11'e geçtim. sistemden yana sorun yok windows 11 kaldırıyor ama windows 11 de en büyük sorun bellek sorunu ve 3 4 program açtığım gibi %60 %70 ram kullanıyor. rami yükselticem ama bazı çekincelerim var. birinci olarak hali hazırda duran ramimin yanına aynı marka model tekrar 2x8 mi satın almalıyım yoksa 2x16 alıp 2x8 i mi çıkartmalıyım? ayrıca benim ramler single kit. dual kit değil. bunların çipleri fln farklı oluyormuş yanlışım olmasın siz bilgilendirirsiniz. neyse yeni ramleride single kit alıcam ama bunların çipleri fln farklı olursa sorun oluşturur mu?

birde bir soru daha var. şu an kullanıyor olduğum ramlerin markası yerine yine aynı güçte cl mhz tamamen birebir aynı fakat farklı marka ram almam sorun olur mu daha ucuz fln diye?

kesinlikle 2x16 almalısınız. anakartta 4 slot olması 4 ünü doldurmanın iyi bir fikir olduğunu belirtmez. işlemci yükü ciddi artar, dar boğaz yapabilir. ayrıca hız ve kararsızlık sorunları da oluşabilir. single kit ramler aynı anda banttan inmediği için içindeki çiplerin farklı serilere sahip olması expo ve kararlılık sorunları yaratabilir (başıma gelmişliği var). farklı marka ram almanızda cl ve mhz değerleri aynı olsa dahi tamamen şans işi. eşleşmeleri halinde mümkün olan en yavaş mhz değerinde kalacaktır, eşleşmeyip sürekli hata verme ihtimali çok daha yüksek.

ben yerinizde olsam, mevcut ramlerimi satıp, 2x16 gb dual kit ram almayı tercih ederdim

hazır sistem almıştım 2x8 ram vardı daha sonra aynı markanın aynı model ramlerini alıp 4x8 yaptım bi sorun yaşamıyorum. chatgpt'ye falan da sormuştum konuyu 4x8 kullanmakla 2x16 kullanmak arasında %1 falan fark olur performans açısından hissetmezsin bile demişti.

ana kartımda 4 ram slotu var. 2 yıl önce pcyi ilk aldığımda bütçeden kısmak için rami 2x8 yapmıştım öyle idare ettim ama windows 10 desteği kesilince windows 11'e geçtim. sistemden yana sorun yok windows 11 kaldırıyor ama windows 11 de en büyük sorun bellek sorunu ve 3 4 program açtığım gibi %60 %70 ram kullanıyor. rami yükselticem ama bazı çekincelerim var. birinci olarak hali hazırda duran ramimin yanına aynı marka model tekrar 2x8 mi satın almalıyım yoksa 2x16 alıp 2x8 i mi çıkartmalıyım? ayrıca benim ramler single kit. dual kit değil. bunların çipleri fln farklı oluyormuş yanlışım olmasın siz bilgilendirirsiniz. neyse yeni ramleride single kit alıcam ama bunların çipleri fln farklı olursa sorun oluşturur mu?

birde bir soru daha var. şu an kullanıyor olduğum ramlerin markası yerine yine aynı güçte cl mhz tamamen birebir aynı fakat farklı marka ram almam sorun olur mu daha ucuz fln diye?
2x16 al ddrs4 sen çünkü dual channel farkı hissetirir.

Sistem AM 4 ise sorun olmaz AM5 ise dual yap - Hatta bazı durumlarda 4x daha iyi veri bile verebiliyor ama AM4 sistemde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,093
Üyeler
203,320
Son üye
iyiadam12345
Geri